top of page

THE DOLPHINS HEALING EFFECT

3 τρόποι για να δημιουργήσετε σημαντική αλλαγή στις σκέψεις σας, τις διαθέσεις

και την κατάσταση της συνειδητότητας σας

ΓΑΛΗΝΗ & ΑΡΜΟΝΙΑ

Φαίνεται ότι σχεδόν οι περισσότεροι άνθρωποι  βιώνουν στις μέρες μέρες μας κάποιου είδος κρίσης ή σύγκρουσης, είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι ή στη σχέση. Μπορεί να υπάρχει άγχος γύρω από τις διαδικασίες, τις προθεσμίες, τα οικονομικά, την ασφάλεια της εργασίας, των προσωπικών σχέσεων και τις ανεπίλυτες συγκρούσεις. Και η λίστα συνεχίζει με τον τρόπο επίλυσης των προκλήσεων  όπως η υγεία, η εκπαίδευση ή εάν αυτό που κάνουν είναι αυτό που πραγματικά θέλουν  στη ζωή.

 

Το άγχος είναι το περιτύλιγμα που περιβάλλει τη ζωή τους. Βιώνουν ασταμάτητα καρδιακή παλμό, δύσπνοια, σφιχτά σαγόνια, θυμωμένο πρόσωπο, άκαμπτες στάσεις, αρνητικά συναισθήματα, κρίσιμο και κρίσιμο εσωτερικό διάλογο, ασθένεια και ασθένεια. Η ζωή τους ορίζεται από την αυτοματοποιημένη, ρομποτική αντιδραστικότητα στις συγκρούσεις και την κρίση.

 

Ωστόσο δεν χρειάζεται να είναι έτσι.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΔΩ

"Στο βιβλίο της" Η Εσωτερική Αψίδα ", ο Frances Vaughan σχολιάζει:" Η ολότητα βασίζεται στην ισορροπία και την ενσωμάτωση των αντιθέτων, όχι στο να απαλλαγούμε από αυτό που δεν μας αρέσει  Όταν αισθανόμαστε μια αντίφαση ή μια σύγκρουση μεταξύ της εσωτερικής εμπειρίας και της εξωτερικής έκφρασης, ανάμεσα στη περσόνα και τη σκιά, τον φόβο και την αγάπη, τη ζωή και το θάνατο, το σώμα και το μυαλό, ή οποιαδήποτε άλλα ζεύγη αντιθέτων, βιώνουμε τον πόνο και την ένταση. Σύμφωνα με τις αρχαίες ινδουιστικές γραφές, οι Ουπανισάδες, όπου υπάρχει και άλλος, υπάρχει φόβος. Ο φόβος γεννιέται από τη δυαδικότητα.Μπορούμε να απελευθερωθούμε από το φόβο μόνο όταν αναγνωρίζουμε την ενότητα των αντιθέτων και μαθαίνουμε να εξισορροπούμε τις πολικότητες της συναισθηματικής εμπειρίας σε ένα πλαίσιο θεραπευτικής συνειδητοποίησης ».

Ίσως είναι καιρός να μάθετε, εκ πρώτης, πως να “βγαίνετε” από τις καταστάσεις κρίσεων, και να μάθετε  την «ολιστική» κατανόηση και προσέγγιση.

Με την πάροδο του χρόνου, αν συνεχίσετε να κάνετε πρακτική, δεν θα χρειαστεί καν να βγαίνετε έξω, αλλά σαν δάσκαλος πολεμικής τέχνης, θα απαντάτε άμεσα και με ακρίβεια στο όποιο συμβάν από τη σοφία σας, αφού το μυαλό και η καρδιά θα έχουν γίνει κυριολεκτικά ένα.

