top of page
Copy of Copy of Copy of Copy of Get Lost

Η Δύναμη στο  Άγχος, στο Φόβο και στις Κρίσεις πανικού 

Δώστε τέλος στην αίσθηση και στην πεποίθηση πως είστε ανήμποροι και ανυπεράσπιστοι.
Το πρόγραμμα των 8 εβδομάδων και 36 μαθημάτων, με πρακτικές, τεχνικές, κατανόηση και εργαλεία, θα σας οδηγήσουν σε μια πιο ανώδυνη αντιμετώπιση, του φόβου, του άγχους και της κρίσης.

Ανεξάρτητα αν θα συμμετέχετε στο πρόγραμμα μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας για τα δωρεάν σεμινάρια

της Ενέργειας εδώ  

και το Διαλογισμό εδώ

"Συγχαρητήρια για το σεμινάριο έχω δει μεγάλη αλλαγή Στον τρόπο που σκεφτομαι και που αντιμετωπίζω τα πράγματα!!!"

"Καλησπέρα Δημήτρη και Ντάνα,
Τελειώσαμε ήδη την 6η εβδομάδα και ήθελα να σας πω και ενα μεγάλο ευχαριστώ.
Μέσα απο το πρόγραμμα μέχρι τώρα νιώθω οτι έχω ενα στήριγμα και με βοηθάει πολύ. Νιώθω οτι μαθαίνω βασικά πράγματα που δυστυχως δεν τα έχω μάθει μέχρι τώρα στα 40 μου για τον φόβο το αγχος και γενικά τα συναισθήματα και σας ευχαριστώ πολύ για αυτό.
Σε εσας βλέπω 2 άτομα ευγενή που λένε λογικά πράγματα και χάρηκα πολύ που σας βρήκα.
Καλο υπόλοιπο Κυριακής και πολλά χαιρετίσματα"

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΔΩ

Με την προεγγραφή  ( που δεν σας δεσμεύει μήτε σας ζητά χρήματα ), θα έχετε αυτόματα το κόστος και όλες τις πληροφορίες. Τότε θα αποφασίσετε αν θέλετε να προχωρήστε όχι.

Υπάρχει τρόπος να βάλετε τέλος σε όλη αυτή την κατάσταση που σας θέλει να νιώθετε ανήμποροι, ανυπεράσπιστοι , μόνοι, “ελαττωματικοί” και φοβισμένοι.

 

 "Σας ευχαριστώ απο τα βαθη της καρδια μου, ειλικρινά!!! Απο εσας εμαθα την τεράστια σημασία της "σωστης" αναπνοης, οπως απο εσας βοηθήθηκα κ δεν εχω πια κρισεις πανικού αλλα κ αυτη τη μόνιμη ανησυχια που ειχα..(εχω τοσους λογους να σας ευχαριστω)!!!"

Ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να αποκτήσει , δύναμη, τόλμη, κουράγιο αν πρωτίστως δεν είχε μπει μέσα στο φόβο, την αδυναμία και την κακουχία.

Έχουμε την τάση ως νους, να προσπαθούμε να αποφύγουμε το κακό, το δυσάρεστο, το άβολο, το φόβο, και την ίδια στιγμή αδυνατούμε να δούμε, πως μια τέτοια κίνηση, στο μόνο που συμβάλει, είναι να δυναμώνει όλο και περισσότερο αυτή τη δυσάρεστη ως και τρομοκρατική κατάσταση.

Θυμίζει λίγο τις ιστορίες που ακούγαμε παιδιά για φαντάσματα και λύκους μέσα σε μέρη σκοτεινά, που πότε δεν πήγαμε να δούμε από μόνοι μας.

Ανεξάρτητα αν θα συμμετέχετε στο πρόγραμμα μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας για τα δωρεάν σεμινάρια

της Ενέργειας εδώ  

και το Διαλογισμό εδώ

Η έμπνευση μας ξεκίνησε από την επικοινωνία που είχαμε και έχουμε με ανθρώπους εγκλωβισμένους μέσα στο άγχος, το φόβο και τις κρίσεις πανικού και αποφασίσαμε να μοιραστούμε με όλους σας μια πολύ βασική αλήθεια:

Δεν είστε ανήμποροι, δεν είστε αδύναμοι, δεν είστε ελαττωματικοί. Υπάρχουν τρόποι, και τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε πίσω τη ζωή σας!

"Σας ευχαριστώ πάρα πολύ ,μόνο και μόνο που από τα βιντεακια σας και την εγράφη μου σε εσάς έχω αποκτήσει ξανά την αυτοπεποίθηση μου."

