top of page

Mindfulness for Children 

Γνωρίζω τον Εαυτό μου. Ιστορίες για μικρά και "μεγάλα" παιδιά

 

"Ξύπνησα σήμερα 5.30 ! τό πρωί και η πρώτη μου δουλειά ήταν να βάλω νά ακούσω ολόκληρο το CD με τίς ιστορίες γιά μεγάλα και μικρά παιδιά,  γιά νά τό στείλω μετά στα εγγόνια στήν Ν. Αφρική. Ξάπλωσα στόν καναπέ και τό εσωτερικό μου παιδί αφέθηκε σε αυτό το τρυφερό άκουσμα πού σαν ψυχικό χάδι τό ηρέμισε, τό ταξίδεψε και μέ ασφάλεια τό αποκοίμισε τίς επόμενες 4 ώρες!!!!!
Εξαιρετική δουλειά, μπράβο σας, νά μπορούσε νά μοιραστεί παντού.!!! Νά είστε πάντα καλά Σάς φιλώ"

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΔΩΡΕΑΝ

Το σώμα μου - Unknown Artist
00:0000:00

"Εχτες αποκοιμήθηκε ακούγοντας το demo του cd για τα παιδιά .Κάνετε απίστευτη δουλειά Έγινα παιδί και έκανα τον ποιο ωραίο ύπνο ξυπνησα στο μέσο της νύχτας με τα.ακουστικα στα αυτιά.μου

Θα αγοράσω και αυτό το cd ,σας που μόλις ανακάλυψα ...,"

Tις ιστορίες  θέλετε μπορείτε να τις έχετε με πληρωμή μέσω paypal ή τράπεζας.

Στείλτε μας απλά email εδώ

Με την πληρωμή θα

σας σταλεί το link / σύνδεσμος για το download.

 

To κόστος ανέρχεται στα 30 ευρώ. Όσοι και όσες δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

 

Δείξτε στα παιδιά πως να ακούν την καρδιά τους!

 

"σαν χάδι στη ψυχή και κουβερτούλα ασφάλειας!! ένα μεγάλο μπράβο! εγκάρδιο!"

 

Σε ένα κόσμο όπου τα παιδιά είναι συνέχεια "συνδεδεμένα" σε μια συσκευή και σε ένα συνεχή  έλεγχο, δεν είναι σημαντικό να γνωρίσουν και να ενωθούν με τον αληθινό τους εαυτό? Και αν ναι , δεν είναι η φροντίδα αυτής της κοσμικής ευφυίας, που δεν χρησιμοποιεί λέξεις, γιατί έρχεται από την καρδιά, το πιο όμορφο δώρο που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας?

 

Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα πού έχουν να μάθουν τα παιδιά (μικρά και μεγάλα) είναι να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους: να δέχονται τα συναισθήματα τους, να αποχαιρετάνε την μέρα τους, να αναπνέουν, να συνδέονται με το σώμα τους.

 

Οι ιστορίες του CD έχουν σκοπό να μάθουν, και για την ακρίβεια να θυμίσουν, στα παιδιά αυτή την υπέροχη ενέργεια να ονειρεύονται και άρα να μπορούν με τα μάτια κλειστά να δουν, να ακούσουν, να γευθούν, να αισθανθούν τον κόσμο μέσα τους αλλά και γύρω τους.

Από εκεί θα ξεκινήσει το ταξίδι αναζήτησης και γνωρίμιας με τον εαυτό τους, με το "είναι" τους.

 

Τι προσπαθεί να εμπνεύσει η κάθε ιστορία

 

Η ιστορία με την γείωση και τον αποχαιρετισμό

Κάτι που πότε δεν μάθαμε πότε, είναι το πως να αποχαιρετάμε. Με αυτή την υπέροχη ιστορία το παιδί θα καταλάβει και θα μάθει να απελευθερώνει την ημέρα του, τα συναισθήματα του, την αγωνία του, αλλά και τις καλές στιγμές ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό, μια και είναι ότι γίνεται σε όλο το σύμπαν.

