energeiazenseminar.png

ENERGEIA & SOMA

Πρακτικές και μέθοδοι ενεργειακής υγιεινής.

Αποφόρτιση, καθαρισμός, ενδυνάμωση

 

Βιωματικό σεμινάριο στις 17 Νοεμβρίου στο Zen Center Athens

Μέσω διαδικτύου με όλες τις ασκήσεις και βίντεο αρχές Νοεμβρίου

 

Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η εγγραφή σας εδώ 

http://eepurl.com/bC_1OT

 

"Δεν βρίσκω ακόμα λόγια να το περιγράψω αυτό που συνέβει απόψε στο σεμινάριο

Ενέργεια και Σωμα...στη Σχολή Μωραϊτη.
Mόνο ενα μπορω να πω για την ωρα.Ο διαλογισμός είναι ενα δωρο που

βρίσκεται μέσα σου και περιμένει να το ανοίξεις με παιδική λαχτάρα.
Δεν εχει να κάνει με θρησκείες και δεισιδαιμονίες..εχει να κάνει με φροντίδα,αγάπη,γ

αλήνη,αποδοχή του εαυτού και ναι!χαρά.
Σωπαίνει ο νούς,φωτίζεται η ψυχή.
Απαντήσεις ρέουν σε ερωτήσεις ανέκφραστες.
Ευχαριστώ Dimitris Kokkinias Dana Meidan Softening and Healing"

 

 

Το μοναδικό σεμινάριο για την ενέργεια που έγινε στη Σχολή  Μωραΐτη, μπορείτε να το απολαύστε τώρα ζωντανά (μέρος του σεμιναρίου) στη Βάργιανη ή μέσω διαδικτύου (όλα το σεμινάριο με ηχητικά αρχεία και βίντεο)

Τίποτε το “εναλλακτικό” ή το “πνευματικό” δεν έχουν οι ενεργειακές πρακτικές στη σημερινή εποχή που ζούμε.

Η ένταση και οι εξαντλητικοί ρυθμοί της πόλης, οι εκνευρισμοί, οι πονοκέφαλοι, οι πόνοι στον αυχένα, ο κυνισμός, η αναισθησία, ο εκνευρισμός, οι παθήσεις του εντέρου, είναι μερικά καθημερινά γεγονότα, που καταδεικνύουν, πως η ενέργεια μέσα στο σώμα, στο νου και στο συναίσθημα, έχουν βαλτώσει, παγώσει.

Αν σε αυτό προσθέσετε την ηχορύπανση, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, την τσιμεντένια δόμηση, το κυκλοφοριακό, και την γενικότερη αποκοπή από τη φύση, τότε, η φροντίδα για την ενέργεια σας, είναι επιτακτική όσο πότε.

Το άγχος, συχνά οφείλεται σε ένα σύστημα υπερφορτωμένο από στρες και τοξικά συναισθήματα ή σε "εγκλωβισμένη" ενέργεια που έχουν ως συνέπεια τη σωματική, συναισθηματική και ψυχική καταρροή.  Όταν η ενέργεια αυτή δημιουργεί επιβράδυνση των λειτουργιών και βάρος χρειάζεται αποφόρτιση και καθαρισμός.  Έτσι μόνο μπορεί σώμα να επαναφορτιστεί με συχνότητες χαράς και καλής υγείας.

 

Η έννοια της «ενέργειας» υπάρχει σε κάθε επιστημονική εξήγηση για την δημιουργία του σύμπαντος κι είναι συνυφασμένη με την ίδια μας την ύπαρξη.  Τα πάντα, μα τα πάντα, είναι ενέργεια, συχνότητα και δόνηση, όπως είχε πει, μεταξύ άλλων, ο Νίικολα Τέσλα.

