Η Αναπνοή της Υγείας του Διαλογισμού και της Δύναμης

Το μοναδικό αυτό σεμινάριο είναι πλέον διαθέσιμο και στο ίντερνετ με βίντεο και καθοδήγηση και συμμετέχετε σε αυτό όποτε εσείς επιθυμείτε. 

"Eιναι εξαιρετικά αξιοθαύμαστο και γλυκό
Ότι το θέμα της Αναπνοής όπως το παρουσιάζεται είναι απολύτως Ιατρίκα τεκμηριωμένο χωρίς να είστε ειδικοί. Αυτό είναι γεγονός.

Θέμα που ελάχιστοι - για άγνωστους λόγους- Ιατροί ασχολούνται ενώ έχουμε εξαιρετικούς στην πλειοψηφία τους συναδέλφους εντός και εκτός Ελλάδος.

Ας ειναι η σωστή Αναπνοή ένα ακόμα όπλο για την διατήρηση καλυ;yερης Υγείας, σε ένα Ανθρώπινο σώμα που ξέρουμε λίγο πως λειτουργεί.
Πολύ λίγο....."
Η. Μ, γιατρός

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΑΠΛΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΔΩ

 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΕΔΩ

Τώρα μπορείτε να βελτιώσετε το άγχος, τις κρίσεις, την παχυσαρκία, την κόπωση, το φόβο, και πάσης φύσεως ασθένεια, από όπου κι αν βρίσκεστε, μέσα από το πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει  στο διαδίκτυο με βίντεο, ηχητικά αρχεία, ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμού, ασκήσεις για καλύτερο ύπνο, διατροφή, τεχνικές χαλάρωσης, και ζωντανές συνδέσεις τα Σαββατοκύριακα που σκοπό έχουν να βελτιώσουν τα επίπεδα οξυγόνου στους ιστούς, τα όργανα, τα κύτταρα, και τον εγκέφαλο.

Αλλάζοντας την αναπνοή, αλλάζει η ζωή!

"Χτες εκανα 50 χλμ ποδηλατο με μυτη τα περρισσοτερα. Μεγαλη διαφορα."

"Καλημέρα και καλή εβδομάδα .Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν 7 ΜΟ

Αυτή την εβδομάδα 8.2 ΜΟ .Πάμε σιγά σιγά να ανέβει "

"Καλημέρα και στους δύο! Κάνω περίπου 2 εβδομάδες τις ασκήσεις που προτείνετε, συχνά μέσα στην ημέρα. Τις τελευταίες ημέρες κάθε που ξεκινάω νιώθω κάτω από τον αφαλό μια ιδιαίτερη αίσθηση και αμέσως χωρίς να το σκέφτομαι ή να προσπαθώ, η αναπνοή μου αλλάζει. Γίνεται πολύ αργή, πολύ ήρεμη, σαν ο αέρας να είναι παχυρευστος. Το μέτρημα περιμένει την αναπνοή και όχι η αναπνοή το μέτρημα. Οι ασκήσεις βοήθησαν σε πονοκεφάλους, πονοδοντο και δεν εκνευρίζομαι πια τόσο εύκολα. Πολυλογία του νου μόνο, που αντιλήφθηκα ότι 40 χρόνια του έδινα πολλη μα πάρα πολλη σημασία, δυστυχώς. Σας ευχαριστώ γι αυτές τις αλλαγές, ίσως κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει...

 

Δεν πρόκειται για κάτι μαγικό, μήτε για κάποιο εμπορικό τρικ, όλες οι παραπάνω περιπτώσεις, έχουν σαν αποτέλεσμα να έχετε χαμηλά επίπεδα οξυγόνου ή αν προτιμάτε, το σώμα όντας σε κατάσταση άγχους είτε από σκέψεις είτε λόγω πάθησης, αναγκάζεται να αναπνέει περισσότερο από όσο πρέπει.

"καθημερινά πηγαίνω θάλασσα τα πρωινά και δουλεύω αναπνοές μόνο από στομάχι!μικρές για αρκετή ώρα!απλά δεν έχω καταφέρει να αρχίσω να μειώνω την αναπνοή μου όπως θα ήθελα, Έχει καλυτερευσει αρκετά βέβαια."

 

Στο πρόγραμμα / σεμινάριο που έχουμε ετοιμάσει στο διαδίκτυο, θα μάθετε, βήμα βήμα, πως να βοηθήσετε το σώμα, το νου και το συναίσθημα σας, τροφοδοτώντας ενέργεια, δύναμη, γαλήνη και ζωή, σε κάθε κύτταρο σας, δηλαδή αυξάνοντας τα επίπεδα του οξυγόνου.

 

Το μυστικό βρίσκεται στο αρτηριακό διοξείδιο του άνθρακα, το γνωρίζουμε από το 1904 από το Δανό επιστήμονα Bohr, και η μέθοδος χρησιμοποιείτε σήμερα από τους αθλητές, γνωστή ως υποξιακή τεχνική. Είναι η ίδια προσέγγιση -που ωστόσο έχετε παντελώς διαστρεβλωθεί- με αυτή την αρχαία σοφία της Ινδίας, της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Αμερικανοί επιστήμονες, αναρίθμητες κλινικές μελέτες, άλλα και ο Ρώσος Μπουιτέκο από το διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας, επιβεβαιώνουν τη σημαντικότητα της μειωμένης αναπνοής.

