top of page
energianewtime.png

Είναι τόση όμορφη η διαπίστωση, πως στη ζωή, υπάρχει μία και μόνο σχέση :

αυτή με τον εαυτό μας

Όσο αυτή η σχέση δεν φροντίζεται και δεν αναπτύσσεται, τόσο
διαιωνίζονται οι δυσκολίες, οι εντάσεις, οι στενοχώριες και οι ενοχλήσεις.

Έτσι, δηλαδή, ο νους παραμένει κλειστός στις πεποιθήσεις του, η καρδιά αποκομμένη από το συναίσθημα και η θέληση χωρίς ερέθισμα για τη δημιουργία του καινούργιου.
 

Αυτή η τόσο πολύτιμη επαφή με τον ίδιο σας τον εαυτό, ξεκινά μόλις αρχίσετε να
αισθάνεστε και να ακούτε τον εαυτό σας, κάτι που είναι βασική προϋπόθεση για να
μπορέσετε στη συνέχεια να μπείτε στη διαδικασία να κάνετε ό,τι το σώμα, το συναίσθημα κι η ύπαρξή σας, σας ζητούν.


Η ενέργεια σε σχέση με το σώμα είναι το κλειδί.

Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η εγγραφή σας εδώ 

​Κάντε την εγγραφή σας για να λάβετε αμέσως τον πρώτο διαλογισμό

από το πρόγραμμα Energia Soma

http://eepurl.com/bC_1OT

Με τη συμμετοχή σας θα κερδίσετε επιπλέον παροχές  και εκπτώσεις

Οι εντάσεις, οι πόνοι, οι συγκρούσεις, η κούραση, το άγχος, είναι μερικά από τα
προειδοποιητικά σήματα αυτής της σχέσης, που σας δείχνουν φανερά ότι η ενέργεια σας
έχει εξαντληθεί ή μπλοκαριστεί ενώ το σώμα, δηλαδή, εσείς, υποφέρει.

 

Αυτή η κίνηση προς τα πίσω και μέσα σας, θα σας κεντρίσει την ευαισθησία και την «εσωτερική σας ακοή», ώστε να ξεκινήσετε να φροντίζετε και να αγαπάτε τον ίδιο σας τον εαυτό.

 

Την ίδια στιγμή, αυτή η ευαισθησία δε θα εξαρτάται από τις καταστάσεις, αλλά θα γνωρίζετε πώς να την «προστατεύετε», όπως θα έκανε μια λέαινα για το μωρό της.
 

Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα αρχίσει να κινείται και να δημιουργείται μια
ουσιαστική, βαθιά σχέση με όλα και όλους, έξω και γύρω από σας.

 

Τα οφέλη

  Αναπτύσσοντας, αυτή την επικοινωνία και την αίσθηση με την ενέργεια και όπως αυτή εκδηλώνεται μέσα από το σώμα, θα αρχίσουν, μετά από καιρό πρακτικής, να σας συμβαίνουν τα εξής θαυμάσια πράγματα: 

  Θα έχετε τη γνώση και τη σιγουριά πως όταν αρχίζει το σύστημά σας να «φορτώνει», υπάρχουν τρόποι για να αποφορτίσετε το άγχος, τις εντάσεις και τους εκνευρισμούς.

  Θα γνωρίζετε και θα αισθάνεστε την εκδήλωση της όποιας «κρίσης»  πριν έρθει και άρα θα μπορείτε να απαντάτε στις απαιτήσεις χωρίς δράματα, ενοχές, ξεσπάσματα και νεύρα.

  Θα αρχίσετε να φροντίζετε εσείς τον εαυτό σας και επομένως θα σταματήστε να γκρινιάζετε, πως τάχα είναι υποχρέωση των άλλων να σας φροντίζουν.  Χωρίς καμία ανακοίνωση ή αντίδραση, θα μπουν όρια στους γύρω σας.

  Θα διαχειρίζεστε και θα θωρακίζετε την ενέργεια σας  και δε θα πελαγώνετε, ούτε θα ξοδεύετε ενέργεια σε ακατάλληλα μέρη, λάθος ανθρώπους και καταστάσεις.  Κι όπως θα έχετε ενισχύσει τον εαυτό σας, θα μπορείτε να φροντίζετε τους άλλους χωρίς να σας κρίνουν ούτε να επιδιώκετε καμιά ανταμοιβή για την  όποια βοήθεια θα προσφέρετε, μιας και  δε θα ταυτίζεστε, δε θα απογοητεύεστε, μήτε θα προσδοκάτε.

