top of page

Αν βρίσκεστε σε μια περίοδο της ζωής σας που θέλετε να πάρετε  μικρές ή μεγάλες αποφάσεις, αλλά κάπου έχετε "κολλήσει",  ή λαχταράτε κάτι άλλα, παραμένετε απαθής, η σας λείπει το πάθος και όρεξη για ζωή, ή δεν ξέρετε τι ακριβώς θέλετε, το πιο πιθανό είναι ότι ακούτε πολλές διαφορετικές εντολές μέσα σας, που σας δημιουργούν, εύλογα, σύγχυση. 

 

Την ίδια στιγμή που λέτε "ναι" αμέσως το  "όχι" εμφανίζεται, και ανάποδα. Συνήθως αυτός ο θόρυβος οφείλεται στο γεγονός ότι ακούτε πολλές διαφορετικές φωνές: ακούτε τη φωνή - επιταγή των γονέων σας, της κοινωνίας, του σχολείου σας, των φίλων σας, των παιδιών σας κτλ κτλ κτλ. 

Με λίγα λόγια, ακούτε άπαντες, πλην εσάς τους ίδιους, δεν ακούτε δηλαδή, καθόλου την εσωτερική σας φωνή, τα θέλω, τα όνειρα, τις ανάγκες, τις επιθυμίες, που πηγάζουν από το δικό σας κέντρο, από το "είναι" σας. 

 

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι έχετε μετατοπίσει το κέντρο σας σε άλλους κύκλους, ή καλύτερα, το κέντρο σας έχει καταληφθεί από άλλα "κέντρα", αυτό της "δουλειάς μου", "του παιδιού μου", "της μητέρας μου" κτλ. Μια σύνηθες γνωστή φράση / εντολή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι: "Πάνω από όλα η οικογένεια μου, ή το γραφείο" κοκ.

Έχει ενδιαφέρον να διερευνήσετε τι σημαίνει όταν, παίρνετε τέτοιους είδους αποφάσεις και είναι απλό: 

Λέτε "όχι" στον εαυτό σας, και "ναι" σε όλα έξω από τον εαυτό σας και άρα εξαρτάστε αποκλειστικά από αυτά. 

 

Πριν βιαστείτε να δικαιολογήστε το σφάλμα (που κοστίζει τόσο σε εσάς όσο και στον περίγυρο σας), σας προτρέπουμε να θυμηθείτε τις οδηγίες του αεροπλάνου σε "περίπτωση ανάγκης όταν πέσουν οι μάσκες οξυγόνου". Θυμάστε? "Πρώτα σε εσάς και μετά στο παιδί σας"

 

Τώρα, βέβαια, από τη θεωρία στην πράξη, υπάρχει μια  απόσταση που πρέπει να διανύσει κανείς. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι απλή:  αν όντως θέλετε να βρείτε την ισορροπία μεταξύ του κέντρου σας, του εαυτό σας, δηλαδή της ζωή σας,   και όλων πέριξ αυτής, θα πρέπει να κάνετε κάτι για αυτό. 

Πρώτα και "πάνω από όλα" (που γράφαμε και πριν) χρειάζεται να έχετε θέληση, σε σημείο αγανάκτησης! Χρειάζεται αυτό το  "Φτάνει πια!" Όταν το νιώσετε, τότε, θα είστε σε θέση να αναζητήσετε τους τρόπους για να αλλάξει αυτή τη ζωή που σας θέλει να τρέχετε πίσω από "έκτακτα περιστατικά", "το παιδί μου", "το σύζυγο μου", "τους φίλους μου" και ότι άλλο. 

Τότε θα έχει πρωτεύουσα σημασία τα σημαντικά πράγματα στη ζωή σας, και αυτά που σας δημιουργούν γαλήνη, εξέλιξη και χαμόγελο. Τότε θα αρχίσετε να ζείτε με σοφία και χωρίς φόβο για τις γνώμες των άλλων, γιατί απλά θα ακούτε και θα εμπιστεύεστε τη φωνής σας, τον εαυτό σας.