Η αναπνοή δεν μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή την άλλη, μήτε μπορείτε να μιμηθείτε τη σωστή κλινική αναπνοή των 12 αναπνοών το λεπτών, και κατανάλωση των 6 λίτρων αέρα. Για να την έχετε όλη μέρα την αναπνοή που συνιστούν οι γιατροί, πρέπει να κάνετε προπόνηση προκειμένου σιγά – σιγά να ανεβάσετε τα επίπεδα του αρτηριακού διοξειδίου του άνθρακα μέσα στο σώμα και αυτό θέλει χρόνο και τεχνική. Ρωτήστε το γιατρό σας, να σας επιβεβαιώσει, ότι την ποσότητα του οξυγόνου που θα διαλυθεί στα κύτταρα, ιστούς, όργανα και στο εγκέφαλο, το καθορίζει το διοξείδιο του άνθρακα στις κυψελίδες των πνευμόνων σας. Εξού η παρότρυνση μας να ξεκινήστε πρώτα από την τεχνική της αναπνοής.

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΑΠΛΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΔΩ

"Γειά σου Δημήτρη, έχω δυόμισι μήνες που έχω γυρίσει την αναπνοή μου στην κοιλιά και μόνο από τη μύτη μετά από 7 χρονια που πάλευα με κρίσεις πανικού και κατάθλιψη έχω αρχίσει και συνέρχομαι αλλά τον τελευταίο μήνα έχει σφίξει πολύ η κοιλιά μου και δεν μπορώ να πάρω καλά αναπνοή μήπως γνωρίζεις κάτι να κάνω πάνω να μαλακωσει; ευχαριστώ. .

Πήγα σε γιατρο πριν 1μιση μήνα και μου και πήρα αντικαταθλιπτικη θεραπεία κ για κρίσεις πανικού γιατί μου βγήκαν

πολύ άσχημα συμπτώματα στην αρχη

Τώρα έχω ηρεμήσει αρκετά έχουν μειωθεί οι σκεψεις σε πολύ μεγάλο βαθμό, κάνω άσκηση αναπνοής από την ώρα π ξυπνάω μέχρι την ώρα π κοιμάμαι και θέλω να σου ζητήσω ένα τεράστιο ευχαριστώ γιατί με έσωσες με τα βίντεο

που έχεις στο YouTube π τυχαία βρήκα"

Είχα φτάσει σε πολύ άσχημη κατάσταση πριν γυρίσω την αναπνοή ήμουν κατά κίτρινος και έχω συνέλθει"

To πρόγραμμα που ετοιμάσαμε με διαδραστικό υλικό στο ίντερνετ, και που μπορείτε να ξεκινήσετε όποτε εσείς θέλετε από όπου κι αν βρίσκετε, θα σας καθοδηγήσουμε βήμα – βήμα στην κατανόηση και έπειτα στη εξάσκηση της αναπνοής από το στόμα στη μύτη, από τη μύτη στο διάφραγμα, από εκεί στην πρώτη ελαφριά μειωμένη τεχνική αναπνοή, και έπειτα στη δεύτερη τεχνική, μαζί με επιπλέον τεχνικές για τον ύπνο, το περπάτημα και άλλα.

 

Θα έχετε όλα τα βίντεο, τις ηχογραφήσεις, τις καθοδηγήσεις στην οθόνη σας είτε του υπολογιστή είτε του κινητού σας και άρα στο δικό σας χρόνο θα μπορείτε να παρακολουθείτε το σεμινάριο όποτε εσείς θέλετε.

Σε περίπτωση οικονομικής δυσκολίας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε.

Αλλάξτε την αναπνοή σας,  και θα αλλάξει η ζωή σας!

Γιατί αναπνοή σημαίνει Θεραπεία

 

Για τα βίντεο και το πρόγραμμα στο διαδίκτυο:

 

"Συγχαρητήρια Δημήτρη για τον τροπο την αμεσότητα και την ουσία στην επικοινωνία σου με όλους μας. 
Για τον απλό καθημερινό άνθρωπο είναι άλμα και οχι βήμα αυτο που διδάσκεις. 
Για μενα επιβεβαιωση και διάθεση για να ψάξω βαθύτερα.
Την Κυριακή που μας περασε έτρεξα το μαραθώνιο σε 3 ωρες και 19 λεπτα

και αυτο χωρις να συγκεντρωθώ απόλυτα στην αναπνοή οπως θα ηθελα.
Η αποκατάσταση ;; ΑΜΕΣΗ 
Φυσικα δεν ειναι μονο η αναπνοή.

Παίζει ρόλο η απομάκρυνση οποιασδήποτε τοξίνης για το σώμα

απο μια στρεσογόνα σκέψη μέχρι το κρέας και τον καφε "

 

 Το πρόγραμμα των 7 εβδομάδων

 1. Βίντεο για την πλήρης κατανόηση για το μηχανισμός της αναπνοής και του διοξειδίου του άνθρακα

 2. Bασικές αρχές διαλογισμού

 3. Πώς μπορώ να βελτιώσετε τον τρόπο αναπνοής για καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων

 4. Ηχογραφημένες ασκήσεις  αναπνοής.

 5. Ηχογραφημένες διαλογιστικές ασκήσεις χαλάρωσης

 6. Ηχογραφημένες Ιστορίες ηρεμίας για τον ύπνο

 7. Ηχητικά αρχεία προπόνησης σε συγκεκριμένους χρόνους

 8. Συνταγές φαγητού

 9. Τρόπους για να μαλακώσετε το διάφραγμα και άρα να αναπνέετε από την κοιλιά

 10. Την τεχνική για να “ανοίξετε” τη μύτη

 11. Τεχνική ήπιας και ελαφρώς μειωμένης αναπνοής, πρώτη υποξιακή τεχνική

 12. Τεχνική ήπιας και ελαφρώς μειωμένης αναπνοής με κρατήματα, δεύτερη υποξιακή τεχνική

 13. Tι πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε τον ύπνο σας

 14. Η φιλοσοφική και πνευματική διάσταση της αναπνοής

 15. Εβδομαδιαίες συναντήσεις ζωντανά με τους Δημήτρη και Ντάα

Τα οφέλη

 1. Θα αυξηθεί ο χρόνος για να κοιμηθείτε, θα σας “παίρνει" ο ύπνος γρηγορότερα (εκτός αν τρώτε αργά το βράδυ και δεν μασάτε καλά την τροφή σας)

 2. Τα επίπεδα στρες σας μειώνονται και τα επίπεδα ενέργειας σας ανεβαίνουν

 3. Θα μάθετε να διαλογίζεστε

 4. Ο χρόνος που χρειάζεται για θεραπεία από τη νόσο θα μειωθεί και η ικανότητά σας να αντισταθείτε στην ασθένεια θα βελτιωθεί.