 

Η ιστορία με την αναπνοή

Μαθαίνετε να στρέφετε την προσοχή σας προς στα εσάς και άρα να αφήνετε για λίγο την πολυλογία του νου. Ιδανικά στις περιπτώσεις που το παιδί ή εσείς , έχετε, αγωνία, φόβο, στεναχώρια είναι ίσως μια όμορφη τεχνική για να κοιμηθείτε .

 

Η ιστορία με το σώμα 

Ίσως η πιο άμεση επαφή με τον εαυτό είναι το ίδιο το σώμα. Βοηθάτε το παιδί  και τον εαυτό σας, να αναγνωρίζει και να αγκαλιάζει το σώμα, και άρα να αναγνωρίζει και να αγκαλιάζει και τα συναισθήματα του. Ακόμα και όταν έχει πόνο σε κάποιο μέρος του σώματος είναι καλό να του ζητάτε να μιλήσει με το σημείο αυτό και να ακούσει. Μια όμορφη πρακτική στην κατανόηση της βασικής αρχής "όπου στρέφω την προσοχή μου, κυλά και η ενέργεια μου."

 

Η ιστορία με το δέντρο 

Η ιστορία με το δέντρο θα δείξει επιτέλους στα παιδιά μας, πως πρέπει να στραφούν προς τα μέσα για να φροντίσουν τα ίδια, τον εαυτό τους. Πρέπει να αρχίσει αυτός ο διάλογος, αυτή η επικοινωνία με τον εαυτό μου για να αφουγκραστώ εμένα χωρίς κριτική, χωρίς σωστό και λάθος, και να αγκαλιάσω ότι βρω.

 

Ανάλογα με την περίπτωση παίξετε  με αυτές τις ιστορίες με τα παιδιά. Δεν είναι "μάθημα", άλλα παιχνίδι η όλη  αυτή η διαδικασία.

Ζητήστε τους να ζωγραφίσουν μετά ότι είδαν, άκουσαν και ένοιωσαω. Γίνετε και εσείς παιδί και ρωτήστε με όλη σας την αθωότητα ότι είπαν, ζωγράφισαν χωρίς την παγιωμένη αντίληψη του ενήλικα που τα εκλογικεύει όλα. Μην απαντάτε απλά ακούστε.

Μάθετε να ακούτε από την καρδιά γιατί τα παιδιά μιλάνε μόνο από εκεί!

 

Τι έγραψε ο κόσμος για το CD

 

"Είναι πραγματικά πιο εντυπωσιακό από όσο μπορώ να περιγράψω με λόγια, το πως έχει επιδράσει μέσα τους. Δεδομένου ότι έχω παιδιά με διαφορετικές παθήσεις και δυσκολίες, το εφάρμοσα σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά και πραγματικά τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Για παράδειγμα, σε μια από τις δυσκολότερες περιπτώσεις, είναι ένα κορίτσι, που σε φάση κρίσης, αυτοτραυματίζεται με δυνατά χαστούκια στο πρόσωπό της καθώς και με επιθέσεις προς εμάς. Κι όμως... Μόλις ξεκινάει το βίντεο του διαλογισμού όλα αλλάζουν!! Όλα ηρεμούν και ξεκινάνε τα θαύματα!

Έχω πολλά περισσότερα να σας πω αλλά θα περιοριστώ σε ένα και πλέον σημαντικό. Αυτά τα παιδιά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι οι δάσκαλοι μας για την ανιδιοτελή αγάπη. Μαζί τους ερχόμαστε ένα βήμα (ή και περισσότερα) πιο κοντά σε αυτό το μοναδικό συναίσθημα."

"Μας χάρισες τις όμορφες ιστορίες σου και τις ακούσαμε κάποιες φορές όλοι μαζί πριν από τον ύπνο μαζί με την Κωνσταντίνα και η αλήθεια είναι ότι κοιμήθηκε πολύ γρήγορα!! Για εμάς λειτούργησε ηρεμιστικά και ακούσαμε λίγο την αναπνοή μας..."