 

Κάντε την εγγραφή σας εδώ : http://eepurl.com/cMjLgf

 

Ο βηματισμός είναι πολύ απλός, και για αυτό, ίσως, και δεν είναι για όλους: 

  • Όλες αυτές οι φωνές / επιταγές / πεποιθήσεις / ιδέες / μνήμες / προγραμματισμοί, πρέπει να σιωπήσουν ερμητικά και με επιβολή. 

  • Αυτό υλοποιείται, πραγματώνεται, μόνο αν αποσυρθείτε, σε πλήρη απομόνωση, μακριά, από αυτόν ακατάσχετο, ομιχλώδη και επώδυνο θόρυβο όλων των "φωνών"! 

  • Παράλληλα επιβάλλετε σιωπή στον εαυτό σας, ώστε να σταματήσει, εκ πρώτης, η φλυαρία του ίδιου του νου, κοινώς ξεκινάτε την αφωνία. 

  • Επιπρόσθετα δίνετε την εντολή στο σώμα σας να σιωπήσει κι αυτό να ζητά (τροφή) , και άρα "μπαίνετε" σε νηστεία. 

  • Σε αυτό το πλαίσιο ξεκινάτε την αναζήτηση σας, για πρώτη φορά να ακούσετε εσείς, εσάς και οι απαντήσεις που θα παίρνετε από τον εαυτό σας θα σας εκπλήξουν! Ο λόγος είναι ότι αποκομμένοι από τους περιορισμούς της μνήμης και του νου θα είστε πλέον σε μια θέση να έχετε πλήρη εικόνα, από ψηλά, και άρα θα βλέπετε εκατομμύρια εναλλακτικές σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

  • Από αυτή τη φωνή των διαφορετικών πτυχών του εαυτού σας θα αρχίσετε  να φτιάξτε τον πυρήνα της δική σας ζωής, με αξίες, όραμα, μέλλον, και σκοπό.

  • Ωστόσο,  δεν έχετε φτάσει στον προορισμό σας, θα πρέπει να τα υλοποιήσετε και να τα βάλετε στην καθημερινότητά σας.

 

Όταν θα βρείτε αυτά που είναι σημαντικά για εσάς, τις αξίες σας, τη ζωή που επιθυμείτε, τη φροντίδα που θέλετε να έχετε, τότε και μόνο τότε, θα δημιουργείστε ένα πολύ δυνατό και ξεκάθαρο "ναι" σε αυτά που συμβαδίζουν με τις αξίες  σας, και πολύ εύκολα χωρίς δράμα ή ένταση, "όχι" σε ότι  δεν είναι σημαντικό. 

Θα μπορέσετε να απαντάτε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας σας, στην δουλειά, στην οικογένεια, στην εφορία και  ότι άλλο, αλλά θα πάψουν να υπάρχουν μόνο αυτά! ως δια μαγείας, θα υπάρχετε και εσείς! 

 

Αυτή η επαφή με εσάς, και η θεμελίωση ενός κέντρου με τις αξίες και τις ανάγκες σας, θα δώσει φωνή στο είναι σας (που πάντα σας μιλά, αλλά πότε δεν ακούτε), και θα είναι αυτό που θα καθοδηγεί τη ζωής σας, χρησιμοποιώντας το νου ως εργαλείο για την εφαρμογή. Προς το παρόν ο νους  χρησιμοποιεί εσάς ως εργαλείο του, και άρα τη φωνή μέσα σας δεν την ακούτε και ούτε φυσικά την υπακούτε. Ωστόσο μόνο αυτή η  φωνή, αυτή η εσωτερική σοφία και δύναμη, αυτή η αίσθηση του τι είναι καλό και όμορφο για εσάς, μπορεί να φέρει ισορροπία στο κέντρο σας, στη ζωή σας, κανένας νους, καμία  κοινωνία, κανένας περίγυρος, καμία επιταγή.

