top of page

The Healing Power of your breath

( Η θεραπευτική Δύναμη της Αναπνοής του ΤΑΟ )

 

" Η συμμετοχή σε αυτό το σεμινάριο πριν 2 εβδομάδες (εντατικό σεμινάριο Η Θεραπευτική Δύναμη της Αναπνοής) αλλά και τον περασμένο χειμώνα, ήταν πραγματικά ένα πολύτιμο δώρο που έκανα στον εαυτό μου. Μου ξύπνησαν συναισθήματα ξεχασμένα, κρυμμένα.... ήρθα σε επαφή με το παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας....με την απλότητα και αγνότητα εκείνων των παιδικών χρόνων, όπου αντιμετώπιζαμε τα πράγματα "απλά"....Παρ'ολη τη μεγάλη διάρκεια του σεμιναρίου (2 ημέρες από 3 ώρες) και τη συσσωρευμένη γνώση που δεχτήκαμε, αυτό που μου άφησε όταν τελείωσε ήταν "απλά" ένα χαμόγελο, μια ευχάριστη, ήρεμη, γαλήνια διάθεση η οποία δεν είχε κάποια αιτία, "απλά" την ένιωθα....σαν ένα ποτάμι που κυλά....κι εσύ είσαι μέσα σε αυτό, χαίρεσαι που σε παρασύρει, το ακολουθείς και δεν αντιστέκεσαι ούτε στη ροή του, ούτε σε ενοχλούν οι 'βράχοι" που συναντάς στη διαδρομή του....."απλά" τους προσπερνάς.....πραγματικά μοναδική εμπειρία.......Σας ευχαριστώ πολύ και να είστε πάντα καλά να μοιραζόμαστε παρόμοιες στιγμές........"

 

Το βιωματικό εργαστήρι "H θεραπευτική δύναμη της αναπνοής" έχει υλοποιηθεί σε πολλά μέρη όπως τη Σχολή Μωραϊτη, τον Okeanos Sport Center και πολιτιστικό κέντρο Χρυσή Τομή κτλ. Το εισαγωγικό μέρος του σεμινάριου έχει γίνει στα στελέχη της

L' Oreal και της Nestle

 

Μετά την πολύ ζεστή ανταπόκριση το σεμινάριο ηχογραφηθήκε και διατίθεται πλέον σε δίπλο CD, παρουσιάση του οποίου έγινε στην ραδιοφωνική εκπομπή της Ζωή Κυριακού του όμιλοη Αntenna.

 

Το μυστικό της ζωής είναι η ικανότητα δημιουργίας ενέργειας και η σωστή διαχείρισή της.

Η αναπνοή μας προμηθεύει το 99% του συνόλου του οξυγόνου και του ενεργειακού εφοδιασμού μας.

Όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί ειδικά γνωρίζανε για τη δύναμη και τη θεραπεία της αναπνοής. Για τους αρχαίους Έλληνες , Εβραίους, Ινδούς αναπνοή σημαίνει και πνεύμα. Άρα επιπλέον κανείς κάνοντας εξάσκηση με την αναπνοή καλλιεργεί και το πνεύμα.

 

Η φυσιολογία και ο εγκέφαλός μας χρειάζονται τη ροή του οξυγόνου προκειμένου να ρυθμίζουν τη βέλτιστη υγεία για το σώμα .

 

Κλινικές μελέτες αποδεικνύουν ότι το οξυγόνο, η ευεξία και η διάρκεια ζωής εξαρτώνται από τη σωστή αναπνοή.

Η βέλτιστη αναπνοή μεταξύ άλλων, συμβάλλει: 

 • στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, 

 • στη βελτίωση του άσθματος 

 • στη διατήρηση των επιπέδων του pH του σώματος, 

 • στην ανακούφιση από πονοκεφάλους, 

 • στην σεξουαλικότητα, 

 • στην καύση του λίπους και θερμίδων 

 

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως μόνο από την αναπνοή αποβάλλεται πάνω από το 70% των τοξινών από το σώμα, όταν το υπόλοιπο 30% αποβάλλεται μέσω των κοπράνων, του ιδρώτα και των ούρων.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα είναι ότι οι άνθρωποι, λόγω της πολυάσχολης και έντονης ζωής, έχουν δυστυχώς αποκτήσει τη συνήθεια της ατελούς αναπνοής με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν μόνο το 30- 40% της χωρητικότητας των πνευμόνων τους. 