 

Σε κάθε σώμα, υπάρχει ένα σύστημα  ροής ενέργειας,  που είναι γνωστή ως «Ζωτική Ενέργεια»,  «Πράνα», «Κι» ή «Τσι».  Όταν η ροή αυτή μπλοκαριστεί από δυσάρεστα συναισθήματα και γεγονότα, χρειάζεται να βρεθεί άμεσα κάποια μέθοδος καθαρισμού και απελευθέρωσης.  Διαφορετικά, η μπλοκαρισμένη ενέργεια, με τον καιρό, θα εκφραστεί ως «ύλη», δηλαδή ως ψυχοσωματική αρρώστια.

 

Όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί, μηδενός εξαιρουμένου, είχαν συμπεριλάβει στην καθημερινότητά τους μεθόδους καθαρισμού του ενεργειακού τους πεδίου, μέσα από το χορό, το τραγούδι, τη μουσική, το χαμαμ, το διαλογισμό, την απομόνωση στη φύση, τα ιαματικά λουτρά, τη νηστεία, το βελονισμό, το μασάζ και άλλα. 

 

Υπήρχε από τότε η γνώση, πως η παγιδευμένη - μπλοκαρισμένη ενέργεια, δημιουργεί εκνευρισμό, επιθετικότητα, προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα και φυσικά ασθένεια σωματική και ψυχική.

Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η εγγραφή σας εδώ 

http://eepurl.com/bC_1OT

Οι τεχνικές θα υπάρχουν στο πρόγραμμα στο διαδίκτυο από 1η Νοεμβρίου

Αποφόρτιση

Γείωση σύνδεση χρωμάτων

Γείωση σύνδεση σπονδυλικής στήλης

Καθαρισμός αύρας

 

Εξισορρόπηση

Διαλογιστική άσκηση επίπεδο 1

Διαλογιστική άσκηση επίπεδο 2

Διαλογιστική άσκηση επίπεδο 3

 

Ενδυνάμωση

Ηλιακή ροή σπονδυλικής στήλης

Διαλογισμός 3 διαμαντιών

Ενδυνάμωση με την Ενέργεια της γης

 

Βίντεο κινησιολογία ασκήσεις

Ασκήσεις σώματος για τη ροή της ενέργειας

Κινησιολογία για την αύρα

Δημιουργώντας ενέργεια στις παλάμες

Τα οφέλη

 1. Θα αποκτήσετε ιδιαίτερη ικανότητα διαχείρισης της ενέργειάς σας και άρα και              της ζωής σας

 2. Θα  δημιουργήσετε πιο αρμονική σχέση με το σώμα σας, τα συναισθήματα σας κι επομένως με  τον εαυτό σας.

 3. Θα ανεβάσετε, με την πρακτική, τη ζωτικότητά σας και  συνεπώς την παραγωγικότητα στην εργασία και στην προσωπική σας ζωή. 

 4. Θα δείτε να αυξάνεται η ενέργεια του οργανισμού σας.

 5. Θα αρχίσετε να νιώθετε πιο «ανάλαφρα» μια και θα ξεκινήσει η διαδικασία της αποφόρτισης και της ανανέωσης.

 6. Θα μπορείτε να διαχειρίζεστε καλύτερα τις στρεσογόνες καταστάσεις.

 7. Θα εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να «αποχαιρετάει» αρνητικά πράγματα και καταστάσεις.

 8. Θα βελτιωθεί ιδιαίτερα η ποιότητα του ύπνου.

 9. Βελτιώνονται ή εξαφανίζονται συμπτώματα από διαταραχές που οφείλονται σε ελεύθερες ρίζες και φλεγμονή, συμπεριλαμβανομένου του χρόνιου πόνου.

 10. Μειώνονται τα επίπεδα της ορμόνης του άγχους, ελαττώνεται το άγχος και ηρεμεί το νευρικό σύστημα.

 11. Ομαλοποιούνται οι βιολογικοί ρυθμοί, ρυθμίζεται το «βιολογικό ρολόι» του οργανισμού.

 12. Βελτιώνεται η πίεση και η κυκλοφορία του αίματος.

 13. Ανακουφίζονται μυϊκές εντάσεις και πονοκέφαλοι.

 14. Προστατεύεται το σώμα από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία του περιβάλλοντος.