 

Αν είστε έτοιμοι να συναντήσετε τον εαυτό σας και τις επιθυμίες του, σε αυτό το ρετρεατ, θα μάθετε τον τρόπο και τα εργαλεία για να το κάνετε

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ

Έχουμε ακούσει πολλές φορές για αυτό το κέντρο, για αυτήν την έμφυτη εσωτερική σοφία και δύναμη, τη φωνή που μιλά με ψιθύρους, την διαίσθηση, τον φύλακα άγγελος μας, τον πυρήνα, τον εαυτό, και πολλές πολλές άλλες περιγραφές.

Όλοι μας έχουν συναντήσει αυτήν την διαίσθηση, αυτό το "α-χα", αυτήν την απόφαση που πήραμε, από κάτι μέσα μας που μας το είπε, χωρίς καμία λογική εξήγηση.

Όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες και προσωπικότητες το είχαν, όλοι μας το έχουμε, δεν είναι κάτι έξω από εμάς, δεν είναι οντότητες μήτε λόγια παρηγοριάς.

Στην πραγματικότητα, ακόμα και τα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων ή σημαντικοί άνθρωποι όπως ο Στηβ Τζομπς, ο Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, η Όπρα Γουίνφρει και ο Γουόρεν Μπάφετ, αποδίδουν μέρος της επιτυχίας τους στις στιγμές «α-χα!».

 

Ο Άλμπερτ Άινσταϊν είπε κάποτε ότι πρόκειται για το πολυτιμότερο προσόν μας και μια απο τις λιγότερο χρησιμοποιούμενες αισθήσεις μας.

 

Είναι η φυσικότερη βιολογική μας λειτουργία. Ο καθένας από μας έχει την δική του «αίσθηση» αυτού που αξίζει τον κόπο και είναι σωστό για την ζωή μας.

 

ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΕ

Αν έχει κάτι έχει συμβεί στις μέρες μας, είναι ότι έχουμε αποκοπεί, παντελώς, από τη φύση, και άρα και από τις πέντε αισθήσεις, με αποτέλεσμα, να είμαστε τελείως ξεκομμένοι από την έκτη, αυτή της διαίσθησης, της εσωτερικής φωνής.

 

Υπάρχει μια ακατάσχετη παραπληροφόρηση, υποτιθέμενη πνευματική, εμποτισμένη με παραισθησιογόνες ουσίες και πολλά άλλα σχετικά πέριξ αυτής της εσωτερικής φωνής και σοφίας. Τίποτε από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια και τίποτε από όλα αυτά δεν θα σας βοηθήσουν να βρείτε τις απαντήσεις σας, μα πάνω από όλα, καμία παραίσθηση δεν θα σας βοηθήσει να πραγματώσετε τις λύσεις που βρήκατε.

 

Ζητούμενο δεν είναι αποκτήσετε μια ανώτερη δύναμη, νομίζοντας πως θα γίνετε πιο "εναλλακτικοί" ή "πνευματικοί". Ζητούμενο είναι σε δύσκολες στιγμές, σε μεγάλες και μικρές αποφάσεις, σε μεγάλα ερωτήματα για το ποιος είμαι και που πάω, να μπορείτε να βρείτε πρακτικά τον τρόπο που θα σας οδηγήσει στις απαντήσεις, ή τουλάχιστον στη κατεύθυνση, βάσει της αλήθειας σας, και όχι βάσει του περίγυρου σας, των πεποιθήσεων, της κοινωνίας, του παρελθόντος και του όποιου προγραμματισμού έχει ο νου σας.

 

Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ

Η πιο βασική προϋπόθεση για την αρχή μια τέτοιας αναζήτησης - διαδρομής, είναι να κατανοήσετε την απλότητα και τη σοφία του Ανσταϊν, που λέει το εξής απλό:

 

O ίδιος νους (σκέψη) που δημιουργεί το πρόβλημα, ο ίδιος  δεν μπορεί να βρει τη λύση.