Αυτό είναι το κύριο όφελος όταν λειτουργείτε ως σύνολο, η αρσενική και η γυναικεία ενέργεια ενοποιούνται και άρα υπάρχει αρμονία . Αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος πώς ζουν τα δελφίνια. Τα βλέπουμε να κινούνται φυσικά και σε συνεχή ροή παίζοντας και ταυτόχρονα την άλλη στιγμή με την ιδιά αρμονική κίνηση να υπερασπίζουν τα μωρά τους από έναν καρχαρία.

Η κύρια διαφορά μεταξύ ανθρώπων και δελφινιών είναι ότι τα δελφίνια λειτουργούν και από τις δύο πλευρές του εγκεφάλου τους ταυτόχρονα, και συνεχώς.

Στην επιστήμη αυτό ονομάζεται "συγχρονισμός εγκεφάλου", και μπορείτε να το πετύχετε μόνο αν εξασκηθείτε. Ακριβώς όπως τα υψηλότερα επίπεδα άσκησης, αναγκάζουν το σώμα σας να αντέξει και να αναπτυχθεί, τα υψηλότερα επίπεδα βαθιάς νευροδιέγερσης και εγκεφαλικής πρόσληψης που παρέχονται μέσω διαλογισμού και άλλων δραστηριοτήτων (μουσική, χορός κ.λ.π) ωθούν το νευρικό σας σύστημα σε βέλτιστη απόδοση.

Η επίδραση

Η νευρική επικοινωνία των σκέψεων και των απαντήσεων πολλαπλασιάζεται με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα, βελτιστοποιώντας τόσο την ψυχική όσο και τη συναισθηματική υγεία. Όλο το νευρικό σας σύστημα και ο εγκέφαλός σας μεταμορφώνονται και αναδιοργανώνονται σε υψηλότερο επίπεδο. Δημιουργείται ένα θεμέλιο νέων νευρικών οδών, ένα μετασχηματισμό στο σώμα, το νου και την ψυχή σας.

Ωστόσο, αυτό το βιωματικό εργαστήρι δεν είναι μόνο για την εναρμόνιση αριστερού και δεξιού ημισφαιρίου, αλλά μια βαθύτερη κατανόηση και πρακτική αυτής της ενότητας γιν-γιάνγκ, αρσενικού-θηλυκού, ενότητας ή οποιουδήποτε άλλου ονόματος θέλετε να δώσετε.

 

Ένα σημαντικό σημείο για όλη τη διαδικασία είναι η κατανόηση του Sri Nisargadatta Maharaj. Ο πυρήνας της διδασκαλίας του Sri Nisargadatta Maharaj είναι η γνώση της αληθινής ταυτότητάς μας. Αυτή η γνώση είναι πράγματι το κεντρικό σημείο γύρω από το οποίο κινούνται τα πάντα.Θα μοιραστούμε μαζί σας την απλή βασική κατανόηση.Με αυτή τη βασική κατανόηση όλες οι τεχνικές θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε και να χρησιμοποιήσετε τη λεγόμενη Awarenes wathing Awareness

 

Σε αυτό το εργαστήρι

Θα μάθετε  3 τρόπους, σε συνδυασμό με θεραπευτικούς ήχους από ζωντανή μουσική, κίνηση, μέσα στο πανέμορφο δάσος του καταπληκτικού Abeliona Retreat. Το περπάτημα στη φύση, η χαλάρωση μέσα στο μοναδικό Yurt, οι διαλογισμοί, η εκπληκτική ενεργεία γαλήνης και ειρήνης, θα σας βοηθήσουν να φτάσετε σ’ αυτή την ισορροπία και ενότητα μέσα σας.

Οι τεχνικές αυτές θα σας βοηθήσουν να συνδεθείτε πιο εύκολα με την ουσία και την κατανόηση του Maharaj. 

Ξέρετε, τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι πηγαίνουν ανάποδα, ακολουθούν τυφλά και αυστηρά μια τεχνική χωρίς να κατανοούν πραγματικά τι κάνουν και γιατί το κάνουν, σε τέτοιο βαθμό που την «πνευματοποιούν» ως τον μόνο τρόπο για να φτάσουν στην Ενότητα.

