top of page

Η Εκγύμναση της Ευτυχίας

Μέρος από την ηχογράφηση από την τελευταία συνάντηση

"Καλημέρα,θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για αυτη την όμορφη εμπειρία που μου προσφέρατε ,αν και θα ήθελα πραγματικά να βρισκόμουν στο χώρο που κάνατε τα μαθήματα,ομως και μέσω διαδυκτίου πιστεύω ότι λειτούργησαν θετικά προς εμένα βοηθώντας να με εξερευνήσω...!"

"Φιλοι μου καρδιας σας ευχαριστω....Η επαφη μας με συγκινησε ιδιατερα διοτι αισθανθηκα οτι βρηκα ψυχες της Οικογενειας μου. Σας αγαπω και σας ευχαριστω για ολα οσα κανετε!!!"

"Καλημέρα με όλη μου την αγάπη και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ολοι έμειναν πολύ ευχαριστήμενοι και οι δύο φίλες μου που δεν σας είχαν γνωρίσει είναι ενθουσιασμένες και πραγματικά αποκτήσατε δύο ακόμα φανατικές θαυμάστριες !!"

 

"Δημήτρη ,καλησπέρα ήταν πραγματικά αναπάντεχα ωραια για εμένα ,ίσως αυτό που ήθελα εδώ και αρκετό καιρό...ευχαριστώ πολύ εσένα και την Ντάνα για αυτη την όμορφη έμπειρα που μου χαρίσατε .....!

Θα είναι μεγαλη η χαρά μου να σας παρακολουθώ μέσα απο τους συνδέσμους που μας έστειλες ..!

Σας εύχομαι καλό βράδυ ..!"

 

"Αγαπητοι Ντανα και Δημητρη
Ευχαριστώ για το όμορφο . Παρότι δεν είμαι εύκολος στο διαλογισμό (έχω too much brain noise) ήταν μια πολυ ευχάριστη εμπειρία.
Ελπίζω να τα ξαναπούμε"

"Hi! Τhis weekend was perfect! Thank you again!"

 

"Ηταν υπεροχα...ευχαριστουμε για ολα απο καρδιας! Οι ηχοι απο τα γαργαρα νερα του ποταμου κυλουν ακομη μεσα μου....

ποσο σας ευχαριστω γι'αυτό που εζησα!!! ! 

"Αγαπημένοι Ντάνα και Δημήτρη! Μας προσφέρατε πολύτιμα δώρα , με τόση γλυκύτητα κι ευγένεια ψυχής. Σας ευχαριστούμε πολύ για τον μεστό λόγο που γίνεται μουσική…και για την ζεστή σας αγκαλιά! Να είσαστε πάντα καλά! Πολλά φιλιά 🌸🌸"

"Κι εγώ σάς ευχαριστώ ιδιαίτερα 

Ανυπομονώ να κάνετε κάτι με τη θεραπεία με άλογα και να μπορώ να έρθω.

Καλή αντάμωση"

 

"Καλησπέρα, ήταν όλα υπέροχα, επέστρεψα πολύ  ευχαριστημένη και αναμένω την επόμενη πρόσκληση!!! Ευχαριστώ"

 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Παρ' όλο που είναι κλισέ πως τα χρήματα δεν φέρνουν  ευτυχία, θέλουμε πεισματικά να κυνηγάμε την ευτυχία πίσω από ένα λογαριασμό τραπέζης και μια καριέρα.

Δεν θα αντιταχθούμε στο γεγονός πως για όσο έχουμε ταυτότητα και ΑΦΜ θα χρειάζονται λεφτά, όμως, θα πρέπει να αναρωτηθείτε και να αναζητήσετε όλα τα μέρη που απαρτίζουν τη ευτυχίας σας και όχι "αυτό το ένα" που φαντάζεστε ότι είναι η λύση (που δεν είναι).

Στατιστικά στην Αμερική τα νούμερα έχουν ως εξής:

 • Σύμφωνα με το Center for Disease Control 30% των Αμερικανών έχουν παχυσαρκία

 • Βάσει το Gallup, 54% δεν τους αρέσει η δουλειά που κάνουν

 • Η πλειοψηφία των γάμων καταλήγει σε διαζύγιο (στην Ελλάδα το 50%)

 • Το στρες είναι το 90% αιτία για όλες τις παθήσεις

 

Όλα τα παραπάνω δεν τα γράφουμε για να σας αγχώσουμε, ούτε φυσικά να σας πείσουμε να έρθετε σε αυτό το σεμινάριο γιατί θα βρείτε την ευτυχία. 