"Σήμερα ήταν συγκινητικό,  τα παιδιά μου κοιμηθηκαν με την αναπνοή σας..."
 

"αααα πολυ χρησιμη η φανταστικη ουριτσα για γειωση κ πολυ ομορφη ιδεα το μπαλονι για καθαρισμα στο τελος της ημερας! "
 

"Για τον διαλογισμό με το δέντρο δε θα χα πολλα να πω αφού τον βρήκα εξαιρετικό,πραγματικά συγχαρητηρια είχε κίνηση, ταξίδι, διάλογο, συναισθημα, ξυπνούσε όλες μα όλες τις αισθήσεις, αυτό ήταν πράγματι μαγικό!"
 

"ήταν πολύ όμορφο επίσης το ότι ενωθηκαμε με πουλιά, ζώα, με τη φύση ολοκληρη σε μια συμπαντική αναπνοή, νιωσαμε ότι ήμασταν ένα με το όλον, πολύ όμορφο σημείο! "

 

 

"δεν εχω ακούσει το τελευταίο κομματι αλλα ολο το υπόλοιπο....ε τι να πω!!για μενα ειναι σα χαδι στην ψυχή καθε φορα.Εχω πει με τον μικρό να το ακουσουμε μαζι σημερα το βραδυ πριν κοιμηθει..Αυτο θελω να δω γιατι ο μικρός ήδη,εχει αρχίσει και λεει στο σχολείο του στην γυμναστικη οτι κάνει γιογκα(που δεν κάνει) και σημερα μου είπε:μαμα κανουν φασαρία κι εγω θελω να ηρεμούν όλοι...και ξερεις,είναι ενα πολύ ζωηρό παιδάκι!!με εχει εντυπωσιάσει όμως που εχει μνημες απο τις δυο φορες που ηρθε στον διαλογισμό......Λεω πριν λιγο στον μικρο θες να κανουμε λιγο διαλογισμο?μου λεει εννοεις να χαλαρωσουμε?ναι να χαλαρωσουμε με κλειστα ματια.Του διαβασα τους τιτλους και απο τα τεσσερα διαλεξε την Αναπνοή.Ακολούθησε τη φωνη σου παιρνοντας βαθιές αναπνοες μεχρι που κοιμήθηκε.Πριν κοιμηθεί τον ρωτησα πως νιωθεις και μου ειπε ωραια μαμα.Μου αρεσει η γιόγκα. smile emoticon"

 

"Καλησπέρα,είμαι καθηγήτρια στο ειδικό γυμνάσιο Αχαρνών (ΤΕΕ ειδικής αγωγής Αχαρνων) και νομίζω ότι το cd θα ήταν το τέλειο δώρο για τους μαθητές μου και θα τους βοηθούσε πολύ μιας και αντιμετωπίζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και όχι μόνο.Πώς θα μπορόυσα να το αγοράσω.Ευχαριστώ πολύ!!!"

Anastasia 

Υπέροχοι διαλογισμοί για παιδιά ..Σημαντικό εργαλείο μου εδώ και ένα χρόνο,που δειλά -δειλα άρχισα να εφαρμόζω στο σχολείο.Ευχαριστω....Δημητρη 

 • Softening & Healing Dimitris Kokkinias Dana Meidan

   Ω Αναστασία πόσο χαίρομαι, πες μας πως πάει ποιες είναι οι εμπειρίες σου με τα παιδιά

  •  

   Anastasia 

    Καλησπέρα...Είμαι δασκάλα τμήματος ένταξης και τους δουλεύω με μικρή ομάδα παιδιών (με σύμφωνη γνώμη γονέα).
  • Είδα μεγάλη βελτίωση σε παιδιά που δεν μπορούν να διαχειριστούν τον θυμό και την επιθετική συμπεριφορά.Θελει συνέπεια και επανάληψη...Ο αγαπημένος μας 'το δεντρο'.