 

"Πάντως, να μιλήσω προσωπικά, βλέποντας τα βίντεο σας για τις κρίσεις πανικού και το άγχος.. Απο τη μερα που τα άφησα στην τύχη τους, δηλ αν είναι να ρθει ας ρθει.. Να μην παλεύω να μην έρθει.. έχουν έρθει πολύ πιο λίγες φορές και σε πολύ αδύναμο βαθμό.. "

Το ζητούμενο δεν είναι πως να ξεφορτωθείτε το φόβο, το πόνο, το άγχος ή τις κρίσεις πανικού.

Ότι δαιμονίζετε και σπρώχνετε, επιστρέφει πάντα πιο δυνατό.

Πρέπει να κινηθείτε εντελώς ανάποδα από αυτό που αντανακλαστικά ο νους και το νευρικό σύστημα σας οδηγούν, πρέπει να αγκαλιάσετε ότι είναι αυτό που σας βασανίζει.

Για να μην φοβάμαι πρέπει πρώτα να μάθω τι είναι αυτό που με φοβίζει, και με τον καιρό θα καταλάβω τι πρέπει να κάνω.

Ισχύει για τα πάντα, λέγεται εξοικείωση, εμπειρία, γνώση, “ώρες που έχω γράψει”, οι φράσεις πολλές.

Η γενικότερη στρατηγική και προσέγγιση είναι να πάρετε το έλεγχο του σώματος, να ενδυναμώσετε το νου, το σώμα και το συναίσθημα, ώστε να δουλέψετε μέσα από την ασφάλεια, τη δύναμη και τη σιγουριά τον όποιο φόβο σας.

"Θερμά συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνετε. Είμαι της άποψης ότι το σώμα γερνά μονάχα όταν ο ... Εκπαιδευμένος νους το επιτρέψει"

To Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των 8 εβδομάδων και 36 μαθημάτων, μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσω διαδικτύου.

Κάθε μέρα θα λαμβάνετε βίντεο ή/και emails που θα σας μαθαίνουν ή θα σας θυμίζουν τι έχετε να κάνετε, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχετε να κάνετε πολλά εξού και δεν είστε έρμαιοι στο φόβο, στο άγχος ή στις κρίσεις πανικού.

Όλα τα μαθήματα θα είναι στην ψηφιακή τάξη στο διαδίκτυο όποτε μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ακούσετε ή να δείτε στο δικό σας χρόνο.

Θα είμαστε συνέχεια δίπλα σας, έχοντας πέρα από την εβδομαδιαία επικοινωνία μέσω emails και συναντήσεις ζωντανές για να απαντάμε σε ερωτήσεις και σε ότι έχετε ανάγκη.

Θα πάρετε χρήσιμα εργαλεία όπως:

 1. τεχνικές άμεσης ανάγκης

 2. ακολουθία τεχνικής επαναφοράς από την κρίση και το άγχος

 3. τεχνικές σταθεροποίησης αναπνοής

 4. κατανόηση του μηχανισμού του νου

 5. ενδυνάμωση για την αντιμετώπιση

 6. δραστηριότητες,

 7. διαδραστικές ασκήσεις

 8. βίντεο με παρουσιάσεις,

 9. ηχητικά αρχεία,

 10. τεχνικές διαλογισμού,

 11. μουσική,

 12. τεχνικές χαλάρωσης, ενδυνάμωσης και συγκέντρωσης,

 13. συμβουλές για τη διατροφή σας

 14. σωματικές ασκήσεις,

 15. οδηγίες και λίστες

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΔΩ

Με την προεγγραφή  ( που δεν σας δεσμεύει μήτε σας ζητά χρήματα ), θα έχετε αυτόματα το κόστος και όλες τις πληροφορίες. Τότε θα αποφασίσετε αν θέλετε να προχωρήστε όχι.

"Καλησπέρα σας.Εγω θα ήθελα να συνεχίσω τα μαθήματα με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και χαίρομαι που μέσα απο αυτά μαθαίνουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας!Να είστε καλά!"

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ

Αν δεν θέλετε να συμμετέχετε στο ομαδικό σεμινάριο, το πρόγραμμα, μπορεί να γίνει ατομικά, με περισσότερη εξιδεύκεση στις προσωπικές σας ανάγκες. Παρακαλούμε ενημερώστε μας μέσω email.

Δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε το αποτέλεσμα μετά από αυτή την διαδικασία. Μπορεί τα συμπτώματα να φύγουν ή να μειωθούν, μπορεί και όχι, πάντως ένα είναι σίγουρο:

Δεν θα είστε πότε ξανά οι ίδιοι άνθρωποι που φοβόσασταν τις μικρές ή μεγάλες φοβίες, διότι απλά, θα ξέρετε, πως υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης.

Ο νους και το νευρικό σύστημα αντιδράνε από τη φύση τους σε ότι θεωρείται κίνδυνος, αυτή η φυσική αντίδραση που σας τρομάζει και σας αγχώνει, είναι η καλύτερή σας ευκαιρία! Με άλλα λόγια μπορείτε να αντιστρέψετε και να μεταμορφώσετε την ευπάθεια, την ανημποριά, την αδυναμία, σε θάρρος, δύναμη και γαληνή.