 5. Η ποιότητα του ύπνου θα είναι καλύτερη

 6. Θα λύσετε τυχόν προβλήματα δυσκοιλιότητας

 7. Τα επίπεδα της ενέργειας σας, θα αυξηθούν

 8.  Γίνεστε καλύτερος ακροατής, στοχαστής 

 9. Θα ελαττώσετε το καμπούριασμα

 10. Θα σταματήσει η μύτη σας να είναι βουλωμένη και η καταρροή 

 11. Το σώμα σας καταναλώνει τροφή με ήρεμο τρόπο και δεν σας φθείρει τόσο γρήγορα

 12. Θα ελαττωθούν οι κρίσεις πανικού και το άγχος

 13. Θα αρχίστε να φροντίζετε τα συναισθήματα σας

 14. Θα έχετε καθαρό νου και άρα καλύτερη συγκέντρωση

 15. Θα μάθετε να διαλογίζεστε

 16. Θα ανακαλύψετε σιγά – σιγά την πνευματική σας πλευρά μένοντας περισσότερο μόνος/η με τον εαυτό σας

Η αλλαγή της αναπνοής από τη μύτη και από την κοιλιά μπορεί να επιφέρει μεγάλες αλλαγές προς το καλύτερο μια και το σώμα θα ανεβάσει τα επίπεδα οξυγόνου - με τον καιρό πρακτικής-, που ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις θέλει προσοχή.

 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΕΔΩ

"Ο τέλειος άνθρωπος αναπνέει σαν να μην αναπνέει" - Lao Tzu (περίπου 400 π.Χ.)

"Παιρνω το θαρρος της μαρτυριας. Ο Δημητρης μου συστησε την μεθοδο πριν ενα μηνα. Τοσο περιπου μου πηρε μεχρι να "το ψαξω". Ενδελεχως. Πείστηκα.Εβαλα μπρος πριν μια εβδομαδα. Καθημερινα. Με θρησκευτικη ευλαβεια. Ακολουθησα κατα γραμμα τις οδηγιες. Σημερα ειναι η εβδομη μερα. Πιεση: επεσε δυο μοναδες. Εκτακτες σφιξεις και αρρυθμιες: μειωθηκαν σε συχνοτητα και οταν συμβουν κανω τις αναπνοες μου και αποκαθισταται η ταραχη. Διαθεση: κατακορυφη ανοδο. Ενεργεια: το ιδιο. Ξυπνουσα 4 φορες την νυχτα και ο υπνος μου δεν ηταν ποτε βαθυς. Παει και αυτο. Περπαταω καθε μερα ξυπολητος στο γηπεδο μιση ωρα. Ποιος; εγω που ηθελα την μηχανη για να παω μεχρι το περιπτερο. Διαλογιζομαι. Στις τεσερισημισυ το πρωι! Ποιος; εγω που αν δεν πηγαινε δεκα δεν σηκωνομουν. Ασε που ελεγα οτι ο διαλογισμος ειναι για αλλους, οχι για μενα.

Ευχαριστω. Πολυ ευγνωμων!"

"Πάω και για κανένα περπάτημα λίγο στην φύση (πάρκο) καλά είναι όταν βλέπω ότι πάει να αλλάξει η αναπνοή σταματώ ! Το αστείο είναι οτι παλιά έτρεχα λαχανιαζα και δεν έδινα σημασία τώρα οταν βλέπω οτι πάει να αλλάξει η αναπνοή σταματώ πόσο λάθος έχουμε μάθει οι άνθρωποι μερικά πράγματα είναι αλήθεια πάντως το σώμα μας σπάνια το ακούμε!"

Το ζητούμενο δεν είναι να μάθετε μια ακόμη τεχνική αναπνοής που θα την εφαρμόζετε τρεις φορές την εβδομάδα.

Το ζητούμενο είναι να αλλάξετε τελείως τον καθημερινό τρόπο που αναπνέετε για να βελτιώσετε δραματικά την υγείας σας, γιατί απλά θα ανεβάσετε τα επίπεδα οξυγόνου στα κύτταρα σας!

Αναπνοή σημαίνει ζωή, σημαίνει θεραπεία

Μπορείτε να τρώτε τόνους συμπληρωμάτων τροφής και υπερτροφών, να πίνετε λίτρα βοτάνων, να εξασκείτε γιόγκα για πολλές ώρες, να αθλείστε κάθε μέρα, ωστόσο, εάν το επίπεδο οξυγόνου του σώματος παραμένει το ίδιο, γιατί για παράδειγμα κοιμάστε και αναπνέετε από το στόμα, θα υποφέρετε από τα ίδια συμπτώματα όπως χρόνια αϋπνία, άγχος, αδυναμία, εξάντληση, μειωμένη συγκέντρωση, μνήμη και απόδοση, ζάλη, κράμπες, δυσκολία στην κατάποση, αλλεργίες, ταχυκαρδίες  και πολλά πολλά άλλα προβλήματα υγείας.