  • Softening & Healing Dimitris Kokkinias Dana Meidan

   Anastasia σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και για το μοίρασμα σου

 

 

 

 

Tις ιστορίες  θέλετε μπορείτε να τις έχετε με πληρωμή μέσω paypal ή τράπεζας.

Στείλτε μας απλά email εδώ

Με την πληρωμή θα

σας σταλεί το link / σύνδεσμος για το download.

To κόστος ανέρχεται στα 30 ευρώ. Όσοι και όσες δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

311125589_576358324489787_7119810025228737432_n.jpeg
Screenshot 2022-11-06 at 5.23.57 PM.png

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

Ενα μοναδικό εργαστήρι για τα παιδιά και τους γονείς για να βιώσετε αυτήν τη σύνδεση με ήχους, όμορφες ιστορίες με τα μάτια κλειστά και ζωγραφική στο τέλος. Θα μοιραστούμε μαζί απλές τεχνικές που θα βοηθήσουν τα παιδιά στην αναπνοή τους, στην επίγνωση τους και στην γνωριμία  με τον εαυτό τους.

Στην συνάντηση του Σαββάτου οι γονείς και τα παιδιά θα μάθουν τις τεχνικές:

Συγκεντρώνομαι στην αναπνοή μου

Νιώθω το σώμα μου

Αποχαιρετώ τη μέρα μου

 

Για παιδιά από 5 έως 13 ετών (χώρις το ηλικιακό όριο να είναι περιοριστικό) και για όλους όσους θέλουν να αναβιώσουν την παιδικότητα μέσα τους!

 

Testimonilas from the Workshops, εντυπώσεις από τα εργαστηριά

"Το Σάββατο πήγα με τον μικρό (6μιση ετών) στο εργαστήρι mindfulness for children τωνDana Meidan Dimitris Kokkinias.Παρακολουθώ ότι κάνουν οι softening and healing εδω και τρία χρόνια και συμμετέχω όπου και όποτε μπορώ.Ακόμα όμως κι όταν πρακτικά δεν μπορω να συμμετέχω,αυτα που ήδη μου εχουν μάθει και μεταδόσει αυτοί οι δύο άνθρωποι με ακολουθούν παντού και συνέχεια.Αρκεί μια φορα να τους συναντήσει κανείς για να πάρει μαθήματα ζωής,επίγνωσης,ευγνωμοσύνης,αγάπης,γαλήνης μια που εχουν ενα μοναδικό τροπο ακόμα και σε μία μοναδική συνάντηση να σου "φυτέυουν" ενα σπόρο που γίνεται σιγά σιγά μεσα σου ενας όμορφος κήπος επίγνωσης,ενσυναίσθησης και ηρεμίας.Τις δυο προηγούμενες φορές που πηρα μαζί μου τον μικρό,ο διαλογισμός ήταν για ενηλικες και μες τη φύση(στο Κέντρο της Γης Οργανωση Γη -παρκο Τριτση).Μου έλεγε τότε ο Δημήτρης οτι τα παιδιά είναι σφουγγάρια ενέργειας και οτι το παιδί απλά "θα κάτσει και θα το δείς.." κι εγω έλεγα απο μέσα μου "θα σου κάνει τον διαλογισμό πάρτυ" :) ..ο γιός μου λοιπόν,3μιση ετων τότε και φούλ γκάζια,με το που άρχισε ο Δημήτρης να μιλάει και η Ντάνα να χαϊδέυει τα θιβετιανά κύμβαλα,έκατσε οκλαδόν και σε 2'κοιμήθηκε..Σήμερα λοιπόν στα 6μιση(ακόμα φούλ γκάζια)σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης του Σαββάτου που ηταν ειδικά για παιδιά,το παιδί μου ασχολιόταν με κάτι κόκκινα φατσοκουκλάκια συναισθημάτων και έψαχνε τρόπο να γινει δικό του αυτό που κράταγε(που έγινε τελικά smile emoticon ) ενω δεν είχε ακούσει λέξη(ετσι νόμιζα τουλάχιστον) απ όσα έλεγε ο Δημήτρης και δεν άφηνε ούτε εμενα να ακούσω καθώς μου γκρίνιαζε για το κόκκινο κουκλάκι- διαβολάκι(ερωτας κεραυνοβόλος)...Εδω και τρία βραδια κοιμάται μετρωντας τις εισπνοές-εκπνοές του.Καληνυχτίζει και ευχαριστεί τα ματακια-αυτάκια-καρδούλα-ποδια-χερια για την μερα που του χάρισαν..Σε 5' κοιμάται...Ευχαριστώ για άλλο ένα σπουδαίο μάθημα Softening and Healing Dana and Dimitris"