 15. Επιταχύνεται η ανάκαμψη μετά την έντονη αθλητική δραστηριότητα.

 16. Μειώνεται ή εξαφανίζεται το τζετ λαγκ.

...όλα αυτά μόνο με καθημερινή πρακτική :)

 

 

Η ενέργεια και η συχνότητα της Γης 

Το σώμα μας στην κυτταρική του σύνθεση είναι κυριολεκτικά μια τεράστια μπαταρία και όπως κάθε μπαταρία, για να διατηρηθεί θέλει συνεχή ροή φόρτισης αλλά και αποφόρτισης.  Η αρχή γίνεται με το να περπατάμε ξυπόλυτοι ώστε να αποφορτίζονται οι θετικά φορτισμένες ρίζες, γνωστές ως φλεγμονές.

Αυτή η διαδικασία συνιστάται και για την ενέργεια, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, την πληροφορία, τις σκέψεις της ημέρας, μέσω διαλογισμού και ενεργειακών ασκήσεων.

 

Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η εγγραφή σας εδώ 

http://eepurl.com/bC_1OT

Η NASA χρησιμοποιεί γεννήτριες με τη συχνότητα της γης

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής είμαστε τελείως αποκομμένοι από τη συχνότητα της Γης και του μαγνητικού της πεδίου. Η συχνότητα αυτή γνωστή ως Σούμαν (που είχε υπολογιστεί στους 7,8 μεγακύκλους τώρα έχει αυξηθεί) είναι τόσο αναγκαία, ώστε η ΝΑSA, στους διαστημικούς σταθμούς της όπου οι αστροναύτες παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει τοποθετήσει ειδικές γεννήτριες Σούμαν που αναπαράγουν αυτή τη συχνότητα, προκειμένου οι αστροναύτες να μη χάνουν την αίσθηση της «πραγματικότητας».

 

 

Η αποκοπή

Οι εκπομπές των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων από όλες τις συσκευές που καθημερινά χρησιμοποιούμε, όπως τα κινητά, τα παπούτσια που δημιουργούν μόνωση από τη γη λόγω σόλας, είναι οι κύριοι λόγοι που συμβάλλουν σ’ αυτή την αποκοπή μας από τη συχνότητα της Γης και της Ύπαρξης.

 

 

Η θεραπεία της γης και της ενέργειας για την υγεία και τις φλεγμονές

Η Γη είναι μια ανεξάντλητη, φυσική πηγή ηλεκτρονίων και μη αισθητών (subtle) ενεργειακών πεδίων που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, του κυκλοφορικού, του συγχρονισμού των βιορυθμών και άλλων φυσιολογικών διεργασιών. Φλεγμονή είναι μια κατάσταση που προκαλείται από τις θετικά φορτισμένες ελεύθερες ρίζες και συσχετίζεται με χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της γήρανσης.  Όταν το σώμα συνδεθεί με τη Γη, απορροφά ηλεκτρόνια, τα οποία με τη σειρά τους απορροφούν τις θετικά φορτισμένες ελεύθερες ρίζες.  Η φλεγμονή ελαττώνεται και ξεκινάει η διαδικασία της ίασης. 

Η φλεγμονή, η ασθένεια και ο πόνος είναι ουσιαστικά  ο τρόπος που εκδηλώνεται η έλλειψη ηλεκτρονίων από το σώμα μας.  Τα ηλεκτρόνια είναι τα μικρότερα δυνατά αρνητικά φορτία του ηλεκτρισμού.  Αυτά τα αρνητικά φορτία (ηλεκτρόνια) έλκονται από τα θετικά φορτία που είναι γνωστά ως ελεύθερες ρίζες. 

Συνδέοντας το σώμα με τη Γη, επιτρέπουμε αυτόματα τη φόρτιση των αγώγιμων ιστών μας με τα ελεύθερα ηλεκτρόνια της Γης με αποτέλεσμα τη μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με οποιεσδήποτε φλεγμονές.