 

Με λίγα λόγια πρέπει να βγείτε από τον λάκκο που εσείς οι ίδιοι έχετε δημιουργήσει, για την ακρίβεια ο νους το έχει κάνει για εσάς.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να απομακρυνθείτε από το φλεγόμενη περιοχή και να αποσυρθείτε κάπου πιο ήσυχα, πιο απόμακρα για να μπορέσετε να αποκτήστε τη λεγόμενη μεγάλη εικόνα. Η κίνηση μοιάζει σαν αυτή της στρουθοκαμήλου που έχοντας το κεφάλι μέσα στο χώμα, δεν βλέπει παρά μόνο σκοτάδι, μέχρι που αποκτά το πέταγμα του αετού για να δει από ψηλά τις χιλιάδες δυνατότητες που υπάρχουν.

 

Ο Steve Jobs ήταν γνωστός για τους μεγάλους περιπάτους που έκανε όταν είχε κολλήσει με κάποιο πρόβλημα, ώστε να δοκιμάσει στιγμές πραγματικής διαύγειας.

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Πάλι βεβαία όλα αυτά ακούγονται ωραία και θεωρητικά, για αυτό, και οι πολιτισμοί δεκάδες χιλιάδες χρόνια, είχαν μια πρακτική προσέγγιση σε αυτή την αναζήτηση της σοφίας. Η απόσυρση και η απομόνωση γινόταν (και γίνεται) κυριολεκτικά, είτε μέσα στην έρημο είτε μέσα στο δάσος. Και όχι μόνο υπήρχε απόσυρση από την καθημερινότητα, αλλά βοηθούσαν και το φυσικό σώμα να καθαρίσει από τις τοξίνες με νηστεία και το νου με αφωνία προσευχές και διαλογισμό.

Είναι ακριβώς σε αυτόν τον καθαρισμό του σώματος, του νου, των συνηθειών, των λέξεων που δημιουργούν την διαύγεια και την διόραση και άρα με καθαρό νου, μαζί με ανοιχτή καρδιά, να αρχίζουν να εμφανίζονται οι απαντήσεις.

 

Η ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ & Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ CREE

Η αφαγία, η αφωνία, και η απόσυρση είναι τα 3 βασικά πράγματα ή αν θέλετε οι πιο βασικές προϋποθέσεις. Με αυτά ξεκινά η αναζήτηση στα 4 σημεία του θεραπευτικού κύκλου των Ιθαγενών της Αμερικής.

 

Για το τους Cree ή NEHIYAWAK "αυτό, σημαίνει να είναι ισορροπημένος στα τέσσερα μέρη που βρίσκονται στις τέσσερις κατευθύνσεις του Θεραπευτικού Κύκλου (Medicine Wheel). Αυτά τα τέσσερα μέρη για τα ανθρώπινα όντα είναι οι πνευματικές, σωματικές, συναισθηματικές και ψυχικές πτυχές του εαυτού. Πρέπει να προσπαθήσουμε να εξισορροπήσουμε αυτά τα τέσσερα μέρη που μας δόθηκαν, να λειτουργήσουμε ως άνθρωποι.

Η φωτιά βρίσκεται στο κέντρο του θεραπευτικού τροχού . Εκεί προέρχεται το νόημα των διδασκαλιών.

Για τους Cree αυτή η φωτιά είναι και ο εαυτός. Όταν κοιτάς τον Θεραπευτικό Κύκλο, ξεκινάς από τον εαυτό σου. Και όπως κοιτάζετε έξω, κάνετε τον κύκλο σας. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Θεραπευτικός Κύκλος αντιπροσωπεύει το ταξίδι ζωής των ανθρώπων."