  Η επικοινωνία με τους γύρω σας θα είναι πολύ πιο όμορφη και ουσιαστική, διότι απλά, θα έχετε ήδη μάθει να ακούτε και να φροντίζετε τον εαυτό σας.  Απαλλαγμένοι από βαρίδια και «φορτία» θα μπορείτε να ακούτε με ανοιχτό νου, καρδιά και θέληση.

Με δυο λόγια, όσο θα βελτιώνεται η επαφή και η σύνδεσή σας ανάμεσα στην ενέργεια, στο σώμα και  το συναίσθημά σας, τόσο θα φροντίζετε οι ίδιοι τον εαυτό σας. 

Και όσο θα έχετε τον πλήρη έλεγχο της δικής σας φροντίδας, τόσο θα βιώνετε περισσότερη γαληνή, ροή, ισορροπία και δύναμη μέσα σας. 

 

Θα είστε «κύριος» του εαυτού σας  και άρα δεκτικοί και ήρεμοι σε οτιδήποτε θα  σας συμβεί.

 

Ανακαλύψετε μικρά και εύκολα πράγματα που μπορούν να σας φέρουν μεγάλες και ήρεμες αλλαγές στη ζωή σας.

Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η εγγραφή σας εδώ 

​Κάντε την εγγραφή σας για να λάβετε αμέσως τον πρώτο διαλογισμό

από το πρόγραμμα Energia Soma

http://eepurl.com/bC_1OT

Με τη συμμετοχή σας θα κερδίσετε επιπλέον παροχές  και εκπτώσεις

Το Σάββατο στις 12:00  θα είμαστε  μαζί για 3 ώρες, στο μοναδικό και πανέμορφο Zen Center Athens.

Αισιοδοξούμε να φέρουμε μαζί μας την ενέργεια του δάσους όπου ζούμε για να μοιραστούμε μαζί σας τα εξής:

 

1. Ενεργειακές ασκήσεις και διαλογισμοί

Θα μοιραστούμε μαζί σας βασικές τεχνικές και διαλογισμούς για την ενέργεια, προκειμένου, μόνοι σας μετά το σεμινάριο, να κάνετε καθημερινή πρακτική.

Το άγχος, συχνά οφείλεται σε ένα σύστημα υπερφορτωμένο από στρες και τοξικά συναισθήματα ή σε εγκλωβισμένη ενέργεια που έχουν ως συνέπεια τη σωματική, συναισθηματική και ψυχική καταρροή.  Όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί, μηδενός εξαιρουμένου, είχαν συμπεριλάβει στην καθημερινότητά τους μεθόδους καθαρισμού του ενεργειακού τους πεδίου, μέσα από το χορό, το τραγούδι, τη μουσική, το χαμάμ ή το διαλογισμό, την απομόνωση στη φύση, τα ιαματικά λουτρά, τη νηστεία, το βελονισμό, το μασάζ και άλλα.  Υπήρχε από τότε η γνώση, πως η παγιδευμένη - μπλοκαρισμένη ενέργεια, δημιουργεί εκνευρισμό, επιθετικότητα, προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα και φυσικά, ασθένεια σωματική και ψυχική.

 

Θα κάνουμε τις εξής πρακτικές:

  • Αναπνοή Ζεν

  • Γείωση, αποφόρτιση-άδειασμα, αναζωογόνηση 

  • Κίνηση του yin yang στο σώμα

  • Διαλογισμός του Hara

 

2. Η θεραπευτική κίνηση των δελφινιών

 Θα βιώσετε τη θεραπευτική κίνηση των δελφινιών, μια ήπια, γλυκιά και βαθιά επαφή με το σώμα σας, όσο θα είστε ξαπλωμένοι στο πάτωμα, με καθοδήγηση, μοναδικούς ήχους από τα μουσικά όργανα που θα έχουμε, μαζί με του ήχους και τις συχνότητες των δελφινιών. 