"Κάτι απίστευτο ! Από τότε που κάνω τις αναπνοές άλλαξε ο οργανισμός μου ...ΔΛΔ το χαπάκι (αμυδρο) 5mlgr ήταν ιταλικό για την πίεση και το κλώτσησε πριν μια εβδομάδα το άλλαξα φωτιστηκα κ μου έδωσαν ένα αμερικάνικο κ ελευθερώθηκα με μαγκωνε .Επίσης χθες πέταξα ένα χαπάκι το ιμπουτιν για τις διαταραχές της πέψης διότι δν το έχω ανάγκη. ΔΛΔ ένα χαπάκι μόνο τώρα. Κάνω προπόνηση για να ανέβω πάλι στο ποδήλατο. Αν ξέρατε πόσο καλό μου κάνατε. Σας είμαι ευγνώμων. Καλημέρα και πάλι. "

Ο λόγος απλός:

Οι τεχνικές αναπνοής που κάνατε είτε μέσω πραναγιάμα/ γιόγκα είτε μέσω άθλησης, είναι για συγκεκριμένο χρόνο, δηλαδή 3,4 φορές την εβδομάδα, ή 20 λεπτά την ημέρα. Αυτό σημαίνει, πως  όλο τον υπόλοιπο χρόνο δεν έχετε εξασκηθεί  να αναπνέετε σωστά, αναπνέετε χωρίς να έχετε επίγνωση, από το στόμα ή και τον θώρακα, με αποτέλεσμα να μειώνεται το οξυγόνο στο σώμα σας.

Δεν μπορείτε να τρέχετε 24 ώρες το 24ώρο ούτε να αναπνέετε με τις τεχνικές 4-7-8 ή 4-8 συνέχεια.

Αρά στο μεταξύ πως αναπνέετε?

Η  επιστήμη πλέον έχει εξηγήσει το μυστικό της γιόγκικης αναπνοής που δεν είναι άλλη από το να μειώστε την αναπνοή και δίνει τον τρόπο όχι μόνο για να το κάνετε αλλά και να μετράτε κάθε μέρα τα επίπεδα οξυγόνου σας με τον πιο απλό τρόπο που υπάρχει. Η αρχή είναι η ίδια για τους αθλητές και τους αστροναύτες.

"thelw na pw euxaristw pou me voithise polu gia krisis panikou to na anapneo aptin miti dn ixa idea gia afto"

 

Χιλιάδες πρόσφατες ερευνητικές μελέτες έχουν αποδείξει ,πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι τα χρόνια προβλήματα υγείας, σε επίπεδο κυττάρων, βασίζονται σε χαμηλά επίπεδα Ο2 (οξυγόνου). Αυτό σχετίζεται με καρδιακές παθήσεις, καρκίνο, διαβήτη, παχυσαρκία, αρθρίτιδα, φλεγμονώδεις καταστάσεις, HIV-AIDS και πολλές άλλες καταστάσεις.

Δεν μπορείτε να έχετε κανονική οξυγόνωση σώματος και να έχετε χρόνια ασθένεια.

Μην μπερδευέται την οξυγόνωση του 95-98% (που έχουμε οι περισσότεροι), από το μικρό μετρητή που βάζουν  στο δάχτυλο. Εδώ αναλύουμε το δεύτερο στάδιο, τον τρόπο με τον οποίο, αυτός ο κορεσμός, αυτό το "γέμισμα" του 98% στο αίμα, απελευθερώνεται προς στους ιστούς, κύτταρα, όργανα και εγκέφαλο,

"Ευχαριστώ Δημήτρη για τις συμβουλές ήδη έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στην καθημερινότητα μου από τότε που σας επισκέφτηκα,οι τεχνικές που μου έδωσες κάνουν δουλειά έχει αρχίσει και αναδύεται ένα αίσθημα γαλήνης πιστεύω πως δεν είναι δημιούργημα του νου.Μες τον Αύγουστο θα σας επισκεφτώ για τις υπόλοιπες 2 ώρες, ευχαριστώ πολύ"

 

Η σύγχρονη επιστήμη μαρτυρεί για το στερεό υπόβαθρο της αρχαίας γιόγκα: όταν αναπνέουμε περισσότερο αέρα σε ηρεμία (υπεραερισμό), έχουμε λιγότερο Ο2 στα κύτταρα του σώματος. Η αναπνοή περισσότερου αέρα δεν αυξάνει την οξυγόνωση του αίματος σε σημαντικό βαθμό (είπαμε πως έχετε 95 - 98% κορεσμό ήδη μέσα στο αίμα). Ένα άτομο μπορεί να αναπνέει δύο φορές λιγότερο ή αρκετές φορές περισσότερο από τον ιατρικό όρο, αλλά η οξυγόνωση του αίματος θα είναι περίπου η ίδια, ή περίπου 95-98%. Ωστόσο, το CO2 είναι ο κρίσιμος παράγοντας για τη μεταφορά του Ο2.

Δυστιχώς στη “σύγχρονη” ζωή, δάσκαλοι, εκπαιδευτές, προπονητές  κάνουν το τραγικό λάθος να προτρέπουν σε βαθιές αναπνοές για να αποβληθεί το “τοξικό” CO2 (διοξείδιο του άνθρακα).

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΑΠΛΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΔΩ

Ο υπεραερισμός παρατηρείται σε πολλούς και ίσως και στους περισσότερους ανθρώπους με αγχώδεις διαταραχές.

Ευθύνεται για πολλές επισκέψεις σε γιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης και για τις περισσότερες κλήσεις του κέντρου πρώτων βοηθειών.

85% των σύγχρονων ανθρώπων δεν έχουν σωστή αναπνοή. Οι σύγχρονοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων "φυσιολογικών ατόμων", αναπνέουν πάρα πολύ αέρα, τόσο την ημέρα, όσο και τη νύχτα.

Για ότι χρειαστείτε στείλτε μας email (απο κάτω)

ή καλέστε στο 6974407871 

Ξεκινάμε στα μέσα Απριλίου Για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε κάντε εγγραφή εδώ

Πώς να αναγνωρίσετε τη συνηθισμένη υπερκατανάλωση αέρα:

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η υπερκατανάλωση ή υπεραερισμός είναι ανεπαίσθητη. Είναι κρυμμένη, δηλαδή

γιατί συχνά δεν ανιχνεύεται. Τα τυπικά χαρακτηριστικά των ατόμων που πάσχουν έχουν :

• Αναπνοή από το στόμα.