 

"θέλω να σας πω ότι καθημερινά πλέον καλημερίζουμε όλο το σώμα μας, όπως μας δείξατε!!!!

τα παιδιά το απολαμβάνουν πολύ πολύ!!!!"

 

"Ηταν υπεροχα!σας ευχαριστουμε!

 

"Ο Δημητρης εχει κατι μαγικα ομορφο επανω του....το βλεμα του ,η φωνη του, τα μνμ του, η παιδεια του......οτι καλυτερο θα μπορουσα να ακουσω μετα απο ολα οσα εχουν συμβει .....το ακουσα εχθες βραδυ!!!!!

Μεγάλη μας τιμη!!!!!" Β. Σ

 

"And this is something I am always sad to miss.... and knowing both of you I have to say that Β.Σ. is absolutely to the point.You are both magically beautiful and you spread love and light with solely your beings.It is an honour and a blessing for everybody to be near you.Love you and miss you both Dana Meidan and Dimitris Kokkinias ♥"

Πόσο διαφορετικά θα ήταν, ίσως, αν στα σχολεία μας ακολουθούσαν απλές πρακτικές αυτοπαρατήρησης όπως στην Ευρώπη και στην Αμερική. Δεν χρειάζεται να είστε εναλλακτικός γονέας για να βοηθήσετε το παιδί να στρέφει την προσοχή του στον εαυτό του...

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο για το case στο Oxford Elementary School του Berkeley και τις απόψεις του νευροεπιστήμονα Richard Davidson.

Επειδή έχουμε αφιερώσει αυτή την περίοδο στα παιδιά μικρά (και "μεγάλα" ) μπορείτε να κάνετε πρακτική με το παιδί σας εδώ.

Είναι καλό να έχετε μια παιχνιδιάρικη διάθεση σε τούτη την εξερεύνηση και να βρείτε την πιο άνετη θέση για εσάς και το παιδί σας. Παροτρύνεται τα παιδιά να ζωγραφίσουν μετά την εμπειρία τους και ακούστε πολύ προσεκτικά ότι έχουν να σας πουν...

 

Δείτε και διαβάστε επιπλέον

 

Τι έγραψε η Wall Street Journal ΕΔΩ

 

Διαβάστε επιπλέον για το πρόγρμμα στα σχολεία www.mindfulschools.org

 

Once again we have some very special news to share with you! Mette Bahnsen, a filmmaker in Denmark, has made a wonderful film about integrating mindfulness into education called "Healthy Habits of Mind". 

This beautifully produced movie, freely available on YouTube and Vimeo, covers several important areas:

Neuroscience: leading neuroscientist Dr. Richard Davidson explains the science behind mindfulness and how mindfulness can positively impact happiness and well-being in youth.

In-Class Instruction: see kindergarten teacher Renee Harris (a Mindful Schools Curriculum Training graduate) teaching several different mindfulness exercises in her Berkeley, California public school classroom. These activities include mindful breathing, listening, eating, movement, and heartfulness.

Training for Educators: the film peeks into a Mindful Schools Curriculum Training course taught by Program Directors Megan Cowan and Chris McKenna.

The Value of Mindfulness in Education: interviews with Megan Cowan, Renee Harris, and Dr. Richard Davidson explain why mindfulness is such an invaluable asset in schools. 

bottom of page