Θέλουμε να μοιραστούμε αυτή την τόση απλή λογική της εξοικείωσης, της ενδυνάμωσης, της μεταμόρφωσης, της ελευθερίας μαζί σας.

Επιπλέον σχόλια από για το πρόγρμμα

"Καλημέρα σας…! Σε κάποιο μήνυμα που ανταλλάξαμε, ενδιαφέρθηκα για σεμινάριο φόβου , πανικού , ανχους και το πήρα και όλα καλά, είχες αναφερθεί και σε προσωπικές συνεδρίες με όποιον θεραπευτή η ψυχολόγο εμπιστεύεσαι..θέλω να ρωτήσω κάνετε και εσείς διοτι φίλε μου και παίρνω το θάρρος να σε πω φίλε, με έχεις ηρεμήσει"

"Αγαπητοί Ντάνα & Δημήτρη

με τη φωνή σας και την οξυδέρκειά σας, το ζωντανό πνεύμα σας και την αστείρευτη κριτική ματιά σας σε συνδυασμό με την ουσιαστική πολυεπίπεδη γνώση κάνετε ήδη πολλά- τουλάχιστον στη δική μου ζωή.

Είστε μέρος της μεταστροφής του υποδείγματος και χαίρομαι αφάνταστα που υπάρχετε.

Δεν είναι τύχη το ότι βρεθήκατε εκεί. Χρειαζόμασταν όλοι την ενέργεια του βουνού-μετάλλου να βγει από την καθαρότητα της φωνής σας.

Να περνάτε όμορφα και να συνεχίσετε να φροντίζετε τόσες ψυχές♥️"

"Ευχαριστω που ακόμη κ αν τελειωσε το πρόγραμμα η Δυναμη στέλνεται ακόμη  mail.. Ομολογώ οτι μου έλειψε να βρίσκω μήνυμα απο σας κάθε πρωι στις 8... Αυτό που καταλαβα είναι ποσο δυσκολο κ ποση θεληση χρεοαζεται για να τηρησεις ενα προγραμμα αυτοφροντιδας... Ειδικά αν έχεις συνηθίσει να τον αφηνεις παντα τελευταίο.. Μεχρι τώρα εχω κρατησει το ποτήρι με το νερο κ τις θιβετιανές ασκήσεις... Κ λιγες αναπνοες... Δεν ξεχνώ επισης μια δυο φορες τη μερα να με ρωταω τι κανω... Κ κάτι σημαντικο... Έπαψαν να με μαλωνω οταν δεν ειμαι καλα κ να με πιεζω για να δειχνω καλά... Σας ευχαριστώ απο καρδιας... 

Δημήτρη και Ντανα ήθελα να πω παλι ενα μεγάλο ευχαριστώ.

από εσάς έμαθα πράγματα παρα πολυ σημαντικά για τη ζωή μου σχετικα με τα συναισθήματα, το αγχος, φοβους, με το πως να βλέπουμε τη ζωή γενικότερα και το πως να αντιμετωπίζω καταστάσεις (με μια λογική μη-αντίστασης). 

Ολα αυτα θέλουν δουλειά και εξάσκηση αλλα νιωθω οτι πήρα και παίρνω πολύ σημαντική γνώση απο εσας και είμαι ευγνώμων. 

Νιώθω πολυ τυχερός που σας βρήκα! Θα σας ακολουθώ!  

Να είστε πάντα καλά! 

Πολλά χαιρετίσματα,

Πέτρος 

"Δημητρη και Ντάνα καλημέρα...  Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί νιώθω οτι βρήκα μια πηγή καθογηδησης για να μάθω τον εαυτό μου... Ευτυχώς τη συνήθεια με το νερό την έχω αποκτήσει εδώ κ χρόνια... Στα υπολοιπα όμως το είχα χασει εντελώς... Τεμπελιαζω αρκετές φορες με τις ασκήσεις αλλά παράλληλα έχω μια ακόρεστη δίψα για να μάθω... Για να με μαθω... Ψάχνω λιγες στιγμές μοναξιάς για να κανω καθημερινά έστω την άσκηση της αναπνοης των 2 λεπτων... 