• Ηχητική αναπνοή κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης.

• Συχνούς αναστεναγμούς .

• Συνεχές ροχαλητό.

• Ακανόνιστη αναπνοή.

• Κράτημα της αναπνοής (άπνοια).

• Μεγάλες αναπνοές πριν την ομιλία.

• Χασμουρητό με μεγάλες αναπνοές.

• Ανώτερη κίνηση στο στήθος.

• Κίνηση ώμων κατά την αναπνοή.

• Πολλή ορατή κίνηση.

• Με προσπάθεια και κόπο αναπνοή.

• Βαριά αναπνοή τη νύχτα.

Πόσα ισχύουν για εσάς; Αναστενάζετε; Αναπνέετε από

το στόμα σας? Ξυπνάτε με ξηροστομία το πρωί;

Γίνεται η αναπνοή σας πιο γρήγορη ή χαοτική όταν είστε σε στρες;

"Μολις τελείωσα stress test . Είχα φτάσει 155 παλμούς και ο καρδιολόγος είχε πάθει πλάκα

με τι ευκολία του απαντούσα οταν με ρωτούσε κάτι. 
Ξέρεις γιατί; Γιατί έτρεχα με Μύτη ! Χαχχα. 
Και βάρη με μύτη  κάνω . Μεγάλη διαφορά σε αντοχή και δύναμη" 

 

Η σημασία του CO2 στους πνεύμονες και το αρτηριακό αίμα

Αυτός ο μύθος ("το CO2 είναι ένα τοξικό, απόβλητο και δηλητηριώδες αέριο") είναι μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες δεισιδαιμονίες. Χιλιάδες ιατρικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα μειωμένα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στα κύτταρα, τους ιστούς, τα όργανα και τα υγρά του ανθρώπινου οργανισμού προκαλούν πολυάριθμες δυσμενείς επιπτώσεις.

Σε αντίθεση με ό, τι μπορεί να αναμένεται από τις περιβαλλοντικές ανησυχίες που σχετίζονται με την υπερθέρμανση του πλανήτη, οι επιπτώσεις και τα οφέλη για το ανθρώπινο σώμα στην υγεία του CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) είναι αναρίθμητες. Η ζωή είχε αρχίσει και υπήρχε στη Γη για χιλιετίες υπό συνθήκες πολύ υψηλού περιεχομένου CO2 του περιβάλλοντος αέρα.

Σημειώστε ότι πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις CO2 (20% και περισσότερο) προκαλούν δυσμενείς επιπτώσεις στον άνθρωπο και το καθαρό CO2 είναι ένα τοξικό αέριο. Αυτή η ιστοσελίδα επικεντρώνεται σε τυπικά ή φυσιολογικά επίπεδα CO2 στους πνεύμονες που κυμαίνονται από περίπου 20 έως 50 mm Hg ή από περίπου 2,7 έως 7,5%.

 

Η ύπαρξη κανονικού επιπέδου CO2 στους πνεύμονες και το αρτηριακό αίμα (40 mm Hg ή περίπου 5,3% στο επίπεδο της θάλασσας) είναι επιτακτική για την κανονική υγεία.

 

Τα επίπεδα του CO2 στους πνεύμονες είναι αντιστρόφως ανάλογες με τα ποσοστά μικρού εξαερισμού, με άλλα λόγια, όσο περισσότερο αέρα αναπνέει τόσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο του κυψελιδικού CO2.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η αργή, ρυθμική, διαφραγματική αναπνοή μπορεί να κατευνάσει τις εσωτερικές καταιγίδες μας και να μας κάνει να νιώθουμε ήρεμοι και ατάραχοι

Αναπνοή και Υπεραερισμός (hyperventilation) ή υπερκατανάλωση αέρα

Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται που οι πολύ μικρές αλλαγές στην αναπνοή είναι ικανές να προκαλέσουν συμπτώματα άγχους που ποικίλουν, όπως ένταση στους μυς, ημικρανίες, κρίσεις πανικού εως και υψηλή αρτηριακή πίεση.

 

Η υψηλά ιστάμενη ερευνήτρια και ιατρός Chandra Patel το συνοψίζει ώς εξής:

 

«Πίσω από την απλή πράξη (της αναπνοής) βρίσκεται μια διαδικασία που μας επηρεάζει βαθιά, επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε, την ποιότητα αυτού που δημιουργούμε και το πώς λειτουργούμε στην καθημερινή μας ζωή. Η αναπνοή επηρεάζει τις ψυχολογικές και φυσιολογικές καταστάσεις μας, ενώ οι ψυχολογικές μας καταστάσεις επηρεάζουν το πρότυπο της αναπνοής μας."

Ο υπεραερισμός προκαλεί όχι μόνο άγχος, αλλά και μια τέτοια ποικιλία συμπτωμάτων που οι ασθενείς μπορούν να πάνε από ένα τμήμα ειδικότητας σε άλλο, μέχρι τη στιγμή που ένας σοφός κλινικός σημειώνει το μη φυσιολογικό μοντέλο αναπνοής και ο ασθενής εκπαιδεύεται με επιτυχία ώστε να μετακινηθεί από ακατάλληλη σε κανονική συμπεριφορά αναπνοής.

 

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η αργή, ρυθμική, διαφραγματική αναπνοή μπορεί να κατευνάσει τις εσωτερικές καταιγίδες μας και να μας κάνει να νιώθουμε ήρεμοι και ατάραχοι.

 

Είναι δύσκολο να αξιολογήσουμε το όφελος που προσδίδεται από την άσκηση αναπνοής, αλλά τώρα ξέρουμε ότι είναι πιθανότερο να είναι μεγαλύτερο από όσο φανταζόμουν αρχικά».

