top of page

Mother's touch, reflexiology for Children

Το μαγικό άγγιγμα της Μητέρας, ρεφλεξιολογία για το παιδί σας

 

Έρευνες έχουν αποδείξει πόσο σημαντική είναι η επαφή για τη σωστή ανάπτυξη και καλή υγεία του παιδιού. Η επαφή είναι η βασική έκφραση αγάπης και φροντίδας, για την ακρίβεια, είναι η πρώτη γλώσσα που μαθαίνουμε.

 

Η ρεφλεξιολογία βάσει των επιστημονικών ερευνών, μπορεί να βοηθήσει:

 • Στη μείωση του πόνου

 • Στη βελτίωση της κυκλοφορίας τους αίματος

 • Στην ενίσχυσή του ανοσοποιητικού συστήματος

 • Στην καθορισμό από τοξίνες

 • Στην αλλαγή της εγκεφαλικής λειτουργίας και του νευρικού συστήματος

 • Στην βελτίωση του αναπνευστικού συστήματος

 • Στην αντιμετώπιση προβλημάτων του πεπτικού συστήματος

 • Στην επιτάχυνση της περιόδου ανάρρωσης από ασθένεια

 

Στο σεμινάριο Mother's Touch, reflexology for your children, οι μητέρες θα μάθουν, με την βοήθεια της ρεφλεξιολογίας, να ανακουφίζουν το παιδί τους σε περίπτωση που αυτό έχει πόνο ή ενόχληση στο σώμα του, όπως για παράδειγμα πονοκέφαλο, κολικούς, αλλεργίες κτλ. Θα μάθουν πως να ηρεμούν το παιδί ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία του ύπνου, πως να δημιουργούν μια ουσιαστική και χωρίς λόγια επικοινωνία με το παιδί .

 

To σημαντικότερο, ωστόσο, είναι ότι από αυτό το σεμινάριο ο γονιός θα δημιουργήσει τη βάση ώστε το παιδί σιγά –σιγά να αναπτύξει την σχέση και την επαφή με το σώμα του. Όταν το παιδί αποκτά επαφή με το σώμα, αποκτά γνώση για τον εαυτό του, μαθαίνει δηλαδή να παρατηρεί και να δίνει προσοχή για το τι του αρέσει, τι το ευχαριστεί, τι το ενοχλεί.

 

Ξεκινώντας αυτό τον διάλογο με το σώμα, έχοντας επίγνωση , και αναζητώντας την επαφή και τη φροντίδα, το παιδί, βάζει τα θεμέλια να παρατηρεί, να ακούει και να φροντίζει τον ίδιο του τον εαυτό . Μην ξεχνάτε ότι από το σώμα ξεκινά η γνωριμία του εαυτού.

 

Από αυτή της διαδικασίας επαφής και το σεμινάριο Mother’s touch, οι μητέρες θα βοηθήσουν το παιδί τους να έχει μια ζωή με περισσότερη υγεία και ευτυχία, μα πάνω από όλα θα του δείξουν πόσο όμορφο είναι να νιώθει εμπιστοσύνη και σιγουριά για τον ίδιο του τον εαυτό.

 

 

Τι θα κερδίσετε από αυτό το σεμινάριο

 

 • Την κατανόηση της κεντρικής ιδέας σχετικά με τη ρεφλεξιολογία

 • Tη παρουσίαση των διαφορετικών σημείων του ποδιού και πως αυτά επηρεάζουν το σώμα

 • Την επεξήγηση και κατανόηση της ικανότητας του σώματος να θεραπεύει τον εαυτό του

 • Την παρουσίαση του χάρτη δηλαδή την καταγραφή των οργάνων πάνω στο πόδι

   

 • Πρακτική εξάσκηση στα σημεία και τις διάφορες τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

 • Ανάλυση της σημαντικότητας του αγγίγματος στη ψυχολογία και φυσική κατάσταση του παιδιού

 • Τεχνικές και παρουσίαση τρόπου αντιμετώπισης ενδεικτικών παθήσεων για τα παιδιά, όπως για παράδειγμα :

  Ωτίτιδα ,στομαχόπονος , δυσκοιλιότητα, ιγμορίτιδα, άσθμα και σχετικές παθήσεις με τους πνεύμονες, πυρετός,

  προβλήματα ύπνου, άγχος, ADHD (ελλειμματική προσοχή / υπερκινητικότητα)

 

Συχνές ερωτήσεις:

Μπορώ να φέρω το παιδί /α μου?

Στο σεμινάριο αυτό συμμετέχετε με ή και χωρίς τα παιδιά σας. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε η πρακτική εξάσκηση θα γίνει μεταξύ των γονιών που θα χωριστούν σε ζευγάρια.

Τι ηλικίας πρέπει να είναι το παιδί?

Καταρχήν δεν υπάρχει πρέπει, όσο έχετε επαφή ή θέλετε να έχετε επαφή με το παιδί σας, μπορείτε να έρθετε. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν γονείς με παιδιά από 0 μέχρι 12 χρονών (χωρίς φυσικά να είναι αυστηρό το όριο των 12).

Χρειάζεται να φέρω κάτι από το σπίτι ή να ντυθώ συγκεκριμένα?

Το βασικό που χρειάζεται να φέρετε είναι την αγάπη σας και την όμορφη σας διάθεση. Θα είμαστε όλοι στο πάτωμα, καθισμένοι σε στρώματα. Καλό είναι να φοράτε κάτι άνετο, φόρμα ή οτιδήποτε άλλο σας κάνει να νιώθετε άνετα σαν στο σπίτι σας. Θα πρέπει ωστόσο να φέρετε ένα μπλοκ σημειώσεων, μια κρέμα για τα χέρια ή για τα σώμα, και μια πετσέτα.

 

"Touching is an existential and natural need, a basic means of expressing love and care."

Touch has been proven to have a powerful impact on a growing child’s health.

Traditional foot reflexology dates back 5.000 years ago, to Ancient Egypt, India and China  but it wasn’t until 1913 when Dr William Fitzgerald introduced the therapy to the West as Zone therapy.

 

Reflexology focuses that touch on stressors in the hands and feet, providing caring interaction and a natural solution to health concerns.

The outcome of this good start in life will be a healthier and happier child with a more trusting attitude and outlook on the future.Reflexology enables us to help the child create an awareness of "self". Of who they are and where they are in the scope of things.

They will be more likely to utilise this tool you have given them to help them take responsibility for their health for the rest of their lives.

bottom of page