Ο μόνος λόγος είναι για να σας θυμίζουμε πως μόνο η γνώση και η κατανόηση θα σας οδηγήσουν (με τον κοινό νου), να συνειδητοποιήσετε πως η ζωή σας απαρτίζεται από τέσσερα βασικά θεμέλια:

 

 1. To φυσικό σώμα, και άρα η φροντίδα τόσο σε θέματα διατροφής, όσο και άσκησης -όχι αυτής της ανόητης εικόνας των περιοδικών-

 2. Το συναισθηματικό σας σώμα, με άλλο λόγια για το πως διαχειρίζεστε και επιτρέπετε να εκφράσετε τα συναισθήματα σας χωρίς να πνίγεστε από αυτά. Τα όρια που έχετε στις σχέσεις

 3. Το νοητικό σας σώμα, κατά πόσο έχετε καταλάβει τι κάνει και τι δεν μπορεί να κάνει ο νους και τι ακριβώς σημαίνουν οι σκέψεις και που σας οδηγούν

 4. Το πνευματικό σας σώμα, που δεν είναι άλλο από αυτό που αποκαλείτε μυστήριο, άυλο, έμπνευση, τέχνη, έρωτας, θάνατος, κόσμος

 5. Το ενεργειακό σας σώμα, με άλλα λόγια την ενέργεια που δημιουργείτε (αρχής γενομένης τρώγοντας) και που δαπανάτε σε ανθώπους και καταστάσεις

 

Εκτός από αυτούς τους πυλώνες θα πρέπει να εξετάσετε και τις τρεις βασικές βαθμίδες των σχέσεων που έχετε δηλαδή:

 1. Εσείς και ο κοινωνικό σας περίγυρο (φίλοι, συγγενείς, εργασία)

 2. Εσείς και η δυαδικές σχέσεις ( με τη μητέρα, με το σύντροφο, με το φίλο κτλ)

 3. Εσείς με εσάς ( η αρχή και το τέλος όλων των σχέσεων, πόσο έχετε σχέση και φροντίζετε εσείς τον εαυτό σας

 

Μόνο αν αρχίσετε να κάνετε ασκήσεις - πρακτικές και για τους 4 πυλώνες  και για τις σχέσεις , (και να τις κάνετε χωρίς κόπο καθημερινά με απλά πράγματα) μόνο τότε, θα αρχίσετε να βλέπετε επί του πρακτέου, και όχι στη θεωρεία, τι σημαίνει πως η ευτυχία του καθένας μας, είναι μέσα και όχι έξω.

Η ευτυχία θέλει εξάσκηση

Ξεκινάμε το νέο κύκλο μαθημάτων με θέμα "Η εκγύμναση της Ευτυχίας", ακολουθώντας τη βασική μας αρχή, πως η ευτυχία θέλει καθημερινή εξάσκηση και πρακτική για να μπορέσει ο καθ' ένας από εμάς να τη ζήσει.


Το εργαστήρι, σεμινάριο, ή όπως αλλιώς θα περιλαμβάνει, πρακτικές, ασκήσεις για πολύ βασικά πράγματα που είναι αναγκαία  για την καθημερινή μας ζωή:

 1. Θα μάθετε την τεχνική για τα υγιή όρια που δημιουργούν υγιείς σχέσεις

 2. Θα μάθετε την τεχνική για να διαχειρίζεστε το άγχος και τα συναισθήματα σας

 3. Θα μάθετε τεχνικές για το πως να αναπνέετε και άρα να γεμίζετε ενέργεια και να χαλαρώνετε 

 4. Θα μοιραστούμε μαζί σας πολύ απλές ασκήσεις για το σώμα

 5. Θα μάθετε την τεχνική αποφόρτισης και αναζωογόνησης της ενέργειας σας

 6. Θα ασχοληθούμε με το κομμάτι διατροφή, και πιο πολύ με το πως να τρώτε

 7. Θα μοιραστούμε βασικές αρχές τις κβαντικής φυσικής ώστε να κατανοήσετε βασικές αρχές για την ενέργεια και το σύμπαν

 8. Θα αναλύσουμε το νου και το νευρικό σύστημα ώστε να κατανοήσετε την πηγή του φόβου σας και άρα να μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό

 9. Θα ανοίξουμε το κομμάτι της πνευματικότητας και της αναζήτησης της αλήθειας

 


Έχουμε διαπιστώσει με την Ντάνα, πως αν κάτι παραβλέπουμε εμείς οι άνθρωποι, είναι να υλοποιούμε αυτά που διαβάζουμε και ακούμε για το νοητικό μας σώμα, αυτό του νου  και των σκέψεων, για το φυσικό μας σώμα, για το συναισθηματικό μας σώμα και για το πνευματικό μας σώμα.