 

Για αρχή “κρατείστε” την σημασία της αργής χωρίς προσπάθειας μόνο από τη μύτη αναπνοής, σε ίσους περίπου χρόνους και μόνο από την κοιλιά.

Τί ακριβώς όμως είναι ο υπεραερίσμος?

Υπεραερισμός σημαίνει ότι εκδιώκετε το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ταχύτερα από ό, τι το σώμα σας το παράγει. Αυτό συμβαίνει συνήθως με ταχεία «θωρακική» αναπνοή , αλλά μπορεί επίσης να συμβεί με βαθιά αναπνοή.

 

Γιατί αυτό είναι ένα πρόβλημα ?

Όταν το CO2 του αίματος πέφτει, τουλάχιστον δύο σημαντικές αλλαγές συμβαίνουν στο σώμα.

Πρώτον, ορισμένα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται με αποτέλεσμα λιγότερο οξυγόνο να φθάνει στον εγκέφαλο, την καρδιά και τα άκρα.

Δεύτερον, αλλάζει η οξύτητα του αίματος, με αποτέλεσμα λιγότερο οξυγόνο να φτάνει στους ιστούς και ορισμένα ιόντα να πλημμυρίζουν τους ιστούς του σώματος.

Αυτές οι αλλαγές αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων που είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τα συμπτώματα του άγχους .

Η αλλαγή στην οξύτητα του αίματος πιστεύεται ότι παίζει ρόλο στην ευαισθητοποίηση των νεύρων.

 

Σημάδια και συμπτώματα υπεραερισμού

(η δύσπνοια και το θωρακικό άλγος είναι τα πλέον συνήθη)

Γενικά:

αδυναμία, εξάντληση, μειωμένη συγκέντρωση, μνήμη και απόδοση, διαταραγμένο ύπνο, συμπεριλαμβανομένων εφιάλτων, συναισθηματική εφίδρωση (μασχάλες, παλάμες και μερικές φορές ολόκληρο το σώμα), ανήσυχες σκέψεις και αλλεργίες.

Τι το προκαλεί αυτό; Οι αιτίες και οι παράγοντες διατήρησης του υπεραερισμού είναι σχεδόν πανομοιότυποι με εκείνους που προκαλούν τα συμπτώματα άγχους, όπως επίσης και πολλά άλλα.

 

Ανησυχία και άγχος.

Όταν αγχωνόμαστε ή ανησυχούμε, τείνουμε να τεντώνουμε τους μυς του λαιμού, του θώρακα και της κοιλιάς. Ειδικά όταν σφίγγουμε τους κοιλιακούς μυς, αρχίζουμε να αναπνέουμε με γρήγορες, ρηχές αναπνοές κυρίως στην περιοχή του άνω θώρακα. Καθώς η πτώση του CO2 προκαλεί συμπτώματα συμπίεσης, αρχίζουμε να φοβόμαστε τα συμπτώματα.

Η διέγερση παραμένει υψηλή και έτσι εμφανίζεται ένας φαύλος κύκλος ανησυχίας και διέγερσης.

Ο ρόλος των συναισθημάτων στον υπεραερισμό επιβεβαιώνεται από μια ενδιαφέρουσα περίπτωση.

 

Ο Κάρολος Δαρβίνος θεωρήθηκε ότι έπασχε απο υπεραερισμό. Υπέφερε από χέρια που έτρεμαν, αστάθεια και νευρικές και καρδιακές κρίσεις κατά τη διάρκεια της ζωής του. Μετά το θάνατο της μητέρας του, όταν ήταν οκτώ χρονών, οι αδελφές του τον έμαθαν να μην εκφράζει τη θλίψη και το άγχος του. Όταν, όμως, πέθανε η 10χρονη κόρη του Άνι, εκφράστηκε ανοιχτά (φώναξε) και στη συνέχεια δεν προέκυψε κανένα από τα συνήθη συμπτώματα του άγχους. Έζησε έως 75 ετών.

 

Ο υπεραερισμός ή "αγχωτική αναπνοή" είναι συνήθης όταν κάποιος έχει άγχος και παραμένει ακίνητος, όπως για παράδειγμα όταν οδηγείτε ή βλέπετε μια στενάχωρη τηλεοπτική εκπομπή. Εάν οι ανησυχητικές σκέψεις ενεργοποιούν τον υπεραερισμό, κάποιος μπορεί να μάθει να διαχειρίζεται τέτοιες σκέψεις. Μαθαίνοντας να χαλαρώνετε ενώ αντιμετωπίζετε τις σκέψεις, θα καταφέρετε να μειώσετε την διέγερση.

Καρδιαγγειακά: αίσθημα παλμών, αρρυθμίες, ταχυκαρδία, απότομος ή αμβλύς άτυπος θωρακικός πόνος, "στηθάγχη", αγγειοκινητική αστάθεια, κρύα άκρα, φαινόμενο Raynaud, εξάψεις συνοδευόμενες με κοκκίνισμα, αγγειοσυστολή τριχοειδών αγγείων (πρόσωπο, βραχίονες, παλάμες).

Νευρολογικά: ζάλη, αστάθεια, αίσθημα λιποθυμίας (σε σπάνιες πεπιπτώσεις λιποθυμικό επεισόδιο), οπτικές διαταραχές (περιστασιακή εξασθένιση της όρασης ), κεφαλαλγία (συχνά ημικρανία), παραισθήσεις (μούδιασμα, νέκρωση, αναποτελεσματικότητα, καρφιά ή βελόνες ή και κάψιμο στα ακρα, συνήθως στα χέρια, τα πόδια, το πρόσωπο, το κεφάλι ή και σε ολόκληρο το σώμα), δυσανεξία στο φως ή το θόρυβο, διαστολή κόρης οφθαλμού (φορούν μάυρα γυαλιά ηλίου κατά τη διάρκεια θαμπής μέρας)

 

Αναπνευστικά: δύσπνοια (συνήθως μετά από άσκηση), επίμονος βήχας, σφίξιμο ή βάρος στο θώρακα, «άσθμα», αδυναμία λήψης ικανοποιητικής αναπνοής, υπερβολικούς αναστεναγμούς, χασμουρητό, φτέρνισμα.