Σας ευχαριστώ που ασχολειστε με το να βοηθατε το κοσμο... "

"κυριε Δημητρη δεν υπαρχουν λογια να σας ευχαριστησω , ειμαι 27 χρωνων και ειστε το ατομο που με εκανε να ξεπερασω τις μεγαλυτερες κρισεις πανικου ,νιωθω και παλι ο ευατος μου χαρη σε σας μετα απο βαθια καταθλιψη 2 μηνων με τασεις αυτοκτονιας ,βλεπω τη ζωη μου με διαφορερικο ματι κατανοωντας ολα αυτα τα οποια λετε στα βιντεο σας ,θα ηταν μεγαλη μου τιμη αν μπορουσα να κανω μια προσωπικη σηζητηση με εσας ,ελπιζω και το θελω πολυ μια μερα στη ζωη μου να σας δω επισης να σας σφιξω το χερι και να σας πω ενα τεραστιο ευχαριστω που μπορεσατε και με κανατε να δω τη ζωη με διαφορετικο ματι ,ειστε το πολυτιμοτερο ''δωρο'' που μου εχει φερει η ζωη εως τωρα ,σας ευχομαι ολοψυχα να συνεχισετε να ειστε ευτυχισμενος

"Έχω παρει τεράστια βοήθεια από τον κύριο Δημήτρη και την Ντανα μέσω των βίντεο ...σαν πρώτη γνωριμία ήταν τα βίντεο και πραγματικά αν θα έλεγα κάτι για αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους θα έπρεπε να γράφω 3 μέρες σερί...ένα τεράστιο μπράβο και ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστω για την βοήθεια που προσφέρουν είναι πολύ λίγο...!!!!👏👏👏"

"Καλησπέρα σας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για κάποια video στο you toube με κρίσης πανικού.εγω είμαι 13 χρόνια με αυτά με μείζον κατάθλιψη αγωγή  τώρα τελευταία μου άλλαξε αντικαταθλιπτικό αλλά λόγω σοβαρών παρενεργειών δε το παίρνω πια και ακόμα οι κρίσεις έντονες σε καθημερινή βάση.μου έκαναν πολύ καλό τα λόγια σας να είστε καλά."

"Είμαι 44 χρόνων έχω πολύ άνχος και εδώ και 3 μήνες , έχω πάθει 3 με 4 κρίσης πανικού .

Έχω πάει σε ψυχολόγο πολύ καλό με τον οποίο έχω κάνει 5 συνεδρίες και νιώθω πολύ καλυτέρα .Βέβαια τα βιντεάκια του κυρίου Δημήτρη με κάνουν και νιώθω πολύ καλυτέρα και ο γιατρός μου μου έχει πει να τα βλέπω από την στιγμή που μου κάνουν καλό.

Φάρμακα εννοείτε δεν θέλω ούτε εγώ ούτε ο γιατρός μου να πάρω και θα εξαντλήσω τα πάντα για να μην πάρω .

Τη να πω ,θα ήθελα κάποια στιγμή να σας γνωρίσω από κοντά .

Εννοείτε πως θα ήθελα να προχωρήσω στην εγράφη." 

"Περασα τόσα χρόνια με ένα ψυχίατρο που μου επερνε τα 100 σταρικα για να μου γράφει χαπια κ ποτέ δεν μου μίλησε έτσι. Τόσο απλά αλλά τόσο ουσιαστικά λόγια. Σας ακουω με προσοχή να είστε πάντα καλά!!!!"

ARGEE SAM3

"Εγώ τα βραδιά χορεύω με το βιντεάκι με το χορό! 😊"

"Είμαι πολύ πειθαρχημένος μαθητής και βλέπω αποτελέσματά πραγματικά σε όλα αυτά που με διδάσκετε ,είμαι σίγουρος ότι θα ξετυλίξω το κουβάρι και θα συμφιλιωθώ όταν βρω αυτό που με παιδεύει.

Εχτές έκανα για πρώτη φορά τον Διαλογισμό με τον ρυθμό με τα τύμπανα και πραγματικά ηρέμισαν τα μέσα μου .

Με τις διαλογιστικές άσκησης και τις άσκησης αναπνοής έχω βρει τον ύπνο μου και όταν καμία φορά ξυπνάω από άγχος κάνω αναπνοές και ξανακοιμάμαι έχω αρχίσει και  ξαναβρίσκω την ηρεμία μου.

Μου είναι δύσκολο να έρθω να σας γνωρίσω από κοντά αλλά όταν έρθετε Αθήνα θα έρθω να σας γνωρίσω από κοντά είσαστε φανταστικοί Άνθρωποι και μαθαίνω τόσα από εσάς για τον εαυτό μου "

"νιώθω και εγώ την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Δημήτρη και στη ντάνα δεν τους ξέρω προσωπικά με έχουν βοηθήσει μέσα από τα βίντεο είμαι μακριά από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και όλα αυτά τα βίντεο βοηθάνε στη δουλειά που κάνω με τον εαυτό μου. οι αναπνοές η συνειδητοποίηση, βλέποντας πράγματα που δεν μπορούσα να δω μέχρι τώρα η που νόμιζα ότι τα έβλεπα .αυτοί οι άνθρωποι έχουν ξεκλειδώσει από μέσα μου μία άλλου είδους νοημοσύνη και τους ευχαριστώ πραγματικά."