Οι τεχνικές

 1. Βασικές αρχές για την κατανόηση της αλήθειας του εαυτού από το Νισαργκαντάτα Μαχαράζ

 2. Την τεχνική γείωσης αποφόρτισης και ανανεώσης της ενεργείας

 3. Διαλογιστική και αναπνευστική τεχνική εξισορρόπησης ημισφαιριών

 4. Επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου από την κίνηση των δελφινιών ήπια κινησιολογία στο πάτωμα, τύπου Φελνεκραις, με ζωντανή μουσική από θεραπευτικούς ήχους των Θιβετιάνω κυμβάλων, μυελωδών και πολλών άλλων μουσικών οργάνων

 5. Ο διαλογισμός ενεργοποίησης των τριών διαμαντιών

Τα οφέλη

 • Μειώνει των panic attacks 

 • Μειώνει την ένταση των μυών

 • Βελτιωμένη ροή αέρα στους πνεύμονες με αποτέλεσμα την ευκολότερη αναπνοή

 • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

 • Δημιουργεί αυτοπεποίθηση

 • Αυξημένη συνοχή εγκεφαλικού κύματος

 • Βελτιωμένες σχέσεις στο σπίτι και στην εργασία

 • Θα βλέπετε τη μεγαλύτερη εικόνα σε μια δεδομένη κατάσταση

 • Αναπτύσει την εσωτερική δύναμη σας

 • Θα αντιδράστε ταχύτερα και αποτελεσματικότερα σε ένα αγχωτικό γεγονός

 • Παρέχει ειρήνη, ευτυχία

 • Φέρνει σώμα, μυαλό, πνεύμα σε αρμονία

 • Βαθύτερη κατανόηση του εαυτού σας και των άλλων

 • Θα βιώσετε την αίσθηση της "Ενότητας"

 • Αλλάζει τη στάση απέναντι στη ζωή

 • Βοηθά να διατηρήσουμε τα πράγματα σε προοπτική

Επιπλέον συνεδρίες που μπορείτε να κάνετε κατόπιν επικοινωνίας

1/Ηχοθεραπεία, ηχομασάζ με τα Θιβετιάνα κύμβαλα 

Η αρμονία και η μελωδία των Θιβετιανών κυμβάλων, της καλίμπα, της σενσούλα, των tuning forks (Otto & Fibonacci Tuning Forks) , του rain stick, των φωνητικών, του Ινδιάνικου τυμπάνου και φλογέρας θα σας οδηγήσουν πολύ απαλή σε μια άλλη πρωτόγνωρη κατάσταση ησυχίας και γαλήνης. Ξαπλωμένοι κάτω στο έδαφος και με τη φροντίδα και το άγγιγμα των Healers, θα βιώσετε την εσωτερική ηρεμία και αρμόνια βασικά στοιχεία για την ευτυχία και την υγεία του ανθρώπου. Ήχοι, μουσική και φροντίδα που θα καθαρίσουν και θα γαληνέψουν το νου και το σώμα

Διαβάστε τι έγραψε ο κόσμος και περισσότερα για την ηχοθεραπεία εδώ http://www.softeningandhealing.com/sounds-healing

 

2/Προσωπικές συνεδρείες με την Ντάνα και τον Δημήτρη

Οι προσωπικές συνεδρίες με την Ντάνα, είναι ένας μοναδικός συνδυασμός, διεισδυτικότητας, γλυκήτητας και ακρίβειας. Η προσέγγισή της είναι ολιστική ,δηλαδή, "δουλεύει¨ ταυτόχρονα το νου, το συναίσθημα το σώμα άλλα και την 
πνευματικότητα / ενέργεια σας, και άρα μπορεί να σας οδηγήσει στην κατανόηση και και στην αντιμετώπιση της όποιας κατάσταση βρίσκετε τώρα.
Δεν είναι άλλη μια συνηθισμένη συνεδρία αλλά μια μοναδική, πρωτόγνωρη ,ωστόσο, τρυφερή συνάντηση που πολλές φορές συνοδεύετε με θεραπευτικούς ήχους και επαφή σε σημεία που υπάρχει μπλοκάρισμα στο σώμα.

