Διαλογισμός και  Ενσυνειδητότητα (Mindfulness)

Γνωρίστε τις βασικές αρχές και ξεκινήστε την πρακτική σας για 6 εβδομάδες εντελώς δωρεάν!

"Καλημέρα όμορφο μήνα να εχουμε. Μετά από ενάμιση μήνα διαλογισμού με διάφορες διακοπές (το σώμα αντιστεκόταν κάποιες στιγμές) έχω να πω πως μου συμβαίνει αυτή η όμορφη παρατήρηση του νου. Είναι μαγικό. Έρχονται απαντήσεις σε καταστάσεις που βασανίζουν την ψυχή τόσο καιρό. Επανερχεται η ψυχική ισορροπία που είχα χασει. Οι κρίσεις πανικού έχουν μειωθεί και είμαι σε θέση να συμφιλιωθω με το φόβο που ειχα. Ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ για την όμορφη δουλειά που μας μαθαίνετε. Θέλει πολύ επιμονή και πίστη για να δούμε αποτελεσματα. Να έχετε μιά όμορφη μέρα. Ανυπομονώ για το σεμινάριο με την αναπνοή."

"Σας ευχαριστώ για τους διαλογισμούς! Μου ήρθαν την κατάλληλη στιγμή που ήθελα να στρεψω την προσοχή μου προς τα μέσα. Θα ήθελα πολύ να βρισκόσασταν στη Θεσσαλονίκη, με αυτους τους διαλογισμούς κατά κάποιο τροπο το πετυχατε"

Σε όποια φάση ζωής και αν είστε, σε ότι κι αν πιστεύετε ή δεν πιστεύετε, η δύναμη σας ήταν και θα είναι πάντα η επίγνωση σας, η προσοχή σας. Κάπου με τα χρόνια, την ξεχάσατε αυτή τη δύναμη, και η προσοχή - επίγνωση σας είναι συνέχεια στραμμένη προς τα έξω σε πράγματα, καταστάσεις και ανθρώπους μα σπάνια σε εσάς.

 

Η προσπάθεια μας είναι να μοιραστούμε μαζί σας τις πρακτικές της ενσυνειδητότητα (mindfulness ) και του διαλογισμού (meditation) γιατί απλά θα σας βοηθησούνε να βρείτε ηρεμία, δύναμη, συγκέντρωση, αγάπη και γαληνή.

 

Η προσοχή – επίγνωση, όταν στραφεί προς τα εσάς, μπορείτε να την πείτε και αυτοπαρατήρηση, και εύλογα όσο παρατηρείτε εσείς εσάς, το σώμα, τα συναισθήματα, τις σκέψεις σας, τόσο θα ενισχύσετε την σχέση με τον εαυτό σας, και άρα τόσο θα αυξάνουν οι πιθανότητες να κάνετε κάτι για αυτό, κοινώς να φροντίσετε τον εαυτό σας.

 

Ξεκινάμε τούτη τη προσπάθεια, σιγά – σιγά, με την ευχή να σας βοηθήσει να βρείτε αυτήν την επαφή με εσάς.

Βάλτε την ενσυνειδητότητα, την προσοχή και την επίγνωση στη καθημερινότητα σας.

Συνεχίζοντας τη σελίδα προς το κάτω θα βρείτε όλα τα βίντεο και τους διαλογισμούς

"Αρχικά θα ήθελα πολύ με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω θερμά για την πολύτιμη βοήθειά σας. Δεν είχα ως τώρα καμία ουσιαστική επαφή με τον διαλογισμό αλλά πρόσφατα ένιωσα έντονη την ανάγκη της "ηρεμίας του νου" και γενικότερα την ανάγκη του επαναπροσδιορισμου. Με βοηθάτε πολύ και σας ευγνωμονώ για την προσφοράς σας αυτή ..."

 

ΕΓΓΡΑΦΗ

Αν θέλετε κάντε εγγραφή για να έχετε δωρεάν (download) τους διαλογισμούς καθώς και ενημερώσεις, ασκήσεις και καινούργιους διαλογισμούς

Για την εγγραφή σας απλά συμπληρώστε το email σας εδώ:

http://eepurl.com/dCORsP

Προσοχή:

με την εγγραφή σας έρχεται αυτόματα επιβεβαίωση εγγραφής από το email info@softeningandhealing.com , αν δεν το λάβετε σημαίνει πως το πρόγραμμα σας κάπου το έχει μπλοκάρει, και άρα δεν θα λαμβάνετε όλες τις ενημερώσεις και τα αρχεία.

