top of page
Higherguillaume-de-germain-Z_br8TOcCpE-unsplash.jpeg

Η Aπόλυτη Δύναμη της Σιωπής

Από το φόβο στην ελευθερία:
Πώς η σιωπή μπορεί να βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις της ζωής

Η σιωπή είναι η απόλυτη και μοναδική ασπίδα προστασίας του εαυτού μας απέναντι σε έναν «κόσμο» σκέψεων, συναισθημάτων και αναίτιου πόνου που δημιουργεί ο νους. Όσο δε περισσότερο την εξασκείς τόσο πιο εύκολα αυτή θα σε καλεί κοντά της κάθε φορά που παρασύρεσαι στο κυνήγι μιας δήθεν ευτυχίας. 

 

Η σιωπή δεν είναι βαρετή. Εκεί αναδύονται όλες οι απαντήσεις. Εκεί βιώνεις τι είναι ευτυχία, τι είναι αγάπη, τι είναι αλήθεια. Και εκεί αντιλαμβάνεσαι επιτέλους γιατί ο νους την φοβάται τόσο πολύ και την αντιμάχεται παντοιοτρόπως. 

 

Μη φοβάστε τη σιωπή. Να φοβάστε το νου και τις «συμβουλές» του.

Για την προεγγραφή σας που δεν σας δεσμεύει σε τίποτε, μήτε πληρώνετε στην παρούσα φάση παρακαλούμε επιλέξτε εδώ

Το ψηφιακό βιωματικό σεμινάριο

Το σεμινάριο θα είναι ένα "οδοιπορικό" γεμάτο

  • διαλογισμούς,

  • ήχους,

  • δημιουργικές ιδέες,

  • ασκήσεις κινησιολογίας

  • και τεχνικές

που σκοπό θα έχουν να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να συνδεθούν με αυτή την τεράστια πηγή δύναμης και σοφίας, όντας όμως στο σπίτι τους.

 

Μέσα από μια σειρά εργαλείων και με διάφορους δημιουργικούς τρόπους θα «εκπαιδευτούν» στην εξάσκηση της σιωπής, θα μάθουν πώς να εντάξουν αυτή τη μοναδική δύναμη στη ζωή τους. Και για να γίνει αυτό θα χρειαστεί η εξάσκηση να είναι εντατική.

Η πρώτη πρόκληση θα είναι η αφωνία για όλο το Σαββατοκύριακο, χωρίς καν κάποιος να γράφει σημειώσεις στους γύρω του, παρά μόνο αν παραστεί ανάγκη.

Μια μικρή νηστεία -μεταξύ άλλων- το Σαββατοκύριακο θα είναι προαιρετική, ωστόσο η νηστεία από τις οθόνες (με εξαίρεση τις συναντήσεις μας) θα είναι αναγκαία.

Εξάλλου το ίδιο το Σαββατοκύριακο θα είναι μια πρόκληση για αυτό το εγχείρημα.

Ωστόσο, η ποικιλία των πρακτικών και των ασκήσεων θα κάνουν την πρόκληση αυτή λιγότερη ... προκλητική!

Οι συναντήσεις θα γίνονται μέσω zoom ωστόσο χωρίς εικόνα παρά μόνο ήχο, σε μια προσπάθεια αποχής από τις οθόνες.

 

Από τώρα σας προϊδεάζουμε πως η αντίσταση του νου θα είναι τεράστια, και την ίδια στιγμή αυτή η αντίσταση καταδεικνύει πόσο αναγκαία είναι η πρακτική.

Μετά το Σαββατοκύριακο η πρακτική θα συνεχιστεί για 21 μέρες, με στόχο την μια ώρα σιωπή κάθε μέρα. 

Στις μέρες αυτές ευχόμαστε πως ό,τι θα έχετε αποκομίσει από το βιωματικό εργαστήρι, θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε μοναχοί σας.

Στη σιωπή μόνο κανείς ωριμάζει και αναπτύσσεται.

Για την προεγγραφή σας που δεν σας δεσμεύει σε τίποτε, μήτε πληρώνετε στην παρούσα φάση παρακαλούμε επιλέξτε εδώ

Ελάτε μαζί μας στο σεμινάριο

Μήπως νιώθετε εξάντληση από τον συνεχή θόρυβο και τις απαιτήσεις της ζωής; Μήπως δυσκολεύεστε να βρείτε γαλήνη και ηρεμία σε έναν κόσμο που κινείται και αλλάζει συνεχώς; Αν ναι, ήρθε η ώρα να κάνετε ένα βήμα πίσω και να αγκαλιάσετε τη δύναμη της σιωπής.