Η ατελής αναπνοή δεν επιτρέπει τη βέλτιστη ανταλλαγή αερίων (πρόσληψη οξυγόνου και την αποβολή του διοξειδίου του άνθρακα) η οποία είναι πρωτεύουσας σημασίας για την υγεία του σώματος, προκειμένου αυτό να μη παρουσιάσει συμπτώματα κόπωσης, κατάθλιψης, έντασης και ασθένειας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναπνέουν αποκλειστικά τους πνεύμονες, και πολλοί κρατούν την αναπνοή τους ασυνείδητα χωρίς να επιτρέπουν μια ομαλή ροή.

 

Τι θα κερδίσετε από το αυτό το πρόγραμμα / CDs :

 • Τρόπους για την ενίσχυση, εναρμόνιση και μάλαξη (massage) των εσωτερικών οργάνων, την καρδιά, τους πνεύμονες, το συκώτι, τη σπλίνα, τα νεφρά.

 • Θα επιτύχετε την βέλτιστη λειτουργία του ενδοκρινικού, νευρικού, πεπτικού και άλλων συστημάτων

 • Θα μάθετε να διοχετεύετε ζωτική ενέργεια (Πράνα ή chi ) σ όλο σας το σώμα

 • Θα αποκτήσετε την ικανότητα να διαλογίζεστε και να είστε Mindful

 • Θα επεκτείνετε τη χωρητικότητα των πνευμόνων για περισσότερο αέρα / οξυγόνο

 • Θα αρχίσετε σιγά σιγά να απελευθερώνετε βαθιά ριζωμένα συμπτώματα στρες και τοξίνες

 • Θα βιώσετε χαλάρωση, ηρεμία και γαλήνη 

 • Θα σας βοηθήσει με τυχόν αναπνευστικά προβλήματα, και συμπτώματα δυσκοιλιότητας   

 • Θα αναπτύξετε εσωτερική δύναμη και σταθερότητα

 • Θα αναβαθμίσει τη σχέση με τον εαυτό τους και τους άλλους.

 • Θα βιώσετε την ανακούφιση και τα οφέλη της ηχοθεραπείας

 

Αναπνοή σημαίνει ζωή.

 

Κάθε Τρίτη  στη Σχολή Μωραΐτη 

Ancient techniques | Meditations | Sounds |

Οι αρχαίες τεχνικές αναπνοής από την Κίνα , οι διαλογισμοί, η κινησιολογία και η ηχοθεραπεία με τα Θιβετιάνα κύβμαλα (500 π.Χ), θα σας βοηθήσουν στην τόνωση και στην αύξηση της ζωτικής σας ενέργειας, στην ενίσχυση των εσωτερικών οργάνων και κατά συνέπεια στην αναδόμηση και αναζωογόνηση του σώματος. Μέσα από αυτές τις τεχνικές, μπορείτε να επιτύχετε την βέλτιστη λειτουργία του ενδοκρινικού, νευρικού, πεπτικού και άλλων συστημάτων του σώματος και να αποκτήσετε σταθερότητα και ηρεμία στο σώμα, στο νου και στο πνεύμα.

 

Το The Healing Power of Your Breath είναι ένα πλήρες, βολικό  και απλό πρόγραμμα που μπορείτε να συνεχίσετε την πρακτική εξάσκηση ανεξάρτητα στο σπίτι. Στο προηγούμενο έτος είχαμε περιπτώσεις ανθρώπων με σοβαρά πρόβλημα ως προς την αναπνοής τους όπου αποκαστάθηκαν , ωστόσο, θα πρέπει να καταστασεί σαφές ότι το πρόγραμμα και οι ασκήσεις δεν λειτουργούν ως φάρμακο για τα συμπτώματα. Θα χρειαστείτε πολύ χρόνο, και αλλαγή σε πολλά πράγματα που κάνετε ή δεν κάνετε στη ζωής σας προκειμένου να αρχίσετε να βλέπετε πραγματική βελτίωση.

 

Aκούστε δωρέαν τα 6 πρώτα κομμάτια 

"Πραγματικά δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να περιγράψουν τις αισθήσεις που σου δημιουργούνται ακούγοντας αυτό το CD. Τόσο τα λόγια της Dana και του Δημήτρη, όσο και η μουσική είναι ένας συνδυασμός που σε γαληνεύει και σε ...ταξιδεύει....Ακόμη και αν δεν έχεις παρακολουθήσει το αντίστοιχο σεμινάριο είναι τόσο επεξηγηματικό που μπορεί καθένας που θέλει να εξασκηθεί, να ακολουθήσει τις oδηγίες. Πολύ καθαρός ήχος που αισθάνεσαι με κάποιο μαγικό τρόπο ότι σε αγκαλιάζει....Συγχαρητήρια !!!"

