top of page

Επαναπρογραμματίζοντας τον εγκέφαλο με την κίνηση των Δελφινιών.

 

Στο εργαστήρι θα βιώσετε μια ήρεμη, γλυκιά και ήπια καθοδηγούμενη κίνηση του σώματος στο πάτωμα μαζί με θεραπευτικούς ήχους από ζωντανή μουσική από τα Θιβετιανά κύβμαλα, energetic chimes, Sea Drum, Kailani και πολλά άλλα μουσικά όργανα για την ηρεμία και γαλήνη του σώματος και του νου.

Οι κινήσεις  των δελφινιών  προορίζονται να διδάξουν το σώμα σας πώς να απομάθει παλιά περιοριστικά μοτίβα, με τη βοήθεια της κίνησης με συγκεκριμένους τρόπους παρακολουθώντας παράλληλα προσεκτικά τον εαυτό σας, ώστε να γνωρίσετε τις λεπτές αποχρώσεις των κινήσεων σας.

 

Το εγκεφαλονωτιαίο υγρό παράγεται στον εγκέφαλο. Τα οστά του κρανίου συνεχώς συστέλλονται και διαστέλλονται απαλά και διακριτικά, Αυτή η διαδικασία διαστολής και συστολής προωθεί  το εγκεφαλονωτιαίο υγρό σε όλο το κεντρικό νευρικό σύστημα, λιπαίνοντας και διατηρώντας το εύπλαστο, ώστε να  είναι σε θέση να άγει το ηλεκτρικό ρεύμα. Ηλεκτρικά ερεθίσματα  βοηθούν τον εγκέφαλο να αντιληφθεί το φυσικό περίγυρο μέσω των αισθήσεων καθώς  επίσης δημιουργεί την παρόρμηση για να κινήσει το σώμα.

Κάθε κίνηση, είτε πρόκειται για το χτύπημα  μιας μπάλας ποδοσφαίρου είτε για το  ελαφρώς σήκωμα του φρυδιού, αρχίζει με μία ηλεκτρική ώθηση μέσα στον  εγκέφαλο που αποστέλλεται μέσω του εγκεφαλονωτιαίο υγρού στο κεντρικό νευρικό σύστημα στα κατάλληλα νεύρα, τα οποία στη συνέχεια ενεργοποιούν τον οργανισμό να παράγει την κίνηση.

Όταν έχετε επίγνωση του τι κάνετε και την ίδια στιγμή αισθανθείτε τα αποτελέσματα στο σώμα σας, τότε  απελευθερώνεστε για να μάθετε νέους τρόπους για να κινήστε και να υπάρχετε (να είστε). Οι νέοι αυτοί τρόποι  θα είναι εναρμονισμένοι ανάλογα με το ποιος/ποια  είστε τώρα. Με άλλα λόγια, το σώμα  θα σας δώσει νέες επιλογές σας. 

Το ενδιαφέρον είναι ότι, όταν ο εγκέφαλός σας μαθαίνει ένα καινούργιο τρόπο που απαιτεί λιγότερη ενέργεια από ένα προηγούμενο, και άρα εγκαταλείπει τον παλιό τρόπο και αποδέχεται τη νέα, πιο ενεργειακά αποδοτική επιλογή. 

Χρειάζεται πολύ περισσότερη ενέργεια για να κρατήσει ένα μέρος του σώματός σας σε σύσπαση από ό, τι να το αφήσει να είναι ελεύθερο, χαρούμενο, και αυθόρμητο, όπως συμβαίνει στην κίνηση του δελφινιού.

Να σημειωθεί πως  κινησιολογία βασίζετε στις αρχές και άρα δεν είναι του Φέλντενκραϊς

“Endolfins” Installation  

 

Endolfins cover promo

Θα μπορέσετε να ζωντάνευσετε τις «ενδολφίνες» σας, σχηματίζοντας την νοερή εικόνα ενός ρεύματος χαρούμενων μικρών δελφινιών να κυκλοφορούν μέσα απο τους μεσημβρινούς και τα « ενεργειακά κανάλια » του σώματός σας και μέσα από το κυκλοφορικό και το νευρικό σας σύστημα. Ανακαλώντας τη θεραπευτική ενέργεια των δελφινιών με τον τρόπο αυτό μπορεί να μετατρέψει αυτή την απλή νοερή εικόνα σε μία θεραπευτική συνεδρία, που σας γεμίζει με καλές και ευχάριστες αισθήσεις.Perhaps for the first time an installation is combining spirituality, energy, healing and meditation inspired by the dolphins and the whales. Come to experience a unique sensation with sounds, videos, light and guided meditation that lead you to a peaceful state.