"Απλά ήθελα να σας πω ένα ευχαριστώ γιατί μέχρι τώρα για πρώτη φορά στην ζωή μου κατάφερα να πίνω νερό το πρωί με λεμόνι και να μετρώ τις αναπνοές και να με παρατηρώ έστω 3 λεπτά την μέρα!!!! Νοιώθω χαρά γι αυτό και ευγνωμοσύνη που σας συνάντησα. Αυτό που είπε η ντανα για το κρεμμύδι σωστό και συν της άλλης οπότε πάμε να το ξεφλουδισουμε ρίχνουμε πολύ κλάμα χαχα. Μου έλειψε που δεν πήρα μήνυμα σας σήμερα αλλά σωστό μην γίνεται και εξάρτηση και μετά κάνουμε άλλες ασκήσεις γι αυτό. Εννοείται ότι συνεχίζουμε. Να έχετε χίλια καλά, καλό βράδυ!!!! "

"Σας ευχαριστώ ειλικρινά γιατί χάρη σε εσάς για πρώτη φορά στην ζωή μου δεν αγχώνομαι. Εγώ το ταξίδι θα το κάνω και ας χάνω το πλοίο. Εδώ θα μείνω στο λιμάνι και θα πάρω το επόμενο κανένα πρόβλημα χαχα!!! Σας ευχαριστώ από καρδιάς για όλα είστε η παρέα μου έστω και αν δεν το ξέρετε. Να είστε πάντα καλά!!!"

"Δημήτρη καλημέρα! συνεχίσω τις πρακτικές μου κάθε μέρα,έχω αρχίσει και παρατηρώ κάποιες αλλαγές:έχω γίνει πιο συνεργάσιμος με τα άτομα που δουλεύω μαζί χωρίς παθητικό ρόλο,άρχισα να βλέπω τα λάθη μου από το παρελθόν, πόσο ανόητα έχω φερθεί στις σχέσεις μου πραγματικά ντρέπομαι για πολλές από αυτές,έχω ηρεμήσει αρκετά θα έλεγα,πράγματα και καταστάσεις που με νευριάζαν πριν πλέων δεν με αγγίζουν, και όσο περνάει ο καιρός βλέπω άτομα να με πλησιάσουν και να να μου ανοίγονται φιλικά το νιώθω πάρα πολύ αυτό τελευταία"

"Παθαινα συχνα κρισης πανικου...αφηνα ανεξελεγκτο τον νου να σκέφτεται διαφορα κ ασχημα δυστυχως..Σας ευχαριστω πολύ γιατι τωρα ξερω να το ελεγχω."


"Ευχαριστώ και μου λείπετε πολύ είναι η αλήθεια"

"Όσον αφορά το πρόγραμμα που μας στειλατε εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένη από όλα τα οποία εφαρμόζω καθημερινά! Επίσης θα ήθελα να συμμετέχω σε ότι καινούργιο κάνετε ομαδικό σε σχέση με τον διαλογισμό. Να είσαστε πάντα καλά!

"Καλημέρα σας

Αυτή η εβδομάδα μου είναι η 8 εβδομάδα ,έχω έρθει ποιο κοντά σ’εμένα είναι η αλήθεια .

Οι άσκησης αναπνοής και διαλογισμού με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ .Κάποια πράγματα που δεν μου πηγαίναν πολύ δεν τα έκανα όπως οι άσκησης σώματος .Γυμνάζομαι όμως εδώ και ένα μήνα με κολυμβητήριο που μου αρέσει πολύ χαλαρά χωρίς να πιέζω τον εαυτό μου και περπατάω πολύ λόγο εργασίας ,προσέχω τη τρώω και προσέχω τον ύπνο μου .Το άγχος μου και γενικά κάποια συναισθήματα χαράς η συγκίνησης η εντυπωσιασμού μου διεγείρουν το κεφάλι και με τσιτώνουν μερικές φορές ακόμα και τώρα αλλά προσπαθώ και βρίσκω τρόπους να λέω στην σκέψη μου ότι κάνει λάθος και ότι είμαι καλά και πραγματικά το ξεπερνάω .Πηγαίνω και μια φορά τον μήνα στον γιατρό μου που συζητάμε για τα παιδικά μου χρονιά και με βοηθάει και αυτός αρκετά .

Σίγουρα έμαθα πολλά πράγματα αυτές τις 8 εβδομάδες και θα συνεχίσω να φροντίζω τον εαυτό μου .

Στεναχωριέμαι πραγματικά που δεν θα μπαίνω να διαβάζω κάτι από εσάς κάθε μέρα γιατί μου κάνατε πραγματικά καλό και σας είχα συνηθίσει στην καθημερινή ρουτίνα μου.

Υ.γ έχω γεμίσει με post it  το σπίτι μου από αυτό που έλεγε η κυρία Ντάνα .Η συγκίνηση είναι απλός ενέργεια .χαχαχα

Να είσαστε καλά γιατί βοηθάτε πολύ κόσμο ,θα συναντηθούμε κάποια στιγμή από κοντά."