Στις πιο πολλές συναντήσεις είναι παρόν και ο Δημήτρης είτε με χρέη μεταφραστή είτε με μικρές παρεμβάσεις για να σας βοηθήσει στον τρόπο που σκέπτεστε
περισσότερα για την Dana Meidan εδώ:

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΔΩ

Τι θα Kάνουμε

1/ Επαναπρογραμματίζοντας τον εγκέφαλο με την κίνηση των Δελφινιών.

Καθοδηγούμενη κίνηση απο τις αρχές του Φέλντενκραϊς και της Αμοράχ Κουαν Γιν

 

Στο εργαστήρι θα βιώσετε μια ήρεμη, γλυκιά και ήπια καθοδηγούμενη κίνηση του σώματος στο πάτωμα μαζί με θεραπευτικούς ήχους από ζωντανή μουσική από τα Θιβετιανά κύβμαλα, energetic chimes, Sea Drum, Kailani και πολλά άλλα μουσικά όργανα για την ηρεμία και γαλήνη του σώματος και του νου.

Οι κινήσεις  των δελφινιών  προορίζονται να διδάξουν το σώμα σας πώς να απομάθει παλιά περιοριστικά μοτίβα, με τη βοήθεια της κίνησης με συγκεκριμένους τρόπους παρακολουθώντας παράλληλα προσεκτικά τον εαυτό σας, ώστε να γνωρίσετε τις λεπτές αποχρώσεις των κινήσεων σας.

 

Το εγκεφαλονωτιαίο υγρό παράγεται στον εγκέφαλο. Τα οστά του κρανίου συνεχώς συστέλλονται και διαστέλλονται απαλά και διακριτικά, Αυτή η διαδικασία διαστολής και συστολής προωθεί  το εγκεφαλονωτιαίο υγρό σε όλο το κεντρικό νευρικό σύστημα, λιπαίνοντας και διατηρώντας το εύπλαστο, ώστε να  είναι σε θέση να άγει το ηλεκτρικό ρεύμα. Ηλεκτρικά ερεθίσματα  βοηθούν τον εγκέφαλο να αντιληφθεί το φυσικό περίγυρο μέσω των αισθήσεων καθώς  επίσης δημιουργεί την παρόρμηση για να κινήσει το σώμα.

Κάθε κίνηση, είτε πρόκειται για το χτύπημα  μιας μπάλας ποδοσφαίρου είτε για το  ελαφρώς σήκωμα του φρυδιού, αρχίζει με μία ηλεκτρική ώθηση μέσα στον  εγκέφαλο που αποστέλλεται μέσω του εγκεφαλονωτιαίο υγρού στο κεντρικό νευρικό σύστημα στα κατάλληλα νεύρα, τα οποία στη συνέχεια ενεργοποιούν τον οργανισμό να παράγει την κίνηση.

Όταν έχετε επίγνωση του τι κάνετε και την ίδια στιγμή αισθανθείτε τα αποτελέσματα στο σώμα σας, τότε  απελευθερώνεστε για να μάθετε νέους τρόπους για να κινήστε και να υπάρχετε (να είστε). Οι νέοι αυτοί τρόποι  θα είναι εναρμονισμένοι ανάλογα με το ποιος/ποια  είστε τώρα. Με άλλα λόγια, το σώμα  θα σας δώσει νέες επιλογές σας. 

Το ενδιαφέρον είναι ότι, όταν ο εγκέφαλός σας μαθαίνει ένα καινούργιο τρόπο που απαιτεί λιγότερη ενέργεια από ένα προηγούμενο, και άρα εγκαταλείπει τον παλιό τρόπο και αποδέχεται τη νέα, πιο ενεργειακά αποδοτική επιλογή. 