Ύρια Καζάκου

 

Tο CD "Τhe Healing Power of your Breath" διατίθεται ηλεκτρονικά. Το CD αποτελείται από 11 tracks, ξεκινώντας με το να έρθετε σε επαφή με την αναπνοή σας , στη συνέχεια να αρχίσετε να κάνετε ισόποσες αναπνοές των 3,4,5 μέχρι 8 δευτερολέπτων (3 δευτερόλεπτα εισπνοή, 3 εκπνοή, κοκ) και παράλληλα να ξεκινήσετε να εισπνέετε στην κοιλιά και να συνεχίζετε την εισπνοή πίσω στα νεφρά σας μέχρι πάνω ανάμεσα στις ωμοπλάτες σας. Η αρχαία αυτή τεχνική από την Κίνα έχει πολλαπλά οφέλη για το σώμα τόσο το φυσικό όσο το συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό. Η παραγωγή και ηχογράφηση είναι μαζί με θεραπευτικούς ήχους από Θιβετιανά κύμβαλα, φλογέρα, τύμπανο, vocal tonings, human overtones. 

 

01. Εισαγωγή, 11:13

02. Πως είναι η αναπνοή, 11:50

03. Tώρα εισπνέω, τώρα εκπνέω, 11:15

04. Ισόποση αναπνοή, 10:02

05. Αναπνέοντας από την κοιλιά, 11:56

06. Τρία δευτερόλεπτα εισπνοής και τρία εκπνοής, 11:06

07. Tέσσερα δευτερόλεπτα εισπνοής και Tέσσερα εκπνοής, 10:27

08. Πέντε δευτερόλεπτα εισπνοής και πέντε εκπνοής, 11:13

09. Έξη δευτερόλεπτα εισπνοής και έξη εκπνοής, 10:21

10. Επτά δευτερόλεπτα εισπνοής και επτά εκπνοής, 10:49

11. Οκτώ δευτερόλεπτα εισπνοής και οκτώ εκπνοής, 10:37

 

Kόστος 25 ευρώ

 

Download

Για να κατεβάσετε  (download) το διπλό CD επιλέξετε το Buy Νow από το ασφαλές σύστημα πληρωμής του PayPal

"Γνωρίζοντας τους D&D δεν περίμενα τίποτα λιγότερο απ αυτό που άκουσα.
Επιχειρωντας να το περιγράψω αλλα ρισκάροντας να παραλειψω πολλά ακόμα θα έλεγα:
Το CD είναι μια ηχητική απεικόνιση, αν μπορω να το πω ετσι, όσων μπορεί να μάθει αλλά κυρίως να νιωσει κανείς γνωρίζοντας τους κι ακόμα παραπάνω, αφού σε κάθε άκουσμα γεννιέται ένα νέο συναίσθημα και προστίθεται μια νεα γνώση και μια εσωτερική πολυτιμη πληροφορία μοναδική για τον καθένα.
Ηρεμία, γαλήνη, συναίσθημα, επικοινωνία, αγκαλιά, μάθημα, γνωση, αυτογνωσία, επίγνωση.
Η σοφία της φυσης, του εαυτού, του σωματος.
Η αρχή και το τέλος, ισως, της έννοιας της αγάπης και της ενσυναίσθησης....
Ολα μαζί καί αλλα τόσα, μοναδικά και ξεχωριστά για τον καθένα, σε ενα υπέροχο ηχητικό απόσταγμα....
Ευχαριστώ,τόσο... "

Λίλα Διαμαντοπούλου

Διαθέσιμο και σε φυσική συσκευασία. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε στείλτε μας email 

"Μόλις τελείωσα για πρώτη φόρα τη θεραπευτική δύναμη της αναπνοής... ήταν υπέροχα, με παρέσυρε και με χαλαρώσε πολύ, κάποιες στιγμές χάθηκα...εκπληκτική δουλειά. Αλλά αυτά θα τα έχεις ξανακούσει... αυτό που δεν έχεις ξανακούσει είναι ότι ο σκυλάκος μου χαλάρωσε απίστευτα με την ένταση της φώνης σου σαν να καταλαβαίνε και αυτός τα πάντα"

B.M

bottom of page