Η αρχή θα είναι πάντα μια: μόνο όταν ξέρω να φροντίζω τον εαυτό μου, μόνο όταν μαθαίνω τον εαυτό μου, μόνο όταν αγαπώ τον εαυτό μου, μπορώ να ζω μια ευτυχισμένη και όμορφη ζωή είτε μαζί με κάποιον είτε μόνος μου.

Επί της ουσίας είναι μια συγκέντρωση από όλα τα σεμινάρια που κάναμε και που κάνουμε μεμονωμένα, με σκοπό να σας βοηθήσουν να δουλέψετε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης σας και άρα να σας εμπνεύσουν να βρείτε μόνοι σας τη ζωή που αγαπάτε.


 

"Την Κυριακή περάσαμε πολύ ωραία και πιστεύω προσθέσαμε ένα λιθαράκι ακόμη στην αναζήτηση του εαυτού μας."

 

"My special loving Ds

Thank you for the awesome session and your warm hospitality.

I'll treasure this day forever!

All my love"

 

"Μια εικονα ... 1000 λεξεις.

Νιωθω τυχερη που σας γνωρισα.

Ευχαριστω για ολα"

 

"Ελπίζω να ειστε καλά!! 

Αρχικα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υπέροχη Κυριακή!!! Πηρα πολλή ενεργεία και δύναμη για τη συνέχεια."

BINTEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Επιπλέον  θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σε μια σειρά από βίντεο που έχουμε ετοιμάσει, περί πνευματικότητας, που ίσως να βοηθήσουν να πάρετε μερικές απαντήσεις ή καλύτερα να αρχίσετε να κάνετε ερωτήσεις. Ένα από αυτά είναι το παρακάτω, όλα θα τα βρείτε εδώ

"Ευτυχία σημαίνει αγάπη. Τίποτε άλλο"».
Το περιοδικό «Psychology Today» πρόσφατα ασχολήθηκε με μια φράση Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Ο μεγάλος ζωγράφος είχε κάποτε πει «Θα αρχίσω από τα μικρά πράγματα» και ζωγράφιζε σκιές ζωής, σκηνές καθημερινότητας, αόρατες στο γυμνό ή κοντόφθαλμο μάτι. Η μακροβιότερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε σχέση με την αναζήτηση της ευτυχίας ξεκίνησε το 1938 από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και επί 75 συναπτά έτη ακολουθούσε τη ζωή 268 απoφοίτων του. Ο Τζορτζ Βάιλαντ, επικεφαλής της έρευνας για περισσότερα από 30 χρόνια, δημοσίευσε πρόσφατα τα συμπεράσματά του, υπό τον τίτλο «Οι θρίαμβοι της εμπειρίας».
Τα αποτελέσματα, βέβαια, δεν ήταν πάντα θριαμβευτικά: ο αλκοολισμός αποδείχτηκε το βασικότερο χρόνιο πρόβλημα των συμμετεχόντων στην έρευνα, κύρια αιτία διαζυγίου και στενά συνδεδεμένος με νευρώσεις και κατάθλιψη που προκλήθηκαν και δεν προέκυψαν από το ποτό και τελικά οδήγησε στον θάνατο πολλών από τους άλλοτε πολλά υποσχόμενους απόφοιτους του Χάρβαρντ. Ούτε ο δείκτης ευφυΐας αποδείχτηκε κριτήριο επιτυχίας και επαγγελματικής ανέλιξης, καθώς κι εκείνοι που δεν είχαν σκοράρει πολύ ψηλά στο σχετικό τεστ, τα πήγαν εξίσου καλά με τις υποτιθέμενες διάνοιες. Το σεξ αποδεικνύεται καλύτερος φίλων όσων έχουν φιλελεύθερες, παρά συντηρητικές πεποιθήσεις: όσοι ψήφιζαν συντηρητικά κόμματα σταμάτησαν τις ερωτικές επαφές γύρω στα 68 τους, ενώ οι φιλελεύθεροι ήταν ενεργοί μέχρι τα 80 τους. «Οσους ανδρολόγους κι αν ρώτησα, σαφή εξήγηση δεν πήρα» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Βάιλαντ. Επίσης, παρά το πικάντικο στερεότυπο, οι πιο ευτυχισμένοι άνδρες αποδείχτηκαν οι μονογαμικοί, καθώς εκείνοι που άλλαζαν πολύ συχνά ερωτικές συντρόφους έμεναν πιο συχνά με μια αίσθηση ματαιότητας.
Και μετά, έρχεται το τελικό συμπέρασμα: «Χρειάστηκαν 75 χρόνια και ξοδεύτηκαν 20 εκατ. δολάρια για να ολοκληρωθεί μια τόσο μεγάλη έρευνα, η οποία μας οδηγεί σε ένα ξεκάθαρο πόρισμα πέντε λέξεων: "Ευτυχία σημαίνει αγάπη. Τίποτε άλλο"». Σας φαίνεται υπερβολικό να ξοδευτούν τόσα χρήματα για να φτάσει κανείς σε ένα τόσο απλουστευμένο συμπέρασμα; Μη βιαστείτε να απαντήσετε καταφατικά. Σκεφτείτε πόσες ζωές ξοδεύονται άσκοπα, κυνηγώντας χίμαιρες, χρήμα, δόξα, αφήνοντας την αγάπη να περνά απαρατήρητη, τους ανθρώπους να φεύγουν από κοντά μας εξαιτίας του τρόμου να τους κρατήσουμε, για να καταλήξουμε, χρόνια αργότερα, να σκεφτούμε ότι το μόνο που έχει πραγματικά σημασία είναι ένας συμβατός δότης συναισθημάτων. 
Πηγή: BHmagazino 