Τα οφέλη για όσους κάνουν ή θέλουν να κάνουν Ρέικι

Η ενέργειας της Γης και του Ουρανού για όσους και όσες έχετε κάνετε Ρέικι είναι μια πολύ βασική διαλογιστική και  ενεργειακή άσκηση που πρέπει να εφαρμόζεται. Σύμφωνα με μεγάλους δασκάλους χρειάζονται τουλάχιστον 6 μήνες για να ενωθεί ο ασκούμενος με την ενέργεια της Γαίας και άλλους τόσους για να νιώσει την ενέργεια του Ουρανού. 

Καλές οι μυήσεις αλλά χωρίς πρακτική, η ενέργεια δεν κυλά. 

 

Ωστόσο οι ενεργειακοί διαλογισμοί απευθύνονται σε όλους και όλες που θέλουν να μάθουν μια πολύ απλή και δομημένη τεχνική για την επαναφόρτιση και αποφόρτιση της ενέργειας.

 

"ΚΑΛΗμέρα! Το γεγονός ότι μπορεί να είσαι δυο μέρες με πονοκέφαλο από το "πήξιμο" της καθημερινότητας και μέσα σε 1 ώρα "μαθήματος" με ένα μαγικό τρόπο να σου περνάει.....κάνει την εμπειρία ΜΟΝΑΔΙΚΗ αλλά και απαραίτητη. Σου υποδεικνύει πόσο απαραίτητη είναι αυτή η στροφή στον εαυτό σου σε καθημερινή βάση και όχι σε "εβδομαδιαία"....η ανάγκη είναι τόσο μεγάλη που σε οδηγεί να το κάνεις τρόπο ζωής....όχι επειδή "πρέπει" αλλά επειδή έτσι αισθάνεσαι ισορροπία μέσα σου... Ο επόμενος κύκλος σεμιναρίων.....να είναι σε καθημερινή βάση παρακαλώ.....ή το λιγότερο 3 φορές τη βδομάδα.....!!!!!!!!!!!!!!.....σας έχουμε ανάγκη για την πρακτική μας....!!!!!!!!!!!! "

«Άπαιχτος ο διαλογισμός της γείωσης, είναι εξαιρετικός και  σ' αυτή την περίοδο της ζωής μου με βοηθάει πάρα πολύ.  Μόλις ακούω τήν φωνή σου συντονίζομαι με εκείνη τη δόνηση που μου χρειάζεται κάθε φορά, για να βρεθώ σύντομα κοντά στον εσωτερικό μου εαυτό και νά ξεκινήσει η όποια θεραπεία».

 

«Το CD της Γείωσης βοηθάει πάρα πολύ. στην αρχή το εντάσσεις στη ζωή σου «με πρόγραμμα»,....σαν χάπι ένα πράγμα....αλλά πιστεύω ότι στη συνέχεια γίνεται τρόπος ζωής... Να είστε πάντα καλά....».

« .... Ξεχασα να σου πω πόσο πολύ απολαμβανω την υπέροχη κι εμπνευσμένη σας δουλειά με το διαλογισμό που μου έστειλες».

Σ.Κ 

 

Επιπλέον πράγματα που πρέπει να φροντίσετε:

Η αναπνοή

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για τη δημιουργία ενέργειας, μέσα στο σώμα

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ο ύπνος

Το πιο παρεξηγημένο θέμα για τους Δυτικούς, με σωρεία προβλημάτων

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η διατροφή

Αρχίστε να παίρνετε στα σοβαρά την τροφή που βάζετε μέσα στο σώμα αλλά και τον τρόπο που τρώτε. Αγαπήστε τις μικρές νηστείες

Κίνηση, περπάτημα, τρέξιμο, χορός

Δείτε το βίντεο και ξεκινήστε σιγά σιγά το περπάτημα

Επιπλέον τρόποι για να σας βοηθήσουν

 • Η ηχοθεραπεία, διαβάστε  εδώ

 • Η κινησιολογία των δελφινιών, διαβάστε εδώ

 • Μασάζ

 • Χαμαμ

 • Διαλογισμός, διαβάστε εδώ

peace. love. balance.