 

Γαστρεντερικά: δυσκολία στην κατάποση, αίσθημα “μπαλονιού”, ξηροστομία, παλινδρόμηση οξέων, κάψιμο στην περιοχή της καρδιάς, κήλη, μετεωρισμός, ρίγος, κατάποση αέρα, κοιλιακή δυσφορία, φούσκωμα

 

Μυϊκά: κράμπες, μυϊκοί πόνοι, (ιδιαίτερα στο ινιακό οστό, στο λαιμό, τους ώμους, μεταξύ των ωμοπλατών και λιγότερο συχνά στην κάτω πλευρά της πλάτης και τα άκρα), τρόμος, συστροφή, αδυναμία, δυσκαμψία ή τέτανο.

 

Ψυχικά: εντάσεις, άγχος, "ασυνήθιστα συναισθήματα", αποπροσωποποίηση, αίσθημα οτι βρίσκεται "έξω από το σώμα", ψευδαισθήσεις, παραισθήσεις, κρίσεις πανικού, αγοραφοβία, τάσεις αυτοκαταστροφής.


Παρατηρήστε οποιαδήποτε διαταραχή των πνευμόνων ή των αεραγωγών, ακόμη και μία που δεν ανιχνεύεται από ιατρική εξέταση, όπως το ήπιο άσθμα.

 

Παρατηρήστε δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή κατά τη διάρκεια προσπαθειών, μαζί με αλλεργική ρινίτιδα, αλλεργίες ή οικογενειακό ιστορικό άσθματος. Η βρογχίτιδα, ο συριγμός ή ο επίμονος βήχας στην παιδική ηλικία μπορεί να υποδηλώνουν ήπιο άσθμα. Επίσης, αναζητήστε βρογχίτιδα, πνευμονοπάθεια, πνευμονικές εμβολές (θρόμβοι) ή πνευμονικό οίδημα.

Η βρογχίτιδα εμφανίζεται συνήθως στους καπνιστές και υποδείκνυται από το «βήχα των καπνιστών» και τα πρωινά φλέγματα. Οι πνευμονολόγοι μπορούν να διαγνώσουν τέτοια προβλήματα.


 

Το φαινόμενο Bohr είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1904 από τον Δανό φυσιολόγο Christian Böhr, δηλώνοντας ότι η συγγένεια δεσμεύσεως οξυγόνου της αιμοσφαιρίνης (βλέπε καμπύλη διάστασης οξυγόνου-αιμοσφαιρίνης) είναι αντιστρόφως ανάλογη τόσο με την οξύτητα όσο και με τη συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα. Δεδομένου ότι το διοξείδιο του άνθρακα αντιδρά με το νερό για να σχηματίσει ανθρακικό οξύ, η αύξηση του CO2 οδηγεί σε μείωση του pH στο αίμα, με αποτέλεσμα τις πρωτεΐνες αιμοσφαιρίνης να απελευθερώνουν το φορτίο οξυγόνου στην αιμοσφαιρίνη.

Πηγή Wikipedia

 

Προς ενημέρωσή σας

Σας ενημερώνουμε πως η απλή αυτή τεχνική αναπνοής,

δεν υποκαθιστά την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση

και δεν είναι φάρμακο. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Σε περίπτωση που έχετε "στραβό" ρινικό διάφραγμα (σκολίωση)

δεν θα μπορείτε να αναπνέετε από τη μύτη για τις ασκήσεις.

"Να κοιμάσαι νωρίς. Η μέρα ξεκινάει από το βράδυ.
Πριν πας για ύπνο να έχεις οργανώσει την επόμενη μέρα. Με χαρτί και μολύβι. Μην την αφήνεις στην τύχη. Οι μέρες γίνονται μήνες και οι μήνες γίνονται χρόνια. Μια φορά ζεις. Τίμα την.

Να έχεις τετράδιο με στόχους. Να το τηρείς ευλαβικά. Να τους σκαλίζεις και να τους ξαναγράφεις. Αυτοί είναι ο μπούσουλας της ζωής σου.
Γενικά να γράφεις. Σου κάνει καλό. Αλαφραίνει την ψυχή σου.

Να ξυπνάς νωρίς. Πολύ νωρίς. Εάν το μυαλό σου θέλει να χουζουρέψει να μην το ακούς. Να μάθεις να μη διαπραγματεύεσαι με το μυαλό σου. Να περνάει το δικό σου.

Να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να του χαμογελάς. Και να του μιλάς όμορφα. Φίλος σου είναι. Ο καλύτερος που έχεις.
Να κατεβαίνεις για περπάτημα ή για τρέξιμο όπου κι αν μένεις. Τουλάχιστον για 20λεπτά. Ζεσταίνει τις μηχανές σου.
Να ακούς κάτι την ώρα που περπατάς. Εμπνευσμένες ομιλίες. Εμπνευσμένους ανθρώπους. Μ’ένα σμπάρο 2 τρυγόνια.
Να χαμογελάς σε αυτούς που συναντάς. Να τους λες καλημέρα. Κι ας μη σου λένε. Κάποιο λόγο θα’χουν.
Να κοιτάς την ομορφιά τριγύρω σου. Παντού υπάρχει.
Να φτιάχνεις ένα όμορφο πρωινό. Όχι μόνο για σένα.
Να μπαίνεις στο ντους και να το απολαμβάνεις. Να αφήνεις τις σκέψεις έξω.
Να ντύνεσαι όμορφα.