"Καλημερα σας κε Δημητρη !
Ηθελα για αλλη 1 φορα να εκφρασω τον ενθουσιασμο μ για τα αποτελεσματα που βιωσα εντασσοντας καθε μερα το διαλογισμο στη ζωη μ !Εκφραζω πιο ευκολα τα συναισθηματα μ κι γενικα τις αναγκες μ !
Ημουνν τοσο αγχωδες κι κλειστο ατομο
Κι με το να ειμαι εδω και τωρα παρατηρώ σε καθε στιγμηπως να το διαχειριστω
Με βασει τα δικα μ "εφοδια"
Κκ επισης παρατηρω τι χρειαζεται να λυσω με την ψυχοθεραπεια που κανω ! Πιο δομημενα !
Να στε παντα καλα Δημητρη κι Ντανα !"

"Γενικα θεωρω παρα πολυ καλο, συμπυκνωμενο και με παρα πολυ ψωμι ολο το μαθημα και νομιζω οτι τα περισσοτερα (αν οχι ολα) απο οσα μας μαθαινετε κανουν apply σε ΟΛΟΥΣ και οχι συγκεκριμενα σε καποιους με αγχη, φοβιες κλπ. 

Σας ευχαριστω πολυ για ολα, τα βρισκω εξαιρετικα βοηθητικα και τα εφαρμοζω οσο μπορω. 

Παραλληλα εχω ξεκινησει και γιογκα και το ευχαριστιεμαι πολυ ολο αυτο και συνδυαστικα με τα δικα σας μαθηματα."

"Καλό Πάσχα και ευχαριστώ που μου δείξατε τον δρόμο!!!!"

Γεια σας παιδια,

Από μερες σκεφτομαι να σας γραψω τις σκεψεις μου και το τι νοιωθω με το προγραμμα και όλα αυτά  που λετε και κανετε πραξη. 

Πρεπει να ομολογησω ότι εχω ακουσει πολλους δασκαλους σε βιντεακια…ολοι κατι μου δωσανε, και πραγματικα νοιωθω ευγνωμοσυνη , αλλα με ολους καπου κολλουσα…καπου δεν συμφωνουσα η δεν καταλαβαινα… το μεγαλο κλικ εγινε με εσας. Σας ακουγα στα βιντεο και συνεχεια χαμογελουσα, κουνουσα το κεφαλι και ελεγα…επιτελους καταλαβαινω και συμφωνω.

 Πρωτα απ’όλα κανετε πραξη αυτά που διδασκετε και μας το δειχνετε, ειστε αυθεντικοι, ειστε απλοι και το βλεπουμε και το βασικοτερο δεν ειστε μονο θεωρια . Εσεις δινετε κατευθυνσεις και λετε ξεκαθαρα ότι ο δρομος για την γαληνη  θελει αγαπη, δουλεια και φροντιδα.

Μπηκα στο προγραμμα με σιγουρια ότι θα μαθω πολλα και δεν επεσα εξω…περιμενω κάθε πρωι το μαθημα με αγωνια..ρουφαω πραγματικα τα παντα και τα κανω πραξη αμεσως…εχει γινει πια ιεροτελεστια το πρωινο…χλιαρο νερο με λεμονι, αναπνοες και οι 5 θιβετιανες ασκησεις.  Και τα υπολοιπα εχουν την ωρα τους αλλα καμια φορα χανω την ωρα και ειτε αναβαλλονται, ειτε μετατιθενται…δεν είναι σαν το πρωινο που είναι στανταρ πια.

Αυτό όμως που μου αρεσει περισσοτερο και το περιμενω πως και πως είναι το βραδυ…κλεινουν τα φωτα, βαζω ένα μουσικο κομματι και χορευω, όπως μου ρθει, χωρις σκεψη, χωρις ντροπη, ελευθερα…

Αυτή η βδομαδα ξεκινησε με θεμα τα συναισθηματα…ηρθε την καταλληλη στιγμη…εχω αναλαβει ένα μερος μιας εκδηλωσης…νατη η ανησυχια…στο στομαχι ο κομπος…το μυαλο αρχιζει τα σεναρια…»θα τα καταφερεις? Αν όχι θα γινεις ρεζιλι…θα γελαει ο κοσμος μαζι σου»…φερνω στο μυαλο τα λογια της Ντανα…»τα συναισθηματα δεν είναι προβλημα…είναι απλα ενεργεια…». Τον ξερω καλα τον φοβο της απορριψης…από παιδι παλευω μαζι του. Αυτό είναι το προβλημα λοιπον…ότι παλευω μαζι του αντι να τον καλωσορισω, να του πω ότι το ξερω πως θελει να με προστατεψει , αλλα δεν τον χρειαζομαι πια. Θα κανω ο,τι καλυτερο μπορω και αυτό μετραει.