Facebook Group

Μπορείτε να θέλετε να κάνετε εγγραφή και στην ομάδα που υπάρχει στο Facebook :

https://web.facebook.com/groups/2068443479854375/

Μερικά σχόλια από τα μέλη στη σελίδα:

“Ευχαριστούμε για όλα!!!! Να είστε πάντα καλά!!!?”

“Πάντα κοντά μας..πάντα στην ψυχή μας,καλό βράδυ να έχετε “

“Σ ευχαριστω που μας νοιάζεσαι”

1

ΜΕΡΟΣ A'

2
3
4

Πρακτικές ασκήσεις

Αν έχετε ξεκινήσει την εξάσκηση σας για την ενσυνειδητότητα, με τους διαλογισμούς που έχουμε δημιουργήσει, προσπαθήστε, να εντάξετε την ουσία αυτών διαλογισμών στην καθημερινότητα σας, όσο πιο συχνά γίνεται, δημιουργώντας αφορμές και υπενθυμίσεις:

 

Επειδή η καλή μέρα ξεκινά από το πρωί, σταματήστε τη συνήθεια να πετάγεστε από το κρεβάτι ή να είστε κοιμισμένοι όσο πάτε στην τουαλέτα. Βάλτε το ξυπνητήρι σας 5 λεπτά πιο νωρίς, και μόλις ξυπνήστε, ακουμπήστε την πλάτη στο κρεβάτι ώστε να ανέβει η σπονδυλική στήλη και κάντε 3 σετ των 15 αναπνοών. Δεν χρειάζεστε καθοδήγηση μήτε ρολόι, ωστόσο, κάντε ότι είναι βολικό για εσάς.

 

Πριν πλύνετε τα δόντια σας, μετρήστε 3 κύκλους αναπνοών (εισπλέω, εκπνέω 1, εισπνέω εκπνέω 2...) και μετά βουρτσίστε. ΄Όσο πλένετε τα δόντια σας, με το που αρχίσουν οι σκέψεις της ημέρας, πείτε στον εαυτό σας “Ναι, αλλά τώρα βουρτσίζω τα δόντια μου”, κοινώς ότι βλέπετε μεν τις σκέψεις σας, ωστόσο η προσοχή, η φροντίδα, η ενσυνειδητότητα σας είναι τώρα στα δόντια σας. Πείτε το από μέσα σας, για να αρχίζει να ακούει ο νους σας...

 

Ανοίξετε τη συσκευασία του καφέ / τσάι, και πάρτε τρεις λίγο πιο βαθιές αναπνοές και μετά ξεκινήστε τη διαδικασία παρασκευής του.

 

Βρείτε το αγαπημένο σας μέρος στο σπίτι, βάλτε μουσική που σας ηρεμεί, και απολαύστε το ρόφημα σας, σαν έχετε ραντεβού μαζί του, άρα κινητά και εφημερίδες απαγορεύονται :). Αν είστε από αυτούς που αρπάζετε ένα καφέ έξω στο δρόμο, αλλάξτε για μια εβδομάδα αυτή τη συνήθεια, ξυπνήστε 20 λεπτά νωρίτερα, (πηγαίνοντας για ύπνο νωρίτερα).

 

Εξερευνήστε, πειραματιστείτε με αυτές τις τέσσερις ασκήσεις το πρωί και δείτε τι συμβαίνει όταν έχετε πλήρη συνείδηση, επίγνωση σε ότι κάνετε. Κρατήστε αυτή τη συνήθεια τουλάχιστον για μια εβδομάδα, για να αρχίζει ο νους να συνηθίζει στην ενσυνειδητότητα. Φυσικά τροποποιείτε και προσαρμόζετε εσείς τις 4 αυτές ασκήσεις όπως εσείς θέλετε, Ακόμα κι αν κάνετε δύο από αυτές είναι μια καλή αρχή. Θυμηθείτε η όποια εξάσκηση πρέπει να είναι υπερβολικά άνετη και πολύ ευχάριστη. Σημασία δεν έχει η διάρκεια, όσο, η συνεχή καθημερινή πρακτική. Αν σας βολεύει μόνο το βούρτσισμα, ξεκινήστε από αυτό, ωστόσο κάθε μέρα και όχι τη μια μέρα για 2 λεπτά μετά από δύο για 10 λεπτά και όποτε ξανά το θυμηθείτε. Τα πάντα πρέπει να είναι εύκολα για να κάνετε επανάληψη Κάθε Μέρα.

