top of page

The 4 Sacred Selves. The ancient wisdom of the Native American Tribes

Τα τέσσερα ιερά μέρη του Εαυτού. Η αρχαία γνώση των Ινδιάνων της Αμερικής

Μαθαίνοτας να ακούς και να φροντίζεις εσένα

Την Κυριακή θα είμαστε στη μαγική Ιππόλυση για το εργαστήρι "Τα 4 Ιερά μέρη του εαυτού" σε συνδυασμό με βιωματικές ασκήσεις με τα θεραπευτικά άλογα και την καθοδήγηση της Dr. Νίκης Μακρογιάννη.

Διάλογοι , διαλογισμοί και βιωματικές ασκήσεις με τα άλογα.
Πρώτο μέρος 25/9 : το στοιχείο του Νότου και της Δύσης
Δεύτερο μέρος 2/10 : το στοιχείο του Αέρα και της Ανατολής
Ιππόλυση 14:00 - 17:00

Κόστος συμμετοχής 40 ευρώ ανά μέρος
Μπορείτε αν επιθυμείτε να παρακολουθείστε ένα από τα δυο μέρη.

Τι έγραψε ο κόσμος  | Testimonials για το εργαστήρι

“Αγαπητοί D & D,και πάλι ευχαριστούμε για τις στιγμές που μοιραστήκαμε στο όμορφο σπίτι σας :-) 

Dear D&D thank for the moments we shared at your beautiful house :-)

 

“Εσείς μία μεγάλη αγκαλιά, το σπίτι σας επίσης μία μεγάλη αγκαλιά, και το σεμινάριο βαθύ, απλό, γεμάτο φύση και αγάπη, μου έδειξε  για ακόμη  μία φορά μία άλλη διάσταση της ύπαρξης. Ευχαριστώ για όλα!!!!. Να είστε πάντα καλά. 

φιλάκια”

Your and your house a huge hug, the seminar was very deep, full with nature and lofe. It show me once again another dimension of the existnace. Thank you for everything!!! Be well

 

.. .αναμένω τη στιγμή που θα μπορέσουμε να κάνουμε και βουτιά ή νυχτερινό σκηνήτικο meditation (για να μη ξεχνάω και τι μου ζήτησε ο πολεμιστής μου) :Ρ

I look forward for  the night meditation

 

“ευχαριστώ πολύ όλη την παρέα και τη φύση γύρω μας για το όμορφο διήμερο … σας αγαπώ πολύ …. φιλιά ηλιόλουστα!”

I thank all participants, the nature, and this beautiful week end... I love a lot... kisses

 

Τι είναι τα 4 ιέρα μέρη του εαυτού?

Ποτέ ήταν ή τελευταία φορά που φροντισες εσύ εσένα? Κάνοντας ίσως ένα ζεστό αφρόλουτρο ή αυτή τη βόλτα στην παραλία που τόσο αγαπάς? Είσαι εξαρτημένος από τη σχέση που έχεις? Γελάς δυνατά και επιτρέπεις στον εαυτό σου να κλαίει,? έχεις αυτήν την ποιότητα της αθωότητας και της παιδικότητας ή είσαι πολύ σοβαροφανης? Πληρώνεις του λογαριασμούς σου ή έχεις ένα σπίτι που επικρατεί το χάος? Πηγαίνεις στη φύση, αναζητάς την πνευματικότητα, είναι η ερωτική σου ζωή αφορμή για να μοιράσεις την ύπαρξη, υπάρχει μυστήριο στη ζωή σου?
Μερικές από τίς ερωτήσεις - αναζητήσεις για τα τέσσερα μέρη του εαυτού που όλοι έχουμε, λίγοι επικοινωνούν και ακόμα λιγότεροι υπακούν ότι έχουν να πούνε...
Η φροντίδα, η παιδικότητα, ο γραμμικός νους και η πνευματικότητα είναι τα τέσσερα μέρη που πρέπει κανείς να συνδεθεί και να εναρμονίσει.