Ελπιζω να μην σας κουρασα με την πολυλογια μου…συνηθως δεν μιλαω τοσο πολύ. Αυριο είναι η εκδηλωση…θα σας πω πως πηγε…τι ενοιωσα και που το ενοιωσα στο σωμα μου.

Πειτε μου καλη τυχη…σας ευχαριστω για όλα…καλο βραδακι.

Όσον αφορά το πρόγραμμα, μπαίνω αύριο στην τέταρτη εβδομάδα και είμαι ενθουσιασμένη με τις αλλαγές που βιώνω!

Το 2004 εκδήλωσα δύσπνοια που εξελίχθηκε σε χρόνιο άσθμα-ΧΑΠ, μετά από μία περίοδο πολύ έντονου στρες, διαβάζοντας το γιο μου, οπότε όλα αυτά τα χρόνια έψαχνα τον τρόπο για να ξαναγίνω όπως ήμουν, να βρω την αιτία, το μηχανισμό που με αρρώστησε και να τον αντιστρέψω. 

Κανείς γιατρός δε με βοήθησε, αντιθέτως μου έδιναν εισπνεόμενα και πολλές φορές οδηγήθηκα σε χειρουργεία, που ήταν αποτελέσματα του χρόνιου υπεραερισμού, καρκίνος, πολύποδες κλπ κλπ.

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια ασχολήθηκα σοβαρά με την εκπαίδευση στην αναπνοή της μεθόδου Buteyko, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, μάλλον με αποτέλεσμα αυτή η μέθοδος να μου δημιουργεί περισσότερο στρες! Έμαθα όμως μέσα από αυτήν τον τρόπο που ανταποκρίνεται το σώμα στα στρεσογόνα ερεθίσματα, το μηχανισμό της μάχης ή φυγής, τη σημαντικότητα του διοξειδίου του άνθρακα, το φαινόμενο Bohr, το ότι το άσθμα το δημιουργούμε εμείς κλείνοντας τους βρόγχους, ότι δεν είναι ασθένεια αλλά άμυνα του οργανισμού κλπ κλπ 

Κάθε τι που ερχόταν στην επίγνωση μου για να μάθω, με οδηγούσε πιο κοντά στη θεραπεία μου, αλλά παράλληλα ανέπτυσσε την πνευματικότητά μου και νιώθω ευγνώμων! 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε μια κρίση πανικού?

Απάντηση: 

Αγαπητέ κύριε Μ, σας ευχαριστούμε θερμά για την ερώτηση σας που ωστόσο δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε. Εκ πρώτης πρέπει να βρεθούν τρόποι για να βοηθήσετε το σώμα και την αναπνοή. Μετά πρέπει να μπείτε σε μια "σειρά", και να αρχίσει η καθημερινή φροντίδα / προπόνηση για τη δίαιτα, την κίνηση, τα συναισθήματα, τον ύπνο, την ενδυνάμωση, και το νου. Πρέπει να κατανοήσετε πως ζητούμενο δεν είναι να διώξετε τις κρίσεις, αλλά να αγκαλιάσετε τις κρίσεις, ώστε να σταματήσει σε βάθος χρόνου ο φόβος για τις κρίσεις. Με λίγα λόγια, σε περίοδο ειρήνης και ηρεμίας, πρέπει να κάνετε ασκήσεις εξοικείωσης με τις κρίσεις. Αυτό θέλει χρόνο και προετοιμασία. Όταν φτάσετε να έχετε την εξοικείωση, τότε θα πάψει και ο πόλεμος με τις κρίσεις. Για πρώτη φορά θα έχετε τη δύναμη και την αγάπη να τις συμπεριλάβετε ως μέρος της ζωής σας και όχι ως αναπηρία ή αδυναμία του εαυτού σας. Τότε και μόνο τότε, θα ανοίξει η πόρτα που ίσως μειωθούν ή και εξαφανιστούν, ωστόσο, δεν θα είναι αυτοσκοπός, δεν θα είναι, και για την ακρίβεια, δεν πρέπει να είναι αυτό ο στόχος. Η θεραπεία θέλει πρωτίστως αγκαλιά, φροντίδα, ηρεμία και αγάπη. Για όλα αυτά πρέπει να κάνετε προπόνηση κάθε μέρα, σιγά σιγά και χωρίς κόπο. Ευχαριστούμε.

Γεια σας, με ενδιαφερει πολυ να συμμετασχω στο προγραμμα αυτο...ο μονος μου προβληματισμος-με καθε ειλικρινια -ειναι το οικονομικο, καθως καθε εβδομαδα δινω ενα ποσο στην ψυχολογο μου, εδω και χρονια, με την οποια κανω γνωσιακη ψυχοθεραπεια. Αναρωτιεμαι αν θα εχω περαιτερω οφελος απο το προγραμμα αυτο, αν και κατι μεσα μου με οδηγει προς αυτο. Εχω 6 χρονια διαταραχη πανικου με αγοραφοβια. Ηπια αλλα και σοβαρη κατα διαστηματα. Θα ηθελα πολυ να εκπαιδευσω ξανα τον εαυτο μου να ζει χωρις φοβους.

