top of page
ForWebDSC04617_edited.jpg

Η δύναμη της τρυφερότητας για τον καρκίνο του Μαστού

"MIA ΦIΛH MOY ME KAPKINO TOY MAΣTOY META AΠO XEIPOYPΓEIO KAI XHMEIOΘEPAΠEIEΣ HPΘE NA ΣAΣ ΔEI NA ΣAΣ AKOYΣEI.

ΛYΘHKAN ΠOΛΛA MEΣA THΣ"

Πρόσφατα, είχαμε την τιμή και τη χαρά να συμμετάσχουμε ως ομιλητές στην εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού στη Θεσσαλονίκη. Αυτό που βιώσαμε ήταν πέρα και πάνω από οποιοδήποτε συναίσθημα που μπορεί να νιώσει κανείς σε μια εκδήλωση, πολλώ δε μάλλον όταν η εκδήλωση αυτή αφορά ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως ο καρκίνος. Αποδείχθηκε ότι ήταν μια συνάντηση καρδιάς με καρδιά. Τα συναισθήματα που ανταλλάξαμε όλοι εκείνη τη μέρα ήταν τόσο αληθινά που άγγιξαν βαθιά την ψυχή μας.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν άκρως συγκινητική. Το αμφιθέατρο ήταν γεμάτο. Κάποιοι μάλιστα δεν δίστασαν να καθίσουν ακόμη και στα σκαλοπάτια των διαδρόμων απλώς για να μας ακούσουν. Η δύναμη της τρυφερότητας, που ήταν και το θέμα της ομιλίας μας, φαίνεται ότι είχε αγγίξει τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων και ημών των ιδίων. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, πολλοί ήταν εκείνοι που ήρθαν να μας χαιρετίσουν και να μας ευχαριστήσουν, κάποια με δάκρυα στα μάτια, άλλοι με μεγάλα χαμόγελα. Τα λόγια που ακούσαμε από τον κόσμο δεν ήταν τυπικά και απόμακρα. Ήταν λόγια βγαλμένα μέσα από την καρδιά τους, ειλικρινείς εκφράσεις ευγνωμοσύνης που μας έκαναν να ανατριχιάσουμε. Διότι τέτοιες στιγμές σου θυμίζουν πόσο αληθινές, άμεσες και υποστηρικτικές μπορεί να είναι οι ανθρώπινες σχέσεις.

Ήταν μια μέρα που θα μας συνοδεύει για πάντα, όχι για την τυχόν επιτυχία ή την αναγνώριση, αλλά για τη ζεστασιά, την τρυφερότητα και τη στήριξη που εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να προσφέρουμε ο ένας στον άλλο.

Η εκδήλωση είναι μέρος της διημερίδας με θέμα  Καρκίνος του Μαστού, διοργανώθηκε από το το Άλμα Ζωής Θεσ/κης και πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 06/10, και το Σάββατο 07/10, 10:00-17:00, στο ΚΕΔΕΑ.

Μια ημέρα τρυφερότητας, σοφίας, δύναμης και βαθιάς σύνδεσης

Είχαμε  τη  χαρά να προσκαλέσουμε σε μια πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση, όπου η τρυφερότητα συναντά τη δύναμη και η κατανόηση ξεπερνά τις λέξεις, μέσα στη ζεστασιά γνήσιων θεραπευτικών εμπειριών.

 

Η Dana, μια καταξιωμένη healer στο Ισραήλ, μοίρασε τη βαθιά σοφία της που έχει συλλέξει από τις συγκινητικές εμπειρίες της με τον καρκίνο του μαστού. Ταξιδέψαμε μαζί της καθώς ξετύλιγε πραγματικές περιπτώσεις, ρίχνοντας φως στη βαθιά ανθρώπινη πτυχή αυτού του ταξιδιού. Η Dana πιστεύει ότι η θεραπεία δεν αφορά μόνο το σώμα, αλλά είναι ένας αρμονικός χορός μεταξύ των συναισθημάτων, του νου, της ενέργειας και του πνεύματος. Μαζί της ο κόσμος εμβάθυνε σε αυτό που πραγματικά σημαίνει να θεραπεύεσαι.

 

Ο Δημήτρης, με τη διορατική του προσέγγιση,  καθοδήγησε στην κατανόηση του ευρύτερου φάσματος του πώς να σχετίζεστε με τον καρκίνο. Πιστεύει ότι για να κατανοήσει κανείς πραγματικά την ουσία αυτού του ταξιδιού, πρέπει να υπερβεί τις συμβατικές λογικές και μεθόδους. Ως εκ τούτου, δεν ήταν  απλώς μια ομιλία.