 

Αρκετοί από εμάς έχουμε ακούσει για την ενότητα, πως όλα είναι Ένα, αλλά πάλι δεν κατανοούμε και πολλά. Έχουμε ακούσει επίσης για αυτό το εσωτερικό παιδί που έχουμε είτε είμαστε 0,30, 40, 50 ή 100 χρόνων.

 

Το Εσωτερικό Παιδί για την αρχαία σοφία των Ινδιάνων είναι ένα από τα 4 Ιερά Μέρη που απαρτίζουν τον Εαυτό, το όλο. Συνδέεται με το στοιχείο του νερού και την Δύση, και έχει να κάνει μεταξύ άλλων με τον αυθορμητισμό, τον ενθουσιασμό για ζωή και πολλά άλλα. 

 

Το δεύτερο ιερό μέρος “κοιτά” τον Βορά, το στοιχείο του αέρα, και εκπροσωπεί τον Εσωτερικό Πολεμιστή, τον γραμμικό νου, που πραγματώνει τις καθημερινές ανάγκες και προστατεύει το Εσωτερικό Παιδί. 

 

Το τρίτο, συνδέεται με το Νότο, στοιχείο του η Γη, και έχει να κάνει με την οποιαδήποτε μορφής φροντίδα που χρειάζεται το σώμα και ο νους, και ονομάζεται ο Εσωτερικός Φροντιστής. 

 

Και τέλος, το τέταρτο, Το Εσωτερικό Πνεύμα, έχει άμεση σχέση με τη σεξουαλικότητα, την δημιουργία, την πνευματικότητα και πολλά άλλα.

 

Και τα τέσσερα μέρη σχηματίζουν την “ασπίδα”  και τον ιερό κύκλο του καθενός από εμάς.

 

Έχει ενδιαφέρον, να μπορείτε να έχετε επαφή με αυτά τα τέσσερα ιερά μέρη που απαρτίζουν τον Εαυτό ώστε να ξέρετε τι το κάθε ένα χρειάζεται.

 

Στο εργαστήρι θα μάθετε πως να παρατηρείτε αλλά και να επικοινωνείτε με τα τις τέσσερις πλευρές του εαυτού σας, προκειμένου να αρχίζετε να κάνετε εμπράκτως και καθημερινά ότι έχουν ανάγκη. Και είναι μέσα από αυτήν την διαδικασία που θα αρχίσετε να εξελίσσετε  και να ισορροπείτε τον ίδιο σας τον εαυτό. 

Είμαστε πολυδιάστατα όντα και για να φτάσει κανείς στην ενότητα, είναι αναγκαίο πρώτα να γνωρίζει όλα τα επί μέρους κομμάτια που την απαρτίζουν.

Τα θεραπευτικά άλογα της Ιππόλυσης

Η Ιππολύση υιοθέτησε άλογα που δεν ήταν «χρήσιμα» πλέον, συχνά κακοποιημένα από ανθρώπους, τα οποία δεν είχαν δυνατότητα ζωής και  έδωσε λύση θεραπείας αποκατάστασης και φροντίδας σ’ αυτά τα άλογα που μπορούν να χαρούν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους μετά από την σκληρή εργασία που έχουν προσφέρει και ταυτόχρονα να βοηθούν τώρα τους ανθρώπους.Τα εκπαίδευσε και σήμερα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί θεραπευτές! Τα άλογα έχουν ιδιαίτερα υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη και έτσι μπορούν να γίνουν καθρέφτης της ψυχής μας.Οι συνεδρίες αποτελούνται από ασκήσεις που εκτελεί ο άνθρωπος (χωρίς να ανεβαίνει) μαζί και δίπλα στο άλογο, πάντα υπό την καθοδήγηση επιστημονικού προσωπικού. 