Ευχαριστω

Απάντηση: 

Αγαπητή κυρία

σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το μοίρασμα σας καθώς και για τους προβληματισμούς σας.

Δεν υπάρχει κάτι στη ζωή, που μπορεί να εγγυηθεί το όποιο επιθυμητό αποτέλεσμα, ωστόσο, υπάρχει μια διαδικασία, (για την ακρίβεια πολλές) που δημιουργεί ένα πλαίσιο, μια φωλιά για να αντιμετωπίζει ο καθένας τις δυσκολίες.

 

Είναι πολύ φυσιολογικό να αναρωτιέστε αν θα σας βοηθήσει τούτο το πρόγραμμα, και άρα αν αξίζει το κόπο και τα χρήματα.

Αν έχετε φροντίσει και βάλει σε τάξη:

την αναπνοής σας με καθημερινή πρακτική,

τις ρουτίνες πριν πάτε για ύπνο,

την καθημερινή σας εκγύμναση για να θυμάστε και νιώθετε τη δύναμη σας,

τις  διαλογιστικές ασκήσεις τόσο για ηρεμία όσο και ενδυνάμωσης,

ένα πρόγραμμα ήπιας γυμναστικής,

τη βασική πληροφορία πέριξ της δίαιτας,

ένα τρόπο πως να έχετε εβδομαδιαίο πρόγραμμα,

και συναντάτε σιγά σιγά τους φόβους σας εμπράκτως (για να αναφέρουμε μερικά)

τότε, ίσως, να μην χρειάζεται να παρακολουθείστε το πρόγραμμα.

 

Έχετε ήδη την εμπειρία από τον/την θεραπευτή σας, και άρα μόνο εσείς ξέρετε αν χρειάζεστε συμπληρωματικά αυτό το πρόγραμμα.

Για το οικονομικό όπως ήδη γράψαμε μπορεί να βρεθεί λύση.

Να είστε καλά σε ότι κι αν κάνετε

Γεια σας, 

θα ηθελα να μαθω περισσοτερα για το πργραμμα σας. Ποτε ξεκιναει, που, ποιες μερες και ωρες κλπ.

Γενικα, σας εχω γνωρισει μεσα απο τα video σας στο youtube και ειναι καιρος τωρα που ηθελα να σας γνωρισω και ισως να βοηθηθω απο καποιο προγραμμα σας. Φοβος, αγχος και ανεξελεγκτες σκεψεις ειναι στο μενου καθημερινα για μενα. 

Ευχαριστω πολυ,

Απάντηση: 

Αγαπητέ κύριε

σας ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον σας και για το email σας. Το πρόγραμμα είναι μέσω internet άρα δεν υπάρχει χώρο ή χρόνος.

Θα λαμβάνετε σε εβδομαδιαία βάση, βίντεο, ηχητικά αρχεία με αναπνευστικές και διαλογιστικές ασκήσεις που θα μπορείτε να τα κατεβάζετε, ασκήσεις που πρέπει να κάνετε ως δραστηριότητες μέσα στην εβδομάδα, ιδέες για να αρχίσετε να έχετε το δικό σας πρόγραμμα, μουσική, σωματικές ασκήσεις κτλ , ωστόσο το πότε θα ακούτε και θα βλέπετε το υλικό είναι καθαρά δική σας επιλογή.

Τα Σαββατοκύριακα, και μάλλον τα Σάββατα, θα έχουμε μίση ώρα ζωντανή σύνδεση μέσω ιντερνετ όπου θα απαντάμε σε ερωτήσεις και θα αποσαφηνίζουμε απορίες.

Ευχόμαστε να σας έχουμε κοντά μας, αλλά πάλι, να κάνετε ότι εσείς νιώθετε πως είναι καλύτερο για εσάς.

 

Προς ενημέρωσή σας

Σας ενημερώνουμε πως το πρόγραμμα,

δεν υποκαθιστά την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση

και δεν είναι φάρμακο. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Όλα τα γραφόμενα της ιστοσελίδας, δεν έχουν σκοπό να υποδείξουν θεραπεία, ούτε την πρόθεση να αντικαταστήσουν τυχόν ιατρική συμβουλή ή ιατρική οδηγία. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή,  θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να λάβετε την έγκριση του θεράποντα ιατρού σας πριν προβείτε σε οποιαδήποτε εφαρμογή όσων διαβάζετε.Χρησιμοποιήστε τη λογική σας και ενεργείστε με γνώμονα πάντα το ατομικό σας συμφέρον και αφού πρώτα προβείτε σε διεξοδική έρευνα.

bottom of page