Χρειάζεται πολύ περισσότερη ενέργεια για να κρατήσει ένα μέρος του σώματός σας σε σύσπαση από ό, τι να το αφήσει να είναι ελεύθερο, χαρούμενο, και αυθόρμητο, όπως συμβαίνει στην κίνηση του δελφινιού.

Να σημειωθεί πως  κινησιολογία βασίζετε στις αρχές και άρα δεν είναι του Φέλντενκραϊς

 

2/ Η εξισορροπητική αναπνοή των εγκεφαλικών ημισφαιρίων & η διαλογιστική ένωση 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που η αναπνοή μας φέρνει σε ισορροπία. Ρυθμική, η ομοιόμορφη αναπνοή μπορεί να επιφέρει ισορροπία του αυτόνομου νευρικού συστήματος, διότι η εισπνοή προκαλεί δραστηριότητα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος, ενώ η εκπνοή προκαλεί παρασυμπαθητική δραστηριότητα. Η αναπνοή μέσα από ένα ρουθούνι και έξω από το άλλο προσθέτει ένα άλλο επίπεδο ισορροπίας (μια αρχαία τεχνική των γιόγκι).Όταν επιτύχουμε μια ισορροπία μεταξύ των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου, είναι γνωστό στην Ανατολή ως η ισορροπία του γιν και του γιανγκ.

 

Πώς το σώμα σας ολοκληρώνει μια τέτοια ισορροπία;

Στο φυσικό αυτόματο τρόπο αναπνοής, η ροή του αέρα μέσα από ένα ρουθούνι υπερισχύει για περίπου ενενήντα λεπτά. Τότε συμβαίνει ένας διακόπτης και η ροή αέρα είναι μεγαλύτερη από το άλλο ρουθούνι για περίπου ενενήντα λεπτά.

Ο αλλαγή της κυριαρχίας των ρουθουνιών κάθε ενενήντα λεπτά προκαλείται από τον υποθάλαμο, ο οποίος ουσιαστικά ελέγχει το αυτόνομο νευρικό σύστημα. Τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τη βλεννογόνο μεμβράνη των ρινικών διόδων βρίσκονται υπό τον έλεγχο συμπαθητικών και παρασυμπαθητικών τμημάτων του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Μέσω εναλλασσόμενης συμπαθητικής συστολής και παρασυμπαθητικής διαστολής αυτών των μικρών αιμοφόρων αγγείων, οι ρινικές διόδους είτε επιτρέπουν μεγαλύτερη ροή αέρα είτε καθίστανται συμφυείς.

 

Η ρινική κυριαρχία μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη σκέψη, καθώς και στις διαθέσεις μας και την κατάσταση της συνειδητότητάς.

Όταν εισπνέουμε μέσα από το αριστερό ρουθούνι, το δεξί ημισφαίριο εγκεφάλου διεγείρεται. Αντίθετα, όταν εισπνέουμε μέσα από το δεξί ρουθούνι, το αριστερό ημισφαίριο εγκεφάλου διεγείρεται. Ο Δρ A. Werntz, ερευνητής που πραγματοποίησε μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σχολή Ιατρικής του Σαν Ντιέγκο, κατέδειξε ότι η αναπνοή μέσω ενός ρουθουνιού προκάλεσε δραστηριότητα EEG ( ηλεκτροεγκεφαλογράφημα) στο αντίθετο ημισφαίριο του εγκεφάλου.

Το δεξί και το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου έχουν διαφορετικές λειτουργίες.

 

Χαρακτηριστικά, το αριστερό ημισφαίριο συνδέεται με λεκτικές, γραμμικές, ορθολογικές δραστηριότητες, ενώ το δεξιό ημισφαίριο συνδέεται γενικά με χωρικές, μη γραμμικές, διαισθητικές δραστηριότητες.