"Our body's nervous, endocrine and immune systems responds to our thoughts as well as actions. Negative thoughts and feeling suppress the immune system and the flow of endorphins. Positive thoughts and feelings boost it by affecting us mentally and emotionally.
Dolphins make sounds in a frequency range that seems to stimulate the release of endorphins in humans who are swimming near them.
Many stories seem to link chi-transfer and endorphins release to the physical and emotional healings that many people feel they receive from contact with dolphins . Clinical depression and chronic fatigue syndromes are two conditions which seem to respond quickly to the dolphins' healing energy. Autistic children and those with Downs Syndrome have had wonderful results. It seems the energy (chi or life force) of the dolphins helps move and clear sick energy from human bodies and to trigger the release of pleasurable and healing endorphins.

If we see the body/mind/spirit in a whole new way, we come to understand healing. Sickness and healing have everything to do with energy patterns and vibratory rates.
Shifting into higher frequency and vibratory rates is the key to healing ourselves. "

Dolphin Divination Cards book by Nancy Clemens.

Because you cannot swim with dolphins right now, there is a way to trigger this naturally pleasurable and healing response in your body: During the installation you will be connected with the healing frequencies of the dolphins and whales, sea images, natural sounds, Tibetan Bowls music, inspiring videos, light, guided meditation while you will laying down on sea mattresses. The whole experience lasts 24 minutes only.

Κατά το παρελθόν είχαμε τη χαρά να δημιουργήσουμε ένα installation σχετικό με τη θεραπεία των δελφινιών

Ίσως για πρώτη φορά μια οπτικοακουστική 
εγκατάσταση συνδυάζει την πνευματικότητα, την θεραπεία, την ενέργεια, τον διαλογισμό, τα δελφίνια και τις φάλαινες
Ελάτε να βιώσετε μια διαφορετική εμπειρία από ήχους, εικόνες, φως, αφηγήσεις, μουσική από Θιβετιανά μπόλ και διαλογισμό, ξαπλωμένοι σε στρώματα θαλάσσης. Μια μοναδική εγκατάσταση που ευελπιστεί να να σας ταξιδέψει, να σας ηρεμήσει και να σας θυμίσει την πραγματική σας κατάσταση όπως αυτή υπάρχει μέσα σας.
Οι ήχοι και οι συχνότητες από τα δελφίνια παράγουν ενδορφίνες στο ανθρώπινο σώμα. Τα πάντα είναι ενέργεια, δονήσεις και συχνότητες. Η Αρρώστια (σημείο χωρίς ροή), η Ασθένεια (σημείο χωρίς σθένος) είναι λέξεις όπου περιγράφουν ακριβώς αυτή την σχέση....

Τα δελφίνια φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν τον άνθρωπο σε μια υψηλότερη συχνότητα δόνησης, η οποία βοηθά στην πρόσβαση στις πύλες της αγάπης, τη θεραπείας και της δημιουργικότητας.
Αν δούμε το σώμα / μυαλό / πνεύμα με έναν εντελώς νέο τρόπο, κατανοούμε τη θεραπεία. Η ασθένεια και η θεραπεία έχουν απόλυτη σχέση με τα πρότυπα ενέργειας και τις βαθμίδες δόνησης. Θεραπεία είναι: ν’αφαιρείς τον πόνο και να ενσταλάζεις την αγάπη . Να ανοίγεις τις ροές ενέργειας και να εξισορροπείς την ενέργεια. Το να ζεις μια ζωή σε αρμονία με τη φύση στην οποία εμμένει βαθιά γαλήνη. Η γαλήνη διατηρεί την υγεία, την ευτυχία και την αγάπη.

inside

inside

Recording

Recording

Sea creature

Sea creature

during the meditation

during the meditation

Preparations

Preparations

During the performance

During the performance

Preparations

Preparations

The installation

The installation

bottom of page