Ετοιμάζουμε το Β' Μέρος...

​Κάντε την εγγραφή σας εδώ: http://eepurl.com/dCORsP

ΜΕΡΟΣ B'

Ξεκινήστε σιγά σιγά την επικοινωνία με το σώμα σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι, ωστόσο, κάνετε ότι καλύτερο μόνο που στρέφεται την προσοχή και την επίγνωση σας σε αυτό. Η ενσυνειδητότητα προς το σώμα, είναι η πιο ουσιαστική αρχή για την γνώση του εαυτού σας.

Θα δημιουργήσουμε και άλλους διαλογισμούς, ωστόσο, κάντε πρακτική με αυτόν για αρκετό καιρό.

 

"Φίλοι μου καλοι,
Ακουγοντας προσεκτικά τον καθε διαλογισμο σας , με ήχους απο τη φυση κ ενα απερίγραπτο μουσικο όργανο , λες κι αυτη η μουσικη ερχεται απο το Συμπαν , θα ηθελα να μοιραστω ειδικα την αισθηση που μου αφησε ο 6ος διαλογισμός...
Γερνώντας το σωμα μου κι ακουμπώντας ενα σημειο που ειχε αλλη ενεργεια -πονο, ενιωσα το σημειο σαν να ηταν ενα μωράκι και να μου χαμογελούσε !.... μεσα σε λιγα λεπτα!κι αυτοματα χαμογέλασε και το προσωπο μου.!Αυτο δεν αποκαλείται ενα μικρο θαύμα;
Σας ευχαριστω, με συγκινείται καθε φορα!

❤️🙏"

5
6

ΜΕΡΟΣ Γ'

Η φροντίδα και η αγάπη προς τον ίδιο τον εαυτό, είναι ίσως το δυσκολότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε εμείς άνθρωποι. Ωστόσο ένα μικρό χαμόγελο για αρχή μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η πρακτική είναι ένα πρώτο βήμα που μπορεί να βοηθήσει τόσο στην ηρεμία και στην φροντίδα του εαυτού, όσο και στην ουσιαστικότερη επαφή και αγάπη με τον εαυτό σας ...

"Καλησπέρα σας .Έκανα χθες πρακτική με την φωνή σας ....χαλάρωσα αλλά όμως χασμουριομουν κατά την διάρκεια κ μετέπειτα για 5 λεπτά. Σήμερα είμαι καλύτερα υποχώρησαν οι κοκκινίλες στο δέρμα μου ...ΔΝ έχω φαγούρα. ..έφτασε δε η αναπνοή μέχρι την κάτω κοιλία. ..."

7

ΜΕΡΟΣ Δ'

Τι  θα συναντήσετε με τον διαλογισμό και την ενσυνειδητότητα

Σκέψεις,  εκνευρισμό,  χασμουρητό,  δάκρυα,  ύπνος είναι μερικά από τα  "σύμπτωμα" όταν  θα ξεκινήσετε τις πρακτικές του διαλογισμού και της ενσυνειδητότητας, και είναι όλα, πολύ φυσιολογικά!

​Κάντε την εγγραφή σας εδώ: http://eepurl.com/dCORsP

Από τότε που κάνω τις ασκήσεις αυτές... Έχουν αλλάξει πολλά...Από το σώμα και την επικοινωνία μου μαζί του Μέχρι τις πληροφορίες που φτάνουν σε μένα από το περιβάλλον. Σαν να μην χρειάζεται να συμβεί τίποτα άλλο...Η συνείδηση διευρύνεται... και τα "κάνει" να είναι όλα αλλιώς. Ούτε να καπνίζω δεν θέλω πια. Νιώθω σαν να μπαίνω σε άλλη δόνηση. Λίγα λόγια ως feedback για εσάς... Αν και είναι πολλά ακόμη..Ευγνωμοσύνη 

* συμπληρωνω κάτι ενδιαφέρον.
Νιώθω είναι και κάθαρση, αυτόματη

όσο για τις ασκήσεις, κάνω τους διαλογισμούς σας και... πάρα πολλές στιγμές συγκεντρώνομαι στην αναπνοή μου συνειδητά... Αυτό πια γίνεται τόσο πολύ που μερικές φορές είναι σαν να γίνεται μόνο του και χαμογελώ..

peace. love. balance.