Ωστόσο η τεχνική από μόνη της μπορεί να μην έχει την ίδια δύναμη αν δεν προσθεθεί και το διαλογιστικό μέρος, το να στρέψει κανείς την προσοχή του σε όλο το δεξί σώμα και σε όλο το αριστέρο. Η προσοχή αυτή από μόνη της θα φέρει μια άλλη διάσταση στην κατανοήση του ασκούμενου.

 

Στην αρχαία επιστήμη της Κουνταλίνι Γιόγκα διδάσκονται ότι υπάρχουν δύο ενέργειες που ονομάζονται Ida και Pingala που αλληλοεπικαλύπτονται στις πλευρές της σπονδυλικής στήλης και οι οποίες ενώνονται για να σχηματίσουν το Sushmana, το κεντρικό κανάλι.

Η ενέργεια της Ida, στα αριστερά, είναι η ενέργεια του φεγγαριού: ανακλαστική, ηρεμώντας, ψύξη, θηλυκό. Το δεξί είναι το Pingala και έχει την ενέργεια του ήλιου: φωτεινό, φλογερό, ξύπνημα και αρσενικό.

Αν αντιπαραθέσουμε αυτά τα συστήματα με τη δυτική ορολογία τότε μιλάμε για το συμπαθητικό και παρασυμπαθητικό νευρικά συστήματα. Το συμπαθητικό σύστημα, το Pingala, είναι το σύστημα μάχης ή αποφυγής και σας χρεώνει σε περιόδους κινδύνου. Το παρασυμπαθητικό σύστημα, η Ida, σας επιβραδύνει και βοηθά το σώμα σας να τρέχει αυτόματα τις καθημερινές εργασίες πέψης, εξάλειψης, κύκλους ύπνου και άλλα.

Όταν πρέπει να ηρεμήσετε, όταν το μυαλό σας αγωνίζεται ταχύτερα από έναν τυφώνα ή όταν δεν μπορείτε να πάτε για ύπνο, δοκιμάστε τις εισπνοές από το αριστερό ρουθούνι (Ida).

Όταν πρέπει να ξυπνήσετε, όταν χρειάζεστε σαφήνεια και εστίαση και περισσότερη ενέργεια, δοκιμάστε να αναπνέετε το δεξί ρουθούνι (Pingala).

Αυτό που είναι συναρπαστικό για την εξισορροπητική αναπνοή είναι ότι σας επιτρέπει να κάνετε ένα ημισφαίριο του εγκεφάλου πιο κυρίαρχο ή να φέρετε τα ημισφαίρια και το αυτόνομο νευρικό σας σύστημα σε ισορροπία όπως εσείς επιλέγετε. Μέσα από την αναπνοή σας, μπορείτε να επηρεάσετε συνειδητά το σώμα σας, τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας, και την κατάσταση της συνειδητότητάς σας. Η αναπνοή εξισορρόπησης σας συνδέει με το πνεύμα σας και σας βοηθά να φέρετε τη θεραπεία στη σφαίρα της συνειδητής επιλογής.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΔΩ

3/Ο διαλογισμός ενεργοποίησης των τριών διαμαντιών

Αναπνέοντας ταυτόχρονα και από τα δύο ρουθούνια μετά την εξισορροπητική αναπνοή, μπορείτε να βελτιώσετε περαιτέρω την ισορροπία μεταξύ των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου και των λειτουργιών που σχετίζονται με αυτά. Η αναπνοή μέσω των δύο ρουθουνιών ταυτόχρονα μπορεί επίσης να συμβάλει στη δημιουργία μιας φυσικής διασταύρωσης (ενοποιήσης) της κυριαρχίας. Όταν ολοκληρωθεί ένας κύκλος ενενήντα λεπτών, χρειάζονται περίπου δέκα λεπτά για την κυριαρχία των ρουθουνιών για να αλλάξουν φυσικά από τη μια πλευρά στην άλλη.