Να φροντίζεις τον εαυτό σου σαν να ήταν ο σημαντικότερος άνθρωπος στον κόσμο. Είσαι. Απλά δε σ’ το ‘παν.
Να βρίσκεις 15 λεπτά για να διαβάζεις. Κάθε μέρα. Περιόρισε τα social. Μην ανοίξεις τηλεόραση. Είναι ψέμα ότι δεν υπάρχει χρόνος. Εσύ θα τον βρεις. Κανείς δεν στον χαρίζει. Όπως και τη ζωή.

Να πηγαίνεις στη δουλειά σου με κέφι. Ακόμα κι αν δεν τη γουστάρεις. Αν χρειαστεί να βρεις άλλη. Όσο είσαι εκεί όμως να την τιμάς. Έτσι τιμάς τον εαυτό σου.
Να παραδίδεις 10Χ τον μισθό σου. Ακόμα κι αν είναι μικρός. Για σένα το κάνεις.
Να δουλεύεις ομαδικά. Και να ζεις συλλογικά. Δεν γίνεται αλλιώς.

Να τρως δεκατιανό. Να σε προσέχεις σαν τα μάτια σου. Μια μπανάνα, ή ένα μήλο. Μην παραμυθιάζεσαι. Εύκολο είναι.

Να κάνεις παρέα με τους καλύτερους. Αυτούς που έχουν κάτι παραπάνω από σένα. Αυτό που θέλεις. Μην τους φοβάσαι. Μην τους ζηλεύεις. Αυτοί θα σε πάνε παραπάνω. Γίνεσαι αυτός που κάνεις παρέα. Βάλε τον πήχυ ψηλά.

Να χαίρεσαι με τη χαρά του άλλου.

Να πίνεις μπόλικο νερό.
Και να αναπνέεις βαθιά. Να φουσκώνει η κοιλιά σου όταν το κάνεις. Κι ας μην είναι της μόδας.

Να βλέπεις λιγότερο τηλεόραση. Μια ώρα να κόψεις τη μέρα έχεις γλιτώσει 360 ώρες, δηλαδή 9 εργάσιμες εβδομάδες. Όταν οι άλλοι θα έχουν 12 μήνες εσύ θα έχεις 14.

Να μην πιστεύεις στην τύχη. Εσύ τη φτιάχνεις. Χώνεψέ το και θα αλλάξει όλη σου η ζωή.

Να τη ζεις τη ζωή. Όταν γελάς να γελάς. Όταν κλαις να κλαις, όταν πονάς να πονάς. Δεν είσαι από πορσελάνη. Δεν θα σπάσεις. Οι πορσελάνες είναι για τη βιτρίνα.

Να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου. Μην το φοβάσαι. Δεν είναι μοναξιά. Είναι κακό να μην μπορείς να κάτσεις μόνος σου μαζί του και να πρέπει να’χει κάτι πάντα ανοιχτό. Σαν να’χεις μουσαφίρη και να τον παρατάς μόνο. Όλες οι λύσεις είναι μέσα σου. Στο μυαλό σου και στην καρδιά σου. Χαμήλωσε το θόρυβο. Κλείσε τη φασαρία και θα σου φανερωθούν. Ο Θεός είναι μέσα σου λένε. Αυτό εννοούν.

Να χρησιμοποιείς και το μυαλό σου και την καρδιά σου. Εσύ θα βρεις πότε το ένα και πότε το άλλο. Σαν τον καλό μάγειρα που ξέρει πότε να βάλει αλάτι και πότε πιπέρι.

Να σε βγάζεις βόλτα. Να σε πηγαίνεις σινεμά. Κι όπου αλλού γουστάρετε. Να νιώσεις ότι σε αγαπάς και σε τιμάς. Δεν το ξέρεις. Η ζωή σου είναι η σχέση σου με τον εαυτό σου.

Μη σκοτίζεσαι για τις γνώμες των άλλων. Να τις ακούς. Αλλά πρώτα να ακούς τη δική σου.
Να κλείνεις τα μάτια και να ονειρεύεσαι.

Να κάνεις πάντα μια καλή πράξη. Να βοηθάς τους τριγύρω σου. Ειδικά αυτούς που δεν ξέρεις. Η οικογένειά σου δεν σταματάει στα παιδιά σου. Όλοι είναι οικογένειά σου. Έτσι μόνο θα ευτυχήσεις. Δεν γίνεται αλλιώς.

Να κρατάς ημερολόγιο με τις ομορφιές της ζωής. Κάθε μέρα έχει τουλάχιστον 100. Να τις γράφεις όλες. Άμα δεν τις γράφεις φεύγουν. Θαύματα τα λέει ο Δάσκαλός μου. Το ότι περπατάς είναι ένα από αυτά. Γράψτο. Μην το προσπερνάς.

Μην κουτσομπολεύεις. Κοίτα τη δουλειά σου. Μόνο τον εαυτό σου ορίζεις.
Να την ψάχνεις. Να ρωτάς. Να διαβάζεις. Να μην πιστεύεις όλα όσα νομίζεις.

Να εξελίσσεσαι κάθε μέρα. Μέχρι την τελευταία σου.

Να αγαπάς το διπλανό σου. Πρώτα όμως να αγαπάς τον εαυτό σου. Δεν έχεις άλλο. Μη γελιέσαι. Μόνος έρχεσαι και μόνος φεύγεις από τον κόσμο αυτό. Χωρίς τα παιδιά σου. Χωρίς το αμάξι σου. Χωρίς τα λεφτά σου.

Μόνο η αγάπη χωράει στις αποσκευές σου. Αυτή που πήρες και αυτή που έδωσες.
Μόνο αγάπη υπάρχει.
Γι’ αυτό είσαι εδώ."

Στέφανος Ξενάκης

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΑΠΛΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΔΩ

peace. love. balance.