 

Όταν θα έχετε επίγνωση τι κάνετε και την ίδια στιγμή αισθανθείτε τα αποτελέσματα στο σώμα σας, τότε απελευθερώνεστε για να μάθετε νέους τρόπους για να ζείτε και να κινείστε. 

  Οι νέοι αυτοί τρόποι  θα είναι εναρμονισμένοι ανάλογα με το ποιος ή ποια  είστε τώρα.  Με άλλα λόγια, το σώμα σας θα σας δώσει νέες επιλογές.  Το ενδιαφέρον είναι ότι, όταν ο εγκέφαλός σας μαθαίνει ένα καινούργιο τρόπο που απαιτεί λιγότερη ενέργεια από έναν προηγούμενο, σημαίνει ότι εγκαταλείπει τον παλιό τρόπο και αποδέχεται το νέο, που είναι μια πιο αποδοτική ενεργειακά επιλογή. 

Ως εκ τούτου, άπαξ και το μυαλό σας βιώσει μια εναλλακτική λύση που επιτρέπει την ελευθερία, τη χαρά, τον αυθορμητισμό, και την απελευθέρωση της συστολής, υιοθετεί αυτό ως νέο modus operandi και λέει στο σώμα σας να λειτουργεί με τον νέο αυτό τρόπο.

Χρειάζεται πολύ περισσότερη ενέργεια για να κρατηθεί ένα μέρος του σώματός σας σε σύσπαση από ό, τι να αφεθεί αυτό ελεύθερο, χαρούμενο και αυθόρμητο, όπως συμβαίνει στην κίνηση του δελφινιού

Ο στόχος της κινησιολογίας είναι ο επαναπρογραμματισμός   για να ελευθερώσει το σκελετικό σύστημα από τα πρότυπα που εμποδίσουν τον  αυθορμητισμό και την ελευθερία,  και που μπλοκάρουν  τη ροή του εγκεφαλονωτιαίου υγρού.

Να σημειωθεί πως  η κινησιολογία βασίζετε στις αρχές και άρα δεν είναι του Φέλντενκραϊς

 

3. Η μαγεία των ορίων

 Μην έχοντας κατανοήσει τι ακριβώς σημαίνει «όριο» και μην έχοντας τους τρόπους και τα μέσα οι περισσότεροι από μας, έχουμε εγκλωβιστεί είτε στην ενοχή (θεωρώντας πως έχουμε κάνει «κακό» σε αγαπημένα πρόσωπα) είτε στη μειωμένη αυτοεκτίμηση και στο θυμό (θεωρώντας πως κάνουμε χάρες σε ανθρώπους που δεν το αξίζουν).  Ο καθορισμός ορίων δεν αφορά την κριτική, την αλλαγή ή την τιμωρία των συζύγων μας ή άλλων ανθρώπων.  Δεν πρόκειται για κάποιον άλλον που πρέπει να μεγαλώσει και να ωριμάσει.  Πρόκειται για μας τους ίδιους, για να μάθουμε τον αυτοέλεγχο και για να αποκτήσουμε τον έλεγχο της δικής μας ζωής, ώστε περιφρουρώντας τα συναισθήματά μας να επιτρέψουμε την ανάπτυξη της αγάπης.        

Μέσα από τη διαδικασία του σεμιναρίου θα γίνει απόλυτα σαφές, τι ακριβώς είναι στην πραγματικότητα τα όρια και πόσο εύκολα μπορούν να δημιουργηθούν χωρίς εντάσεις και ενοχές.

 

4. Θεραπευτικοί ήχοι και μουσική

Οι ήχοι θεραπείας επικεντρώνονται στην ικανότητα των αρμονιών να δημιουργούν δονητικές αλλαγές, σύμφωνα με την Amrita Cottrell, ιδρύτρια και διευθύντρια του Οργανισμού Θεραπευτικής Μουσικής.  Αυτές οι αλλαγές μπορεί να εμφανιστούν στο φυσικό σώμα ή στο νου, τα συναισθηματικά και τα αιθερικά σώματα.  Όταν συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές, ξεκινούν το μετασχηματισμό και τη θεραπεία.