Μια καθηλωτική εμπειρία γεμάτη με ήχους και διαλογιστικές ασκήσεις που δεν όχι  εκπαίδευσαν απλώς, αλλά θα άφησαν την αίσθηση και έδειξα την έμπρακτη εφαρμογή για την ουσία όσων ειπώθηκα.

Τι έγραψαν οι συμμετέχοντες

Ήμουν και εγώ εκεί σε αυτό το μαγικό ταξίδι ανταλλαγής συναισθημάτων, ζεστασιάς, τρυφερότητας, αγγίγματος ψυχής. Η αύρα, η ειλικρίνεια, ο πηγαίος λόγος της Ντάνας και του Δημήτρη, το αρμονικό "πάντρεμα" στη μεταξύ τους σχέση, ήταν ποιότητες διάχυτες στην αίθουσα, έτοιμες να αγκαλιάσουν όποιον είχε ανοικτή και τη δική του αγκαλιά για να τις δεχτεί. Και δεν ήμασταν λίγοι εκείνοι που εισπράξαμε αυτό το δώρο που τόσο απλόχερα μας έδινε η ζωή εκείνη τη στιγμή. Γιατί είναι δώρο και τύχη να συναντάς τέτοιους αυθεντικούς ανθρώπους σμιλεμένους με συναισθηματική ευαισθησία, ενσυναίσθηση, σεβασμό και φροντίδα για τους άλλους. Α, και να μη ξεχάσω το χιούμορ και το πλατύ, ζεστό χαμόγελό τους.

Βασιλική Π.

sofia29

Publicly subscribed to you (5 months)

• 12 days ago (edited)

Δημήτρη δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό το μαλάκωμα που με κάνετε να αισθάνομαι κάθε φορά που μιλάτε εσύ και η Ντάνα! Στη Θεσσαλονίκη αυτό το μαλάκωμα μου βγήκε σε κλάμα (ναι ήμουν μόνιμα δακρυσμένη όσο μιλούσατε, μάλλον με παρατήρησες κιόλας

και ήταν τόσο απελευθερωτικό... Σας ευχαριστώ!

Εισασταν υπέροχοι σήμερα!

Ευχαριστούμε πολύ πολύ!!

Κ ευχαριστώ για τις αγκαλιές ( σας έπιασα απτά μούτρα ,σας αιφνιδίασα συγγνώμη γι'αυτό)

Να ΣτΕ καλά.

Εις το επανιδείν

Thank u Dana foelr the sharing.u are so beautiful !!!!

Top fan

Christine B

Χάρηκα πολύ που σας είδα από κοντά!!!

Tr Katerina

Ήταν πολύ καλό!!!

Συγχαρητήρια!!!

Μερόπη Χ

Είστε υπέροχοι..έχετε απίστευτη μεταδοτικοτητα κ δίνετε ηρεμία κ γαλήνη στο ακροατήριο..εξαιρετική καθοδήγηση για mindfulness..μπράβο σας!!

 

Artemis P

Ήταν πολύ όμορφη η συμμετοχή σας, είδα έναν βαθιά ευαίσθητο άνθρωπο, στον ανθρώπινο πόνο της ψυχής! Σας ευχαριστώ!

 

Ζωή Π

Υπέροχοι άνθρωποι...

Όλα ήταν τόσο όμορφα!!

 

Liana S

Σας ευχαριστούμε πολύ, για την υπέροχη παρουσία σας,την απίστευτη ενέργεια, που μας μεταδώσατε....

Συγκινήθηκα αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια της ομιλίας, είσαστε ένα χαμόγελο και οι δυο σας...

Νιώθω πολύ ευγνώμων και γεμάτη , ήταν εμπειρία ζωής...

Να μας ξανάρθετε πολύ σύντομα και να συνεχίσετε ,ν' αγγίζετε ψυχές ,με τις υπέροχες, μελωδίες και τη γαλήνη, που εκπέμπετε...

Είσθε υπέροχο ζευγάρι...!!!

 

Kondilia P

Πραγματικά συγκινητική η "συνάντηση μας"και η αγκαλιά μας .Σας ευχαριστω για την αλήθεια σας

 

Μερόπη Χ

Είστε υπέροχοι..έχετε απίστευτη μεταδοτικοτητα κ δίνετε ηρεμία κ γαλήνη στο ακροατήριο..εξαιρετική καθοδήγηση για mindfulness..μπράβο σας!!

 

Lena

Πολύ χαίρομαι για κάθε πρωτόγνωρο κ βαθύ αίσθημα π νιώσατε!

