top of page

Και όμως υπάρχει ένα μοναδικό λιλιπούτειο πετρόχτιστο χωριό χαρακτηρισμένο ώς "προστατευόμενος αξιόλογος οικισμός", δίπλα σε ένα παρθένο, απίστευτης ομορφιάς δάσος στο δυτικό Παρνασσό, η Βάργιανη με το δάσος της και την Νεραϊδοσπηλιά, μόλις δύο ώρες και ένα τέταρτο από την ΑΘήνα.

Σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο γαλήνης με τους μοναδικούς και πανέμορφους κατοίκους της, μπορείτε να βιώσετε την απόλυτη ηρεμία αλλά και θεραπεία για το σώμα, το νου, το συναίσθημα και τη ψυχή. Η πανέμορφη φύση, οι καταπληκτικές ταβέρνες, το γλυκό καφενείο , ο φιλόξενος ξενώνας αλλά και τα θεραπευτικά ιαματικά λουτρά μόλις 20 λεπτά από το χωριό, θα σας οδηγήσουν σε μια πρωτόγνωρη αίσθηση αναζωογόνησης και χαλάρωσης.

Διαμονή στη Βάργιανη ξενώνας Αρχοντόλιθος

Η μοναδική φιλοξενία της κυρίας Δήμητρας, και η μοναδική θέα του ξενώνα θα σας αφήσουν άφωνους. Ο πετρόχτιστος ξενώνας είναι πανέμορφος δίπλα στη μοναδική πλατεία του χώριου.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Τηλέφωνο :+30.2265091648

Κινητο :+30.6932185848  κα. Δήμητρα Καπερώνη

http://www.arxontolithos.gr

αρχοντολιθος.jpg

Επιπλέον πράγματα να δείτε και να κάνετε

Περπάτημα,ορειβασία στη Νεραϊδοσπηλιά με αφετηρία τη Βάργιανη

Ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο της περιοχής είναι η περιβόητη Νεραϊδοσπηλιά. Πρόκειται για μια σπηλιά όπου ο θρύλος λέει ότι παλιά κατοικούνταν από νεράιδες. Είναι ένα σπήλαιο με αξιόλογους σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Βρίσκεται στο μέσο περίπου ενός απόκρημνου βράχου στα νότια του χωριού (κοντά στη Φασουλόραχη). Στο σημείο οδηγεί ένα και μοναδικό μονοπάτι πάνω στο βράχο.

Βαθμός δυσκολίας  Μέτριο

Ώρα  4 ώρες 56 λεπτά

Η σοφία του δάσους της Βάργιανης

Μια διαλογιστική διαδρομή μέσα στο δάσος, με πολλές προσκλήσεις και σημεία επαφής με τα στοιχεία του δάσους, που θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε το νου, και άρα να αφήσετε, την αθωότητα, την δεκτικότητα, τη φαντασία και την διαίσθηση να αναδυθούν μέσα σας. Τότε θα αρχίσετε να ακούτε τις απαντήσεις σε ότι σας απασχολούν

Vagonetto 5 λεπτά από τη Βάργιανη

To μοναδικό ταξίδι στα έγκατα της γης, όπου θα έχετε την ευκαιρία να μπείτε στη ζωή των μεταλλωρύχων και να επισκεφτείτε μια πραγματική υπόγεια στοά στην οποία ο χρόνος ‘πάγωσε’ στα μέσα του 20ου αιώνα.

http://www.vagonetto.gr/el/

Θερμαινόμενα λουτρά 20 λεπτά από τη Βάργιανη

Στις Θερμοπύλες και στη Δαμάστα

Επίσκεψη στου Δελφούς, 50 λεπτά από τη Βάργιανη

Ο Δίας άφησε δύο αετούς, έναν προς την Ανατολή και έναν προς την Δύση κι αυτοί συναντήθηκαν στους Δελφούς, κάνοντάς τους το κέντρο του κόσμου.

Στον Ομφαλό της γης, όπως ονομάζονταν οι Δελφοί, βρισκόταν το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου, που η φήμη του ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδας, από την αρχαιότητα ακόμη, κάτι που αποδεικνύεται από τα ευρήματα των ανασκαφών που έφεραν στο φως αφιερώματα από την Συρία και την Αρμενία.

http://odysseus.culture.gr/h/3/gh351.jsp?obj_id=2507

Το πανέμορφο Γαλαξίδι μόλις 45 λεπτά

«Φτάνοντας στο Γαλαξίδι, το πρώτο που συναντάς είναι η... ησυχία του. Ο δρόμος σε οδηγεί από μόνος του στην πλατεία Νικολάου Μάμα και στο κυρίως λιμάνι. Φρέσκο θαλασσινό αεράκι, καφενεία και ταβέρνες στη σειρά, δεμένα καΐκια και ιστιοφόρα να θυμίζουν παλιές δόξες, κόσμος να βολτάρει και απέναντι η πευκόφυτη πλαγιά, η Πέρα Πάντα. Διατηρητέα καπετανόσπιτα συνθέτουν ένα σκηνικό που θυμίζει Ναύπλιο, με έναν πολύ πιο ήπιο, ελάχιστα εμπορικό, χαρακτήρα.

http://www.kathimerini.gr/552056/article/ta3idia/sthn-ellada/gala3idi-milaei-me-th-siwph-toy

Τα θεόρατα βράχια των Μετεώρων 2,5 ώρες

Αυτό το μεγαλούργημα της φύσης αποκαλύπτει όλο του το μεγαλείο αιώνες τώρα, καθώς αποτελεί ένα μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο και ένα σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας. Τα Μετέωρα που έχουν χαρακτηριστεί το δεύτερο Άγιον Όρος συνεχίζουν τη μοναστική παράδοση εδώ και έξι περίπου αιώνες…

 

 

H μουσική και οι ήχοι 

bottom of page