Αυτή η περίοδος διασταυρώσεων συσχετίζεται με την απόδοση κορυφής των δεξιοτήτων που σχετίζονται με αμφότερα τα ημισφαίρια και με ισορροπημένη κυριαρχία.

Αναπνέοντας ταυτόχρονα και τα δύο ρουθούνια, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτή τη διασταύρωση / ενοποιήση κατά βούληση.Επιπλέον, όταν υπάρχει πολύ ισχυρή επίδραση, αυτή η αναπνοή μπορεί να κατευθυνθεί σε συγκεκριμένα ενεργειακά κέντρα του σώματός σας όπως το Hara.

To Hara

Το Hara κυριολεκτικά υποδηλώνει το στομάχι και την κοιλιά και τις λειτουργίες της πέψης, απορρόφησης και εξάλειψης που συνδέονται με αυτές.

 

Η τοποθέτηση του κέντρου βάρους του σώματος κάτω από τον ομφαλό, δηλαδή η δημιουργία ενός κέντρου συνείδησης/προσοχής στο Hara, χαλαρώνει αυτόματα τις εντάσεις που προκύπτουν από τη συνηθισμένη επιβάρυνση των ώμων, την ένταση του λαιμού και τη συμπίεση του στομάχου. Καθώς αυτή η δυσκαμψία εξαφανίζεται, μια ενισχυμένη ζωτικότητα και μια νέα αίσθηση της ελευθερίας βιώνει όλο το σώμα και το μυαλό, τα οποία γίνονται ολοένα και περισσότερο ενωμένα.

Στο Okuden Level II αυτές οι τεχνικές εστιάζουν στην ανάμειξη  του hara της γης (κάτω από τον ομφαλό) μαζί με το hara  του νου (στο κεφάλι). Αυτή η ανάμιξη γίνεται μέσα από το hara της καρδιάς (στην καρδιά)

 

 

"... Αυτή η ψευδαίσθηση μας προκαλεί συχνά να αισθανόμαστε αποξενωμένοι από το κέντρο μας ή την πηγή. Tο βιώνουμε σαν φόβο απώλειας ή εγκατάλειψης και ως αίσθηση ότι είμαστε εκτός επαφής με την αληθινή μας φύση. Σε τέτοις στιγμές, δεν είμαστε σε εναρμόνιση με το δικό μας σώμα, το δικό μας μυαλό ή εαυτό, ούτε, είμαστε σε μια συντονισμένη συχνότητα με το σύμπαν. Από την άλλη, τις στιγμές εκείνες που βιώνουμε ενότητα και έρθουμε σε ευθυγράμμιση με την πηγή μας ή την αληθινή φύση, δεν αισθανόμοστε μόνοι ή εγκαταλελειμένοι. Επιστρέφουμε σπίτι, να συνάρτησούμε την πηγή. Εάν παραμείνουμε εκτοπισμένοι ή χωρισμένοι από την πηγή, τελικά αρρωστήσουμε, πράγμα που μας θυμίζει να επανέλθουμε σε μια συντονισμένη ενότητα. Η ουσία της θεραπείας, λοιπόν, είναι να γίνει ο καθένα μας, ένα με την πηγή της ύπαρξής του. " 

Δρ Laskow "Θεραπεία για Δίνοντας Αγάπη”

Στην περιοχή του Αμπελιώνα μπορείτε να δείτε και να κάνετε

 • Πεζοπορία ή οδικώς επίσκεψη στο μοναδικό ναό του Απόλλωνα

 • Επίσκεψη στη Καρύταινα

 • Πεζοπορίες στο δάσος με τις καστανιές

 • Rafting στο Λούσιο

 • Aura Reading στο Abeliona Retreat

Επισκεφτείτε τη σελίδα του μοναδικού Abeliona Retreat

bottom of page