Η εμπειρία είναι καθαρά βιωματική. Οι εκπαιδευόμενοι ανακαλύπτουν μόνοι τους τα υποσυνείδητα συναισθήματα, συμπεριφορές και σκέψεις που τους ακινητοποιούν και τους εμποδίζουν να έχουν μία φυσιολογική ζωή. Η δουλειά με το άλογο μας επιτρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, να ανακαλύψουμε τις θετικές δυνάμεις μέσα μας και να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

Η Διαδικασία

Οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος σε ασκήσεις -δραστηριότητες  δίπλα και μαζί με το/τα άλογα. H διαδικασία δεν περιλαμβάνει ίππευση. Οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούν με τα άλογα σε ασκήσεις εδάφους. Ανάλογα με τον στόχο του ατόμου ή της ομάδας οι δραστηριότητες ποικίλλουν. Μπορεί για παράδειγμα να ζητηθεί να περπατήσει ο συμμετέχων με το άλογο μέσα στο λαβύρινθο των ανασφαλειών ή των εμπειριών που τραυμάτισαν το παρελθόν του ώστε να μπορέσει να κατανοήσει, αποδεχτεί, παρηγορήσει, ξεπεράσει αυτά που τον κρατάνε δέσμιο. Μπορεί να ζητηθεί να διαπραγματευτεί μαζί με το άλογο εμπόδια που στη ζωή τον ακινητοποιούν, να ζητηθεί να «βγει» μαζί με το άλογο βοηθό του από το «κουτί» που έχει κολλήσει η ζωή του και η εξέλιξη του.

"Δημήτρη ευχαριστώ εσένα, τη Νίκη και την ..."Ιππόλυση" για την εμπειρία του Σαββάτου! Οι στιγμές δε με το άλογο που τρέχαμε πλάι πλάι θα μου μείνουν αξέχαστες μαζί με ό,τι ένιωθα...!!"

Thank you Dimitris, Niki and "Hippolysis for Saturday's experince! This  amazing moment when we  were running together with the horse  the one next to the other and I was feeling,  I will never forget...!!"

 

"Ευχαριστούμε για όλα!!! Είχαμε μια υπέροχη εμπειρία! Δεν εχω λόγια. Τα παιδιά πήραν ωραια μηνύματα, δύναμη, χαρά, μαγεία, αγάπη!!! Σας ευχαριστούμε κ σας στέλνουμε μία ζεστή αγκαλιά!! "

Self critism workshop, Αυτοκριτική 11/10/14

"We thank you for everything!!! We had a wonderful experience! No words to describe. The kids had very good messages, strength, joy, happiness, love!!! We thank you and we send you a warmth hug!!"

 

"σας, ευχαριστώ πολύ για το υπέροχο σεμινάριο από τα καλύτερα της ζωής μου. Να είστε πάντα καλά και ευλογημένοι."

"thank you so much for the beautiful seminar, one oftje best semioniar of my life. Be always well and blessed"

 workshop Going with the flow, Σάββατο/ Sat 04/10/13

 

"Εισασταν υπεροχοι ολοι σας σας ευχαριστω παρα πολύ!!!!!!!!!!!!!"

"You were all fantastic thank so much!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!""... ευχαριστούμε! ήταν μοναδικά.."

"... we thank you! it was amazing..." 

workshop Dealing with Fear, Σάββατο/ Sat. 24/5/13

Building Native American Teepees

Kατασκευάζοντας ινδιάνικες σκηνές

clich here

 

What do you actually do in your daily life, when you hear the well know sentence “Listen to your heart” or “Hear you inner self”? Meeting yourself is easier said than done, unless you understand and meet the four sub personalities that constitute the whole self.

The Inner Nurturer, the Inner Child, the Inner Warrior / Warrioress, and the Inner Spirit and their states of health, are reflections of both your inner and outer lives. Your freedom to be emotionally spontaneous and honest, your ability to carry through on commitments and accept responsibility, and your spiritual connection are among the many things that create health or imbalance in these aspects of yourself. We are going to share with you this Native American tradition, that we told dates back at least 25.000 years, in order for you to understand, communicate and do this process of balancing and harmonising the four sacred parts of yourself.

bottom of page