  Η αρμονία και η μελωδία των θιβετιανών κυμβάλων, του Καϊλάνι, των φωνητικών, του ινδιάνικου τυμπάνου και της φλογέρας , θα σας οδηγήσουν σε μια πολύ απαλή  πρωτόγνωρη και διαφορετική κατάσταση ησυχίας και γαλήνης.  Ξαπλωμένοι κάτω στο έδαφος καθώς και σε όλη την διάρκεια του σεμιναρίου, θα βιώσετε την εσωτερική ηρεμία και αρμονία που αποτελούν βασικά στοιχεία για την ευτυχία και την υγεία του ανθρώπου.  Ήχοι, μουσική, ενέργεια και φροντίδα που θα καθαρίσουν και θα γαληνέψουν το νου και το σώμα.

Παρακαλούμε από καρδιάς, σε περίπτωση που υπάρχει οικονομική δυσκολία, να επικοινωνήστε μαζί μας

Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η εγγραφή σας εδώ 

​Κάντε την εγγραφή σας για να λάβετε αμέσως τον πρώτο διαλογισμό

από το πρόγραμμα Energia Soma

http://eepurl.com/bC_1OT

Με τη συμμετοχή σας θα κερδίσετε επιπλέον παροχές  και εκπτώσε

Η μοναδική εμπειρία στα Hammam Baths

HAM-LOGO-ATH_THE-BLACK.png

Ανεξάρτητα από τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο, κοινώς, έρθετε δεν έρθετε, μην χάσετε την ευκαιρία να βιώσετε τη μοναδική εμπειρία των Hammam Baths.

Σας μιλάμε εκ πείρας, το περιβάλλον και η όλη φροντίδα είναι ότι καλύτερο για την ενέργεια του νου, του σώματος, των συναισθημάτων και της ψυχής.

Όπως σας έχουμε γράψει τα χαμάμ, για όλους τους αρχαίους πολιτισμούς ήταν από τα βασικά τελετουργικά κάθαρσης και αναζωογόνησης.

Σας διαβεβαιώνουμε πως είναι πολύ πιο προσιτό από ότι νομίζετε, και εμπειρία όχι μόνο μέσα στο χαμάμ αλλά και μετά στο πανέμορφο σαλόνι που μπορείτε να απολαύσετε το τσάι σας, θα σας μεταμορφώσουν!

Athens Zen Center πνεύμα, ψυχή και σώμα υπάρχουν σε αρμονία 

zenCenterAthens.jpeg

Ίσως το πιο σοβαρό κέντρο που γνωρίζουμε στην Ελλάδα, διότι, απλά ο δημιουργός και ιδρυτής του εκτός από επιτυχημένος επαγγελματίας σε άλλο κλάδο, είναι ο ίδιος μοναχός του Ζεν.

Το Zen Center είναι ένα αληθινό διαμάντι στο κέντρο της Αθήνας.

Το Σάββατο μετά τη λήξη του σεμιναρίου, το Athens Zen Center θα ξανανοίξει τις πόρτες του στις 17:30 για το μοναδικό σεμινάριο με θέμα

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ & ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ
ΖΕΝ PEACEMAKERS

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην διήμερη εκδήλωση που έχουμε διοργανώσει σε συνεργασία με τα NYSY Studios, με καλεσμένο τον Roshi Grover Genro Gauntt από το Hudson River Peacemaker Center, στην Νέα Υόρκη.

Το πρόγραμμα και περιεχόμενο του διημέρου διαρθρώνετε ως εξής,

ΣΑΒΒΑΤΟ 16.11.2019 (είσοδος ελεύθερη)

17.30-18.30 Ζαζέν

18.30-20.30 Ομιλία- «Οι τρεις αρχές των Zen Peacemakers- Ένας βαθύς τρόπος να εργαζόμαστε στον κόσμο…ή πως συνδέονται η πνευματικότητα και ο ακτιβισμός. »

ΚΥΡΙΑΚΗ 17.11.2019 (κόστος συμμετοχής 30-40 ευρώ)

11.00-14.00 Ζαζέν

14.00-15.00 Διάλειμμα για φαγητό

15.00-18.00 Peacemaking Council: Μιλώντας μέσα από την καρδιά - Δημιουργώντας και μαθαίνοντας ασφαλείς και οικείους τρόπους επικοινωνίας.

Περισσότερα εδώ http://www.zencenterathens.com/news/

bottom of page