Δεδομένου ότι ζούμε σε μια εποχή ταχύρρυθμων αλλαγών και σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος, είναι πολύ εύκολο να χάσουμε την επαφή με τον εαυτό μας και να νιώσουμε ότι μας κατακλύζουν οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Ωστόσο, υπάρχει μια λύση που μπορεί να φέρει ειρήνη και διαύγεια στο μυαλό μας. Και η λύση αυτή δεν είναι άλλη από την εξάσκηση της σιωπής.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η σιωπή έχει βαθύτατο αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία και ευημερία. Και αυτό μπορεί να το δει πολύ εύκολα ο καθένας από εμάς. Αρκεί να αφιερώσει χρόνο, όχι για να κάνει κάτι, αλλά για να μην κάνει τίποτα, μένοντας απλά ακίνητος στη σιωπή. Γιατί ηρεμώντας το μυαλό μας, μειώνεται το επίπεδο του στρες και του άγχους που νιώθουμε και διαλύεται το πέπλο της θολότητας. Έτσι, μας δίνεται η δυνατότητα να προσεγγίσουμε τους φόβους και τις ανησυχίες μας με πιο καθαρό και ήρεμο νου.

Είτε πρόκειται για μια καθημερινή πρακτική διαλογισμού, είτε για έναν ήσυχο περίπατο στη φύση, είτε απλώς για μια στιγμή παύσης και αναπνοής, η δύναμη της σιωπής είναι διαθέσιμη σε όλους μας. Γιατί λοιπόν να μην κάνετε ένα βήμα πίσω από το θόρυβο και τις απαιτήσεις της ζωής και να αγκαλιάσετε την ειρήνη και την ηρεμία που μπορεί να φέρει η σιωπή;

Ελάτε μαζί μας στο σεμινάριο «Από το φόβο στην ελευθερία: Πώς η σιωπή μπορεί να βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις της ζωής» και βιώστε τα μεταμορφωτικά οφέλη της υιοθέτησης της σιωπής στη ζωή σας. Το μυαλό και το σώμα σας θα σας ευχαριστήσουν!

Τα οφέλη της σιωπής

Η σιωπή μπορεί να προσφέρει μια σειρά από σημαντικά οφέλη για την ψυχική μας υγεία και ευεξία. Παρακάτω αναφέρονται μόνο ορισμένα από τα πιο αξιοσημείωτα οφέλη όταν ενσωματώσουμε τη σιωπή στην καθημερινή μας ζωή:

Μείωση του στρες και του άγχους: Το να περνάμε χρόνο στη σιωπή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και του άγχους, αφού με τον τρόπο αυτό καταφέρνουμε να ηρεμήσουμε το μυαλό μας και να ξεφύγουμε από τον συνεχή θόρυβο και την ένταση της σύγχρονης ζωής.

Βελτιωμένη εστίαση και συγκέντρωση: Μειώνοντας την απόσπαση της προσοχής και ηρεμώντας το μυαλό μας, η σιωπή μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την εστίαση και τη συγκέντρωσή μας, επιτρέποντάς μας να είμαστε πιο παραγωγικοί και αποδοτικοί στην καθημερινή μας ζωή.

Ενισχυμένη δημιουργικότητα και επίλυση προβλημάτων: Το να περνάμε χρόνο σε ήσυχη περισυλλογή μπορεί να βοηθήσει να ξεκλειδώσουμε το δημιουργικό μας δυναμικό και να μας επιτρέψει να προσεγγίσουμε τα προβλήματα από μια νέα οπτική γωνία.

Βελτίωση σχέσεων: Η σιωπή μπορεί να μας βοηθήσει να συνδεθούμε βαθύτερα με τους άλλους, επιτρέποντάς μας να ακούμε πιο προσεκτικά και να κατανοούμε τους άλλους σε βαθύτερο επίπεδο.

Αυξημένη αυτογνωσία: Η σιωπή μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές μας, οδηγώντας σε μεγαλύτερη αυτογνωσία και προσωπική ανάπτυξη.

Βελτίωση της σωματικής υγείας: Μελέτες έχουν δείξει ότι η ενσωμάτωση περιόδων σιωπής και ηρεμίας στην καθημερινή μας ζωή μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αυξημένη πνευματική σύνδεση: Για όσους ασκούνται πνευματικά, η σιωπή μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία για βαθύ προβληματισμό, οδηγώντας σε μεγαλύτερη αίσθηση εσωτερικής ειρήνης και ευεξίας.

Για την προεγγραφή σας που δεν σας δεσμεύει σε τίποτε, μήτε πληρώνετε στην παρούσα φάση παρακαλούμε επιλέξτε εδώ

bottom of page