 

Το κάθε στοιχείο, η γη, το νερό, ο αέρας και η φωτιά, είναι στην ουσία 4 μέρη του ίδιου μας του εαυτού ή αν προτιμάτε απαρτίζουν το κέντρο του καθένα.

Η επανασύνδεση με τις ποιότητες του κάθε στοιχείου, η διερεύνηση του πόσο εκφράζονται και καλλιεργούνται και τις ανάγκες που έχουν (έχετε), βοηθά να ξετυλιχτεί το κουβάρι της αναζήτησης.

 

Ο ΤΡΟΠΟΣ

Σε πολλούς ωστόσο αυτή η επανασύνδεση μπορεί να ακούγεται πολύ μακρινή ως και άπιαστη ή να χρειαστεί πολύ χρόνο για αυτό και η απόσυρση στη φύση πολλαπλασιάζει την ικανότητα αυτή . Τον ρόλο της άγριας -ελεύθερης- φύσης της ερήμου και του δάσους θα το πάρουν φυσικά τα μοναδικά άλογα και οι νύχτες στην Ιππόλυση. Σε αυτά έχουμε προσθέσει, ασκήσεις, ερωτήσεις, μικρά τελετουργικά (χωρίς καμία θρησκευτική σύνδεση), ο θεραπευτικός κύκλος με τα 4 στοιχεία, η μουσική με Ινδιάνικο τύμπανο και φλογέρα, ήχους ,διαλογισμούς όλα μεσά στο πλαίσιο της αφαγίας ( 24 ώρη ) και της αφωνίας.

 

Χρειάζεται μια κίνηση προς την ακινησία για να μπορέσετε να δείτε και να αισθανθείτε αυτήν την εσωτερική φωνή. Αυτή η δοκιμασία / καθαρότητα σε όλα τα επίπεδα, σε συνδυασμό με το "ξεβόλεμα" από τις συνήθειες του πολιτισμού μέσω των κινητών, καναπέδων, ηλεκτρισμού, της τηλεόρασης και μαλακών στρωμάτων που συνήθως διατηρούν μια οκνηρία, θα σας βοηθήσουν έμπρακτα να βιώσετε τις αλήθειες σας.

Ξέρετε από μόνα τους, το χώμα, ο αέρας, η φύση και τα ζωά μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε την αλήθεια γιατί από τη φύση τους είναι αληθινά, είναι η ίδια η φύση. Για αυτό κατά την διάρκεια όλης της διαδικασίας τα κινητά θα τα έχετε παραδώσει και για τους φίλους και συγγενείς σας, θα μπορούν φυσικά να σας βρουν στα τηλέφωνα της Ιππόλυσης σε περίπτωση ανάγκης.

 

ΤΑ ΟΦΕΛΗ

Οι ποιότητες από τα στοιχεία της φύσης, γη, αέρας, φωτιά, και νερό- και η απόσυρση από την καθημερινότητα, θα σας βοηθούν να ανακαλύψετε τα δυνατά σας σημεία, και να σας αφυπνίσουν ξεχασμένες δυνάμεις και ευαισθησίες που έχετε. Αυτή η επαφή θα σας οδηγήσει σε μια αρμονική , γεμάτη υγεία, ενέργεια και γαλήνια ζωή.

 

Όταν επανασυνδεθείτε με το κέντρο σας, θα συναντήσετε την καθαρότητα και διορατικότητα του αέρα, το πάθος και τη δέσμευση της φωτιάς, και γήινη πρακτικότητα, θα συναντήσετε τις 4 πλευρές του εαυτού σας που είναι απαραίτητες για οτιδήποτε κάνετε.

 

Θα πρέπει ωστόσο να καταστεί σαφές, πως η σύνδεση με τη εσωτερική σοφία, δεν μια υπόθεση ένος Σαββατοκύριακου, παρά μια δέσμευση εφόρου ζωής. Για αυτό και θα μπορέσετε να συνεχίσετε την πρακτική σας μετά το πέρας του εργαστηρίου.