 

Δεν είναι φυσιολογικό να είσαι διαρκώς ευτυχισμένος
Ο Αργεντινός Ντέμιαν Μπουκάι, γιος του διάσημου και στη χώρα μας Χόρχε Μπουκάι, ο οποίος ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του ως ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας, όταν επισκέφθηκε τη χώρα μας, πριν από λίγο καιρό, μας μίλησε μεταξύ άλλων και για το ατέρμονο κυνήγι της ευτυχίας.

Στο πρώτο βιβλίο του, που θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Opera τον Σεπτέμβριο και έχει τίτλο «Από άλλη γωνία», ασχολείται με τα εμπόδια που φράζουν τον δρόμο προς την ευτυχία. Παράλληλα, όμως, έρχεται να απενοχοποιήσει τη δυστυχία που πολύ συχνά μπορεί κάποιος να νιώθει: «Το αμερικανικό μοντέλο υστεριάζει επί δεκαετίες, προσπαθώντας να δημιουργήσει στρατιές προσποιητά ευτυχισμένων ανθρώπων. Το να δείξεις ότι δεν είσαι καλά θεωρείται δείγμα αδυναμίας και λόγος να βγεις από το παιχνίδι. Η σωστή ψυχοθεραπεία, όμως, πρέπει να επιτρέπει στον άνθρωπο την πολυτέλεια να μη νιώθει καλά 24 ώρες το 24ωρο. Δεν είναι φυσιολογικό να είσαι διαρκώς ευτυχισμένος. Η ζωή είναι σαν καρδιογράφημα. Αν δεν έχει τα πάνω και τα κάτω της, αν υπάρχει μια συνεχής ευθεία, είτε στα πάνω είτε στα κάτω, είσαι σαν ζωντανός νεκρός. Και στην πιο ευτυχισμένη μας στιγμή έρχεται το σαράκι της μελαγχολίας. Αυτό δεν πρέπει να μας φοβίζει, είναι στη φύση του ανθρώπου να κάνει μαύρες σκέψεις, ακόμη και στις πιο φωτεινές περιόδους του». Και όταν τον ρωτήσαμε αν ως ψυχίατρος αλλά και γιος διάσημου ψυχιάτρου έχει καταλήξει στο ποιος είναι ο πιο σωστός δρόμος προς την ευτυχία: «Δεν έχω ιδέα! Οι ψυχίατροι δεν θεωρούν τίποτε λυμένο. Είμαστε εξίσου τρελοί με όλους τους υπόλοιπους! Ας πούμε απλώς ότι έχουμε διαβάσει το "manual" της ανθρώπινης ψυχής και δεν τρομάζουμε τόσο εύκολα με όλα αυτά που βλέπουμε και νιώθουμε».

Πηγή: BHmagazino 

bottom of page