Ησασταν ο ουρανος(Δημήτρης) και το δασος(Ντανα), χρώματα κ γεύσεις μετά φέρατε.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Ντανα και Δημήτρη σας ευχαριστώ για αυτήν την όμορφη συνάντηση! Είστε υπέροχοι!!!

 

Ελένη Δ

Δημητρη και Ντανα ειστε υπεροχοι!!! Σας ευχαριστω που μου δωθηκε η ευκαιρια να σας κανω μια αγκαλια και να σας ευχαριστησω για το ποσο πολυ με βοηθησατε να αρχισω την αναζητηση του εαυτου μου που ειχα ξεχασει εδω και πολλα χρονια . Σας ευχαριστω και τους δυο απο τα βαθη της ψυχης μου

Σας ευχαριστώ που ήρθατε στη Θεσσαλονίκη και σας γνώρισα από κοντά. Σας ευχαριστώ γιατί κάθε μέρα με βοηθάτε να αφουγκραζομαι την αλήθεια του εαυτού μου.

 

Γειά σας Κύριε Δημήτρη.

Είμαι 26 χρονών και σας παρακολουθώ περίπου 4 χρόνια χωρίς να έχω χάσει ανάρτηση σας. Είμαι απο Θεσσαλονίκη και ήρθα σας ειδα πρώτη φορά απο κοντά στην διημερίδα 7/10. Σταθήκαμε πλάι πλάι όμως ντράπηκα να σας ενοχλήσω. Όταν ξεκινήσατε την ομιλία ένιωσα μεγάλη συγκίνηση και πραγματικά ήθελα να κλάψω. Είναι περίεργο το πως μπορείς να νιώσεις έτσι για έναν άνθρωπο που τον ξέρεις μόνο απο βιντεάκια , θέλω να πω πολλά αλλά δεν έχω λόγια ταυτόχρονα . Χαίρομαι πολύ που υπάρχετε και θέλω να σας ευχαριστήσω απο καρδιάς γιατί με έχετε βοηθήσει πολύ. Είστε πολύ όμορφοι άνθρωποι εσείς και η Κυρία Ντάνα, Ευχαριστώ και πάλι!

 

KAΛHΣΠEPA ΔHMHTPH .

EIΔA OTI TO ΠEPAΣMENO ΣABBATO EΔΩ ΣTH ΘEΣΣAΛONIKH HPΘEΣ ME TH ΓYNAIKA ΣOY..

ΣE ΠAPAKOΛOYΘΩ KAIPO TΩPA.

MIA ΦIΛH MOY ME KAPKINO TOY MAΣTOY META AΠO XEIPOYPΓEIO KAI XHMEIOΘEPAΠEIEΣ HPΘE NA ΣAΣ ΔEI NA ΣAΣ AKOYΣEI.

ΛYΘHKAN ΠOΛΛA MEΣA THΣ.

NA EIΣTE KAΛA!

Η ενέργεια σας ,είχε κατακλύσει το χώρο!Σας ευχαριστώ για το δώρο.Εύχομαι να σας ξαναδώ σύντομα!

Your energy was sweet,cleansing and strong like a hug!Thank you for the gift! I wish that we will meet again!

Ντανα και Δημήτρη.....Δημήτρη και Ντανα...είμαι αυτή που ήρθε να σας μιλήσει και το μόνο που κατάφερε είναι να σας πει ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΉΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ. Η συγκίνηση από αυτή την συνάντησή ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπόρεσα να σας πω πόσο πολύ με έχετε βοηθήσει....Είμαι 69 ετών και μετά από μια ζωή γεμάτη υποχρεώσεις μόνο υποχρεώσεις...στην δουλειά στην οικογένεια σε όλους τους άλλους τώρα πια μαζί σας άρχισα να καταλαβαίνω ότι έχω υποχρέωση και στον εαυτό μου....Η συνάντησή μαζί σας ήταν μαγευτική....μετά απ αυτήν δεν ήθελα να βρεθώ πάλι στον κόσμο που ζούμε και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έζησα μαζί σας και βέβαια μ αυτό που προσπαθω να ζήσω ακούγοντας τον Δημήτρη κάθε φορά.Ποσο θα ήθελα να είστε λίγο πιο κοντά να είμαι μαζί σας πολλές πολλές φορές....Εύχομαι να Είστε πάντα καλά.

Καλησπέρα, ήταν μεγάλη μου χαρά που γνώρισα 2 "σμυλευτές της ψυχής" σε αυτό που ονομάζουμε πραγματικότητα.

 

Μια κυρία της "μητερας γης" και έναν γιο το "αέρα " που με τη φωνή του σαν απαλό αερακη γαληνεύει το απαν. Πραγματικά το χάρηκα.

Ευχαριστώ πολύ.

bottom of page