 

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ

Θα λάβετε διαολογισμούς για να προετοιμάσετε το σώμα και εσάς. Καλό είναι να δοκιμάστε μια εβδομάδα πριν, να μην τρώτε ένα γεύμα, ώστε να προετοιμάσετε το σώμα σας για την 24ώρη αφαγία.

Ενημερώστε τους φίλους και συγγενείς για την διαδικασία της αφωνίας, και αρά να σας βοηθήσουν. Μπορείτε να επικοινωνείτε γραπτώς.

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Καθ' όλη την διαρκεία της παραμόνη σας θα υπάρχει αφωνία, ωστόσο, θα υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες που θα μπορείτε να μας ρωτήσετε 

Η αφαγία θα τηρηθεί για δύο 24ώρα από το βράδυ της Παρασκεύης που θα έχει σούπα μέχρι το επόμενο βράδυ του Σάββατου,και από Σάββατο βράδυ μέχρι Κυριακή μεσημέρι, ωστόσο, θα ύπαρχει πάντα κάτι ελαφρύ σε περίπτωση ανάγκης να φάτε κάτι.

Τα κινητά θα παραμείνουν αυστηρώς κλείστα, για την ακρίβεια θα τα παραδώσετε

Ιδανικά είναι καλό να μείνετε τα βράδια, με δικό σας sleeping bag, στον χώρο σεμιναρίου στο πάτωμα, σας το συνιστούμε αν θέλετε να πολλαπλασιάσετε τα οφέλη, τηρώντας  την απομόνωση από όλους και από όλα. Μπορείτε ωστόσο, να πάτε στο σπίτι σας.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ

Βιωματικές ασκήσεις

Διαλογισμούς

Ασκήσεις με τα άλογα

Μαζί με ζωγραφική, κινησιολογία και πολλά άλλα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ CREE

Οι ηλικιωμένοι θα σας πουν ότι ο Θεραπευτικός Κύκλος είναι η ίδια η ζωή. Κοιτάξτε τις τέσσερις εποχές και ακολουθήστε τον ήλιο. Η άνοιξη στα ανατολικά, το καλοκαίρι στο νότο, πέφτει στα δυτικά και το χειμώνα στα βόρεια. Λέει όλη την ιστορία για το πώς όλη η ζωή ήρθε σε άφθονο φως, ανερχόμενο στην ανατολή και στη συνέχεια ξεθωριάζει καθώς κινείται δυτικά και βόρεια. Όλη η ζωή ανατέλλει και δύει σαν τον ήλιο.

Αυτό που κάνουμε μεταξύ αυτής της κίνησης, είναι το ταξίδι μας. Εκεί χρειάζονται τα δώρα των τεσσάρων κατευθύνσεων - τα δώρα του πνεύματος, του φυσικού σώματος, των συναισθημάτων και του νου - και όπου πρέπει να βρούμε ισορροπία μέσα σε αυτά τα τέσσερα βασίλεια. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι είναι εκτός ισορροπίας επειδή τείνουν να προτιμούν μόνο δύο μέρη του εαυτού, το νοητικό και το σωματικό. Ξεχνούν να φροντίσουν την πνευματική τους πλευρά και συχνά δεν ξέρουν πώς να εκφράζουν και να αντιμετωπίζουν τα συναισθήματά τους.

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι εκφράζοντας θυμό εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Αλλά αυτό δεν είναι αυτό που σημαίνει να είσαι συναισθηματικός. Ο θυμός είναι ένας αμυντικός μηχανισμός που προστατεύει το συναισθηματικό μας μέρος. Το ευαίσθητο μέρος μας είναι το συναισθηματικό μας πεδίο, το μέρος που αισθάνεται την αλήθεια για το τι είναι γύρω μας. Αλλά θα δείξουμε θυμό πριν δείξουμε αυτό το αληθινό κομμάτι του εαυτού μας διότι μάθαμε να νιώθουμε ντροπή από αυτό. Θα θυμώσουμε γιατί αυτό είναι αποδεκτό. Δυστυχώς, ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι και σεβαστό. Αλλά δεν θα δείξουμε τα αληθινά μας συναισθήματα, την ευπάθεια και την ευαισθησία μας, γιατί αυτά δεν είναι αποδεκτά. Έτσι μάθαμε να αντικαταστήσουμε αυτά τα πράγματα με θυμό.

Όσο για το πνεύμα, δεν φαίνεται να υπάρχει αρκετός χρόνος. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν μια δέσμευση του χρόνου μέσα από μακρές περιόδους αφοσίωσης για να είστε πνευματικοί. Ωστόσο, Η πνευματικότητα είναι η μνήμη.

Είναι να θυμόμαστε ότι το πρώτο πράγμα που σας χαρίστηκε όταν δημιουργηθηκάμε ήταν το πνεύμα. Δυστυχώς, έχουμε την τάση να το ξεχνάμε και στη συνέχεια να παραμερίζουμε το πνεύμα μας και το θεωρούμε δεδομένο.

Πρέπει λοιπόν να θυμόμαστε από πού ήρθαμε και τα δώρα που μας δόθηκαν ως ανθρώπινα όντα.

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ 4 ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Κάθε πολιτισμός, από τις απαρχές της ανθρώπινης κοινωνίας, έχει βρει τρόπους να αντιμετωπίσει, να αγκαλιάσει και να κατανοήσει τις στοιχειώδεις δυνάμεις της φύσης. Τα στοιχεία έχουν αναγνωριστεί από τους ανθρώπινους πολιτισμούς διαχρονικά και σε όλο τον κόσμο. Βρίσκουμε συμβολικές αναπαραστάσεις της γης και της φωτιάς, του ύδατος και του αέρα, στις προϊστορικές σπηλιές, στους αρχαίους σαμανικούς χορούς και στους ρυθμούς των προγόνων τυμπάνου. Τα στοιχεία είναι κεντρικά για τις μεγάλες θεραπευτικές και πνευματικές πρακτικές όπως αυτές της Κίνας και της Ινδίας. Ορισμένες πολιτιστικές παραδόσεις περιλαμβάνουν ένα πέμπτο στοιχείο. Το κινεζικό σύστημα περιέχει φωτιά, νερό, γη, μέταλλο και ξύλο. Το Βουδιστικό σύστημα περιλαμβάνει επίσης τη φωτιά, το νερό και τη γη, μαζί με τον αέρα και τον αιθέρα (ή τον χώρο). Ενώ ο στοιχειώδης συμβολισμός χρονολογείται πέρα ​​από την καταγεγραμμένη ιστορία,  τα τέσσερα στοιχεία  τα συντάμαι φυσικα΄και στην αρχαία Ελληνική φιλοσοφία, στον Ηράκλειτο, στον Πυθαγόρα, στον Πλάτωνα και πολλούς άλλους

Τα ίδια αυτά τέσσερα στοιχεία παίζουν ρόλο στην αστρολογία, την αγιουβέδα, την αλχημεία, την ψυχολογία του Jungiκαι άλλα συστήματα σκέψης που έχουν εκτεταμένες πολιτιστικές επιπτώσεις.

ΠΟΙΟI ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ

Τα μοναδικά θεραπευτικά άλογα της Ιππόλυσης, η  Δρ. Νίκη Μακρογιάνννη Neurologist-Psychiatrist, EAGALA certified, η  Χρύσα Μπαξεβανιδη Psychotherapist, EAGALA certified, η Dana Meidan Holistic therapist & healer, ο Δημήτρης Κοκκινιάς healer, και το προσωπικό της Ιππόλυσης θα είναι εκεί για να σας βοηθήσουν και να σας κοθοδιγήσουν σε τούτο το